Samuel L. Jackson sesi ile Amazon Alexa’da!

Amazon Alexa

Ünlü oyuncu Samuel L. Jackson, Amazon’un sesli asistanı Amazon Alexa’da yer alacağını açıkladı. Alexa sahipleri artık Jackson ile konuşacak.

Sesli asistan savaşlarında Amazon son yıllarda büyük bir sıçrama yaşamıştı. Akıllı hoparlörleri ile Amazon Alexa’yı destekleyen alışveriş devi, bugün rakiplerine karşı büyük bir üstünlük elde etmek için yeni atılımını gerçekleştirdi.

Amazon Alexa’da ünlüler ile konuşma fırsatı!

70 yaşındaki Samuel Leroy Jackson’ın, Amazon Alexa’nın seslendirmesini yapacağı açıklandı. Alexa, beni Samuel L. Jackson ile tanıştırın dedikten sonra 1 dolar ücret karşılığında ünlü aktör ile konuşmaya başlayabiliyorsunuz.

Facebook Messenger ve WhatsApp güvenliği için önemli hamle

Amazon’un 1 dolar gibi temsili bir ücret alması oldukça ilginç gibi görünebiliyor. Ancak Alexa’nın kullanıcı sayısı ve aktörün hayran sayısı göz önünde bulundurulunca Amazon’un kasasının bir hayli dolacağını söyleyebiliriz.

Samuel L. Jackson

Amazon’un bu hamlesine Android ve Apple cephesinden karşı hamlenin gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Ancak tahminlerimize göre böyle bir hamle gelecekse Google cephesinden gelir. Apple’ın böyle bir atılım yapacağını kısa vadede düşünmüyoruz.

iPhone 11 Pro’daki güvenlik açığı iOS 13.3 ile kapatıldı!

Amazon Alexa, rakiplerine göre özellikle anavatanı Amerika Birleşik Devletleri’nde çok büyük avantajlar sunuyor. İngilizce dil seçeneği ile hizmet veren Amazon Alexa’nın, önümüzdeki yıllarda dil kapsamını genişletmesini bekliyoruz.

Türkiye’de Amazon.com.tr ile hizmet veren alışveriş devinin, Türkçe dil desteğini yakın gelecekte eklemeyeceğini söyleyebiliriz. Bakalım ilerleyen yıllarda sesli asistan savaşlarında yapay zekayı kim daha iyi kullanıp rakiplerinin arasından sıyrılacak?