Twitter’da Çilek Trend Topic! İçinden Böcek Çıkıyor!

Mayıs ayı meyvelerinin en sevilenlerinden biri çilek şu sıra gündemi meşgul ediyor. Meyvenin gündeme gelmesinin neden ise lezzeti değil, içinden çıkanlar.

İnternetin hayatımıza iyiden iyiye girmesi ile dünyanın diğer ucundaki olaylardan dahi haberimiz olabiliyor. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ise normal insanların dahi birer haberci olmasını sağlıyor. İnsanlar çektikleri videolarla bir anda ülkelerinin, hatta dünyanın gündemine oturabiliyor. Buna aracı olan platformlardan en popüleri ise Twitter.

Trendtopic özelliği sayesinde, ülkenizde, diğer ülkelerde ya da tüm dünyada gündemin ne olduğunu takip edebiliyorsunuz. Bugünlerde dünya gündemine ise, pek çok kişinin sevdiği, şu sıralar pazarlarda yerini almaya başlayan çilek oturmuş durumda. Evet yanlış okumadınız, bildiğiniz meyve olan çilekten bahsediyoruz.

Çilek Yerken Bir Daha Düşünün!

Bir diğer sosyal medya uygulaması Tiktok’ta yayınlanan video bir anda Twitter’da tüm dünyanın gündemine oturmuş durumda. Yalnız baştan uyaralım, çilek seven bir insansanız ve bu sevginizin kaybolmasını istemiyorsanız yazının devamını okumanızı önermem.

çilek

Twitter’da B Tik Tok hesabında yayınlanan video şu ana kadar 11 milyon kişi tarafından izlenmiş durumda. Videoda bir miktar su, tuzlu su haline getiriliyor ve sonrasında içine çilek atılmaya başlanıyor. Çilekler bir sürü tuzlu suda bekledikten sonraysa suyun içerisinde farklı türden böcekler görülüyor.

Videoya gelen yorumlara bakılırsa deney tamamen gerçek. Ayrıca videoyu izleyen pek çok kişi bir daha çilek yemeyeceğini ifade ediyor. Bazı insanlar ise görmedikleri sürece bu durumun kendileri için problem yaratmayacağını ifade ediyor. Genel teori ise çileklerin içerisinde böceklerin larvalarını bıraktığı ve tuzlu suda bekleyen larvaların olgunlaştığı yönünde. Böylece bir müddet sonra suyun içinde yüzen, çileklerin içinden çıkan çeşitli böcekler görmeye başlıyorsunuz.

Twitter Instagram’a özendi! Twitter Hikayeler özelliği geliyor!

Şayet siz de Twitter’daki deneyi yapmak istiyorsanız yöntem çok basit. Ancak bir kez daha sizi uyarmamız gerekiyor. Deney sonrası göreceklerinizden sonra çilek yiyemeyebilirsiniz. Ilık Suyun içine bir miktar tuz atın ve tuzu eritin, sonrasında ise çilekleri içine atıp beklemeye başlayın. Yarım saat kadar sonra çileklerinizden böcek çıkmaya başlayabilir. Elbette her çilek böceklidir diyemeyiz ancak siz yine de her şeye hazırlıklı olun. Şayet çileklerinizden böcek çıkar ve siz yine de bu çilekleri yemek isterseniz, iyice yıkadığınızdan ve içerisinde böcek kalmadığınızdan emin olmayı da unutmayın.

https://twitter.com/bestoftok/status/1264182591613284352?s=20