Ericsson Türkiye’nin En İyi İşverenleri Arasında

Ericsson Türkiye, insan kaynakları ve çalışan memnuniyeti alanında dünyanın en prestijli platformlarından ”Great Place to Work Turkey – Türkiye’nin En İyi İş Verenleri” araştırmasında ikinci oldu.

Kariyer.net ve Capital Dergisi işbirliği ile gerçekleştirilen araştırmada Ericsson, ’501 ve üzeri çalışana sahip şirketler’ kategorisinde ikincilik ödülünü aldı. 2013’te Türkiye’de ilki yapılan araştırmada yer almayan Ericsson Türkiye, çalışanların gözüyle değerlendirilen araştırmanın 2014 listesine ikinci sıradan giriş yaptı.  

Her yıl, 50 ülkede yapılan benchmark araştırması, en iyi işverenlerin belirlenmesi ve işletme içerisinde mükemmel işyeri kültürünün oluşturulması ile gelişim gösteren şirketlerin ödüllendirilerek bunun kamuoyu ile paylaşılmasını amaçlıyor. Kazanan şirketler, çalışanlara direkt olarak gönderilen ve yanıtları gizli tutulan anketlerden elde edilen puantaja göre belirleniyor.

Ericsson Turkiye Ulke Muduru Ziya Erdem 1

Ericsson Türkiye Ülke Müdürü Ziya Erdem, dünyanın en prestijli işveren benchmarkı olan bu araştırmada Türkiye’de ikinci sırada yer almanın kendilerine büyük bir gurur verdiğini iletti ve şöyle devam etti: ”Ericsson Türkiye ailesinde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız, her anlamda bizlerin önceliği.

Ericsson çalışanları olarak hangi ofiste, hangi coğrafyada çalışırsak çalışalım, 100 bin kişilik küresel bir ekibin parçasıyız. 130’dan farklı ülkede, farklı coğrafyalarda ve kültürlerde 138 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olan Ericsson’un, kurulduğu ilk günden beri alanında lider olmasını sağlayan, Ericsson’u farklı kılan ve gittiğiniz her Ericsson coğrafyasında gözlemleyebildiğiniz bir kurum kültürü vardır. 100 yılı aşkın süredir Türkiye’de var olan bir şirket olarak bugün sahip olduğumuz başarı, aslında bu kültür ve değerler bütünü çerçevesinde harmoni ile hareket eden çalışanlarımızın başarısıdır. Gerek İstanbul’un iki yakasında bulunan ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarına göre dizayn edilen ofislerimiz, gerek evden ve esnek çalışma saatleriyle çalışma imkânı, gerekse de çalışan güvenliği ve motivasyonunu garanti altına almayı hedefleyen şirket politikaları ile büyük ailemizin mutluluğunu daha ileriye götürmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Great Place to Work Enstitüsü tarafından her yıl yaklaşık 7000 işletme ve 16 milyondan fazla çalışanın analizlere katılımı ile gerçekleşen En İyi İşverenler Araştırması, Enstitü’nün global olarak faaliyette olduğu 50 ülkede lokal olarak düzenlenmektedir.   

Türkiye’nin En Büyük Kurumsal Akademisi Oldu