FBI veri ihlali yapan siteyi çökertti!

FBI veri ihlali

FBI veri ihlali yapan ve bu bilgileri satan siteye düzenlediği operasyon sonrasında çökertmeyi başardı. İşte detaylar.

FBI, uluslararası bir operasyonun ardından, 10.000’den fazla veri ihlali nedeniyle özel kullanıcı verileri satan bir web sitesini ele geçirdi ve kapattı. Hollanda ve Kuzey İrlanda’daki polisler, bu operasyon kapsamında 22 yaşındaki iki hackerı tutukladı. Bu arada, Avrupa’daki polis güçleri ile koordineli olarak çalışan FBI, sitenin alan adını satın aldığını açıkladı.

WeLeakInfo; çeşitli şirket ve web sitelerinde yaklaşık 10.300 ihlalden 12 milyardan fazla kullanıcı adı ve parolasının bulunduğunu belirtiyor.

Yetişkin içerikli site verilerini sızdırmış olabilir!

Hackerlar bu bilgileri, kullanıcıların hangi şifrelerin, adların, telefon numaralarının ve IP adreslerinin bağlandığını öğrenmek için e-posta adresini aramasına olanak tanıyan, kolayca aranabilir bir veritabanında saklamış. Site ayrıca, 2 dolardan başlayan fiyatlarla abonelik yoluyla tüm bilgilere erişim sunmuştu.

FBI veri ihlali

FBI tarafından çökertilen bu site; telefon numaraları, IP adresleri ve yasalar tarafından korunan diğer kişisel bilgiler sunmasına rağmen, güvenlik araştırması yapmak için yasal bir kuruluş olarak kendini kullanıcılara tanıtmış. FBI’ın bu kişisel verilerin kimler tarafından satın alındığına ise henüz ulaşmış değil. FBI bu bilgileri satın alanlara ulaşsa bile kişilere yaptırım uygulaması şimdilik pek mümkün görünmüyor.

2020’nin ilk büyük çaplı operasyonlarından olan bu olayın ilerleyen günlerde etkileri görülecek gibi görünüyor. Umarız 2020 yılı içerisinde bu tip büyük çaplı veri sızıntıları bir kez daha yaşanmaz.

Önümüzdeki ABD seçimleri için güvenliği arttıran Facebook, şimdilerde en büyük hedef olarak gösteriliyor. Bakalım Mark Zuckerberg ve ekibi güvenlik konusunda bu sefer başarılı bir performans sergileyebilecek mi?