Büyük iPhone Sorunu: Bir Mesajla Çökmeye Başladılar! Aman Dikkat!!!

Yeni bir iPhone sorunu tespit edildi. iOS’ta belirli bir metin dizesinin iPhone veya iPad ‘inizin çökmesine sebep olacağı yeni bir hata tespit edildi.

Bu hafta içerisinde tespit edilen iPhone sorunu karşısında şimdiye kadar Apple tarafında bir açıklama yapılmış değil. İtalyan bayrağı emojisini ve Sindhi dilinde karakterleri içeren bu text mesajı iPhone, iPad, Mac veya Apple Watch gibi cihazların hepsini etkiliyor. Bazen cihazınız çökebiliyor bazen de dokunmatik girişe yanıt vermeyi tamamen durduruyor. BU sayede cihazlar kullanılmaz hale geliyor.

Bu metin dizesinin nereden veya kim tarafından yaratıldığı kosundaki bilgiler belirsiz, Bu iPhone sorunu şimdilerde Twitter ve diğer sosyal mecralarda viral olmuş durumda. Bunun bir anlamı da birçok kişi sorundan şikayetçi ve çare arıyor. Teorik olarak Twitter, Mesajlar ve daha fazlası dahil olmak üzere herhangi bir uygulama aracılığıyla da bu mesaj yayılabilir ve dikkatli olmakta fayda var. Çünkü iPhone ve diğer Apple ürünlerini etkileyen bu sorun metin mesajları ile yayılıyor.

Yeni bir iPhone sorunu tespit edildi. iOS'ta belirli bir metin dizesinin iPhone veya iPad 'inizin çökmesine sebep olacağı yeni bir hata...

Bu tür sorunlar son birkaç yılda çeşitli zamanlarda ortaya çıktı aslında. Örneğin, 2015 yılında “effective power” (etkili güç) metin dizisi viral hale geldi. Metni başka bir iPhone kullanıcısına gönderdiğinizde, mesajları uygulamasının ve bazen bir bütün olarak iOS’un çökmesine neden olduğunu görmüştük.

Bugün yaşanan iPhone sorunu da dahil olmak üzere bu tarz metin dizesi hatalarında genellikle en önemli şey, son kullanıcının kontrolünün neredeyse tamamen dışında olması. Bu metni birisi size gönderdiğinde cihaz fark etmeksizin iPhone, iPad, Mac veya Apple Watch hemen kilitleme sorunu ile karşılaşacaksınız.

Sorun, en son iOS 13.4.5 beta sürümünde düzeltilmiş gibi görünüyor, ancak bu güncelleme henüz herkes tarafından kullanılamıyor. Genel olarak, Apple bu sorunlara hızlı bir şekilde çözüm getirir, bu yüzden iOS 13.4.2 ve hatta iOS 13.4.5’in daha sonra değil herkese daha erken yayınlanmasını beklemeliyiz.

iPhone Sorunu için Geçici Düzenleme Yapabilirsiniz

Apple bu sorunu çözmek için yazılım güncellemelerini yayınlayana kadar cihazlarımızdaki bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca içinde metin dizesi olan bir mesaj alırsanız, cihazınızı yeniden başlatabilir ve işleri normale çevirebilrisiniz.

Reddit’teki bir habere göre; jailbreak yapılmış bir cihazı kullanan kullanıcıların hatadan koruduğunu iddia ediyor. Buradaki bağlantıdan Reddit içeriğini görebilirsiniz.

Aşağıda Twitter üzerinde yayınlann sorun videosunu görmektesiniz. @EveryApplePro tarafından sorunun nasıl gerçekleştirildiği gösteriliyor. iPhone sorunu çözmek için reset işlemi gerçekleştiriliyor.