AMD FreeSync standartlarını genişletti!

AMD FreeSync

AMD FreeSync teknolojisinin standartlarını genişlettiğini açıkladı. AMD’nin yeni standartları ile oyun deneyimi üst seviyelere çıkıyor.

Nvidia’nın CES 2019’da yaptığı gibi AMD de bu yıl, tüketicilerin farklı FreeSync ekranlarının neler yapabileceğini bilmesini kolaylaştırmak için uyarlanabilir kare hızı teknolojisini CES 2020’de tanıttı.

AMD’nin yeni standartlarından ilki FreeSync Premium adını taşıyor. Bu sertifikaya sahip monitörler, 1080P çözünürlükte en az 120Hz yenileme hızına sahip olması gerekiyor.

Ayrıca, bilgisayarınız, monitörünüzün yenileme hızında veya üstünde bir FPS sunsa bile oyunun sorunsuz oynanmasını sağlayacak düşük kare hızı telafisi (LFC) adı verilen bir teknoloji de içeriyor.

AMD Radeon RX 5600 serisi ekran kartlarını tanıttı

AMD piyasadaki yaklaşık 300 monitörün FreeSync Premium standartı için uygun olduğunu söylüyor.

AMD, FreeSync 2 HDR standartını da yeniden markalaştırıyor. 120Hz ve 1080P çözünürlükte HDR görüntü çıkışı yapabilen tüm monitörler, FreeSync Premium Pro standartı ile kategori edilecek.

AMD FreeSync

FreeSync Teknolojisi

AMD’nin kapsamlı sertifikasyon sürecini geçen monitörler, dizüstü bilgisayarlar ve TV’ler için akıcı, yırtılmasız ve düşük gecikmeli performans sağlar.

FreeSync Premium Teknolojisi

FreeSync sınıfının üzerinde yer alan bu teknoloji, ciddi oyunculara akıcı, yırtılmasız oynanışı, minimum FHD çözünürlükte, en az 120Hz tazeleme oranıyla ve düşük kare oranı telafisi (LFC) teknolojisine destek veren monitörleri barındırıyor.

FreeSync Premium Pro Teknolojisi

Zirve performansta akıcı oynanışı, büyüleyici yüksek dinamik menzil (HDR) görsellerle sunarak, gerçek HDR deneyimini sağlar.