Software AG’nin Apama Çözümü En İyi Karmaşık Olay İşleme Teknolojisi Seçildi

Software AG’nin finans piyasalarında yaygın olarak kullanılan Apama Capital Markets Foundation çözümü, Waters Technology tarafından ultra yüksek performanslı karmaşık olay işleme (CEP) platformu olarak tanımlandı ve üst üste ikinci kez ödüle layık görüldü.

Apama’nın ayırdedici hız ve ölçeklenebilirlik özelliği, Apama’ya en iyi CEP teknolojisi ödülünü kazandırdı. Bu ödül, Software AG’nin finans piyasalarına özel geliştirdiği bu çözümün farklılığını bir kez daha kanıtlarken, aynı zamanda sektörün CEP uygulamalarının işlevini, ticaret, yüksek frekanslı izleme ve gerçek zamanlı risk yönetimi kabiliyetlerini de kapsayacak şekilde genişletme eğilimini yansıtıyor. Apama’nın sahip olduğu gerçek zamanlı risk ve uyumluluk yönetimi ve görünürlüğü, finans piyasalarında ortaya çıkabilecek düzensizlikleri önleyebilecek en etkili çözümlerden biri olarak görülüyor.

Print

Akıllı İş Operasyonları ve Büyük Veri’den Sorumlu Software AG CTO’su Dr. John Bates, algoritmik ticaret, döviz e-ticaret, risk ve uyumluluk takibi gibi pek çok yüksek frekanslı ve düşük gecikmeli süreçler için geliştirilmiş, esnek ve güçlü bir sistem olan Apama hakkında şunları söyledi: “Apama’ya yaptığımız büyük yatırımlar devam ediyor;son olarak gerçekleştirdiğimiz Apama’nın bellek içi veri yönetimi(Big Memory) ve düşük gecikmeli mesajlaşma yazılımlarımız (Universal Messaging System) ile entegrasyonu, sermaye piyasalarının sahip olduğu farklı sorunlara çeşitli açılardan çözümler getirebilmemizi ve bu sorunlara yönelik gerekli önlemleri alabilmemizi sağlıyor. Böylece her seferinde CEP alanında bir adım daha ilerlemiş oluyoruz.”

Apama yakın zamanda yüksek hesaplama trafiği olan, büyük veri odaklı ve gerçek zamanlı uygulamalar konularında üç önemli geliştirmeye imza attı:

  1. Apama, Software AG’nin lider bellek içi veri yönetim platformu Terracotta BigMemory ile kesintisiz entegrasyon sağlıyor. Büyük verinin bellek içinde tutulması ve dağıtıklaştırılmış önbelleğin yüksek erişilebilirlik sağlaması, Apama temelli olay akışlarına düşük gecikmeli bir zenginlik sunuyor.
  1. Apama, en iyi hale getirilmiş yerli kodları dinamik bir şekilde derleyen düşük seviyeli sanal makine (LLVM) derleyicisi ile birleştirilmiştir. Bu birleşme, daha genel amaçlı C/C++ veya Java derlemelerine oranla, Intel IvyBridge gibi modern mimarilerden daha iyi performans almayı sağlıyor. Özellikle de karmaşık araçlar ile gerçek zamanlı fiyatlandırma gibi yoğun hesaplama içeren işlerde kullanıcılarına çok önemli avantajlar kazandırıyor.
  1. Apama, Software AG’nin ultra düşük gecikmeli mesajlaşma platformu Terracotta Universal Messaging ile kesintisiz entegrasyona sahip.

Apama piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana yüksek performanslı CEP platformları arasında lider olmasına rağmen, LLVM, bellek içi veri yönetimi ve ultra düşük mesajlaşma özelliklerinin sisteme dahil edilmesi, CEP tedarikçileri pazarında paradigma değişikliğine yol açmıştır. Bugün Apama, işletmelerin daha gelişmiş uygulamalar oluşturmasına izin verirken, daha büyük hacimlere sahip ve daha hızlı hareket eden büyük veriler sayesinde daha karmaşık operasyonlar yürütmesine yardımcı oluyor. Bu süreçte de yüksek, öngörülebilir ve ölçeklenebilir bir performans sunar.

Bununla birlikte Apama, uygulama algoritmaları, fiyatlandırma kaynakları, otomatik güvence sağlayıcıları, üçüncü parti quant eklentileri, konum, kar-zarar hizmetleri ve pazar verisi işleyicileri gibi bileşenlerin olduğu geniş bir kütüphane aracılığıyla CEP uygulamalarının pazara sürüm sürelerini de kısaltıyor. Sermaye Piyasaları Vakfı, kütüphane sayesinde sıfırdan başlamak durumunda kalmak yerine, daha az bir risk ve zaman kaybı ile farklılaştırılmış IP’ler geliştirebiliyor.

Bulutta Yapabileceklerinizi Keşfedin!