Amerikalılar elektrikli SUV modellerine yöneliyor

Türkiye elektrikli araç satış sayısı

Amerikalıların artık elektrikli SUV modellerine yöneldiği ortaya çıktı. Otomotiv firmaları için Amerika pazarı oldukça cezbedici olacak.

Otomotiv sektörü Tesla sayesinde elektrikli motorlara doğru evrilmeye başlamıştı. 2-3 yıl öncesine kadar emekleme aşamasında olan elektrikli otomobiller bir anda gelişmiş ve yaygınlaşmaya başlamıştı.

Bildiğiniz gibi Amerikalıların otomobile bakış açısı Avrupa ülkelerine göre daha farklı. Amerikan yapımlarında gördüğümüz SUV tarzı büyük araç kullanımı gerçekten de Amerika’nın büyük bir bölümüne hükmetmekte. Durum böyle olunca otomotiv üreticileri de Amerika pazarı için elektrikli SUV modelleri üretmeye başladı.

Yapılan araştırmalara göre; yeterli şarj noktası olmamasına rağmen Amerikalılar elektrikli SUV’lara fazlasıyla ilgi duyuyor. Elektrikli otomotiv üreticileri için cezbedici bir pazar haline gelen Amerika için yeni elektrikli otomobiller de yolda.

Yapay zeka destekli otonom veri merkezleri bu yıl artacak!

Ford, 2021’de piyasaya sürülmesi için bir EV F-150 üzerinde çalıştığını açıkladı. GMC de aynı zamanda satışa sunulacak tamamen elektrikli bir Hummer geliştiriyor.

Toyota, Rav4 Prime ve Lincoln bile Rivian’ın R1T modeline dayanan bir elektrikli pikap üzerinde çalışıyor.

elektrikli SUV

Bollinger firmasının Monster B1 ve B2 modellerinin 2021’de yollarda olması bekleniyor. Tesla da SUV kategorisine girebilecek olan Cybertruck için harıl harıl çalışmalarını sürdürüyor.

Ford, GMC ve Toyota otomotiv pazarında baskın güçler olmaya alışkın. Ancak elektrikli otomobil sektörü bambaşka bir alan. Bu alanda bu üç firmanın rekabeti çok ilginç geçecek gibi görünüyor. Bakalım elektrikli otomobil savaşlarında lider kim olacak?