267 milyondan fazla Facebook kullanıcısı tehlikede!

Mark Zuckerberg Threads

Sosyal medya devi bir skandala daha imza attı. 267 milyondan fazla Facebook kullanıcısı tehlike altında olabilir.

Facebook’un geçtiğimiz aylarda Cambridge Analytica skandalı ile çalkalanmasının ardından Mark Zuckerberg yargıçların önünde ifade vermişti. Bu olaydan sonra platformunu daha güvenli hale getirmek için çalışmalarına hız veren Facebook’un yeni bir skandala daha imza attığı söyleniyor.

Comparitech güvenlik araştırmacısı Bob Diachenko’nun raporuna göre; 267 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kullanıcı kimlikleri, telefon numaraları ve diğer kişisel bilgileri sızdırılmış olabilir.

Facebook’un API’larının suistimal edilerek çalındığı söylenen bu verilerin hackerlar tarafından indirildiği de iddialar arasında yer alıyor.

Facebook kullanıcısı

Facebook sözcüsü konuyla ilgili; “Bu konuyu araştırıyoruz. Ancak son birkaç yılda yaptığımız değişiklikler ile kullanıcılarımızın verilerini korumayı başardık. Bu yüzden bu iddiaların doğru olmadığını düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Epilepsi hastaları için Twitter çok tehlikeli!

Geçtiğimiz Eylül ayında ise bir güvenlik araştırmacısı, Facebook hesaplarına bağlı 419 milyon kaydın bulunduğu başka bir veritabanı bulmuştu. Bir yıl önce ise yapılan saldırı ile 29 milyon kullanıcıya ait özel bilgileri ifşa edilmişti.

Üçüncü taraf uygulamalardan dolayı ise 540 milyon Facebook hesabının bilgileri ortaya çıkmıştı. Son olarak ise , 20.000’den fazla Facebook çalışanı ve 600 milyon kullanıcı şifresi sızdırılmıştı.

Bu denli büyüklükte bir dataya sahip olan Facebook’un güvenlik konusundaki atılımlarını hızlandırması hatta 2020’de sadece güvenliğe odaklanması, kullanıcıları açısından daha faydalı olacak gibi görünüyor.