Facebook oyun alanındaki yatırımlarına PlayGiga ile devam ediyor

Facebook oyun

Facebook oyun alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Facebook şimdi de PlayGiga’yı satın aldığını açıkladı.

Sosyal medya devi Facebook, Farmville ile başlayan oyun macerasına hız kesmeden devam ediyor. Facebook oyunları ile büyük sükse yakalayan Facebook, bir ara oyun bildirimlerinden dolayı çok şikayet almıştı. Oyunlar için ayrı bir ekip ve platformunda bölüm oluşturan sosyal medya devi, şimdi de yeni atılımları için PlayGiga’yı satın aldığını açıkladı.

Avrupa ve Orta Doğu’nun bazı bölgelerinde bulut oyun hizmeti veren PlayGiga’yı bünyesine katan Facebook, bu satın alam işlemi için 78 milyon dolara mal olduğu söyleniyor. Google’ın Stadia, PlayStation’ın PS Now ve Xbox’ın da xCloud ile bulut tabanlı oyun servislerine giriş yapmasının ardından Facebook da bu alanda atılımlar yapacak gibi görünüyor.

Epilepsi hastaları için Twitter çok tehlikeli!

PlayGiga’nın açıklaması da bunu doğrular nitelikte. PlayGiga web sitesinde Facebook’un bünyesine katılması hakkında ipucu veren bir bildiri yayınladı. PlayGiga; “Bulut oyunlarındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz, şimdi yeni bir misyonla” ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamalara bakacak olursak, Facebook Instant Games’ten öğrendiklerini kullanabilir ve yeni servise uygulayabilir. 2016 yılında kullanıma sunulan Instant Games, kullanıcılara indirme işlemine gerek kalmadan cihazlardaki oyunlara erişme olanağı sağlıyordu.

Facebook Messenger ve WhatsApp güvenliği için önemli hamle

HTML5 tabanlı bu oyunlar artık günümüzde pek ilgi görmediğinden sosyal medya devinin AA veya AAA yapımları bulut sistemi üzerinden sunacağı düşünülüyor.