Ucuz iPhone Pekte Ucuz Değilmiş. İşte iPhone SE 2020 Fiyatı ve Yorumlarımız!

Türkiye’de 5299 TL fiyat etiketiyle satışa sunulan yeni iPhone SE 2020 hali hazırda piyasada satışa sunulan en uygun fiyatlı iPhone modeli olarak karşımıza çıkıyor. 

Amerika’da 399 dolardan satışa sunulan iPhone SE 2020 ‘nin ülkemizdeki dolar karşılığı ise 29.05.2020 itibariyle 776 Dolar.  Neredeyse iki katı fiyata diyebileceğimiz bir bedelle ülkemizde satışa sunulan yeni iPhone’un pahalı olması sebebinin başında vergiler ve harçlar gibi sebepler var. Daha ucuza satışa sunulabilir miydi? BU sorunun cevabını hali hazırda Apple Türkiye Pazarlama Müdürünün emekli olmasının ardından öğrenebiliriz sanıyorum.

Peki yeni iPhone SE 2020 alacağınıza eski bir iPhone alsak aynı işi görür mü? Pek sanmıyorum fakat biraz irdeleyelim isterseniz. Hali hazırda piyasada 4300 ile 5000 TL arasında değişen fiyatlarda iPhone 8 bulmanız mümkün. iPhone SE 2020

iPhone SE 2020 ile neler değişmiyor

iPhone SE 2020 ‘nin bazı yönleri (en azından kağıt üzerinde) iPhone 8 ile benzerlik gösteriyor. Eski telefon gibi, yeni SE de OLED değil, bir LCD panele sahip. iPhone SE 2020’nin ekranındaki çözünürlük iPhone 8 ile eşleşen 1.334 x 750 piksel.

Apple, iPhone SE’deki pil ömrünün, 12 saatlik internet kullanımı için derecelendirilen iPhone 8 ile tutarlı olacağını söylüyor. Durumun böyle olup olmadığını merak ediyoruz açıkça. Muhtemelen yeni SE içindeki A13 işlemci, gücü daha verimli tüketiyor.

LTE tarafında ise tıpkı iPhone 8 ile yaptığınız gibi iPhone SE ile hücresel ağlara bağlanacaksınız. Bir anlamda aynı hücresel ağ desteği sunuluyor. Eğer 5G ‘li bir telefon istiyorsanız hali hazırda 5G‘li Apple ürünü olmadığını belirtelim. 5G‘li iPhone için iPhone 12’yi beklemeniz gerekiyor.

Şarj etme konusunda iPhone SE, tıpkı iPhone 8 gibi 18 watt‘lık şarjı destekliyor. iPhone 8 gibi kutuda 5 watt’lık bir şarj cihazı alıyorsunuz. Bu sebepten hızlı şarj desteğinin avantajlarından yararlanmak için bir aksesuar için ödeme yapmanız gerekebilir.iPhone SE 2020

iPhone SE ve iPhone 8 arasındaki farklar önemli derecede farklılık gösterebiliyor. Performans, kamera ve genel değer gibi önemli olan her kategoride iPhone SE 2020 önde.

Eski iPhone SE sahipleri, yeni telefonun ekran boyutunun 4 inç’den 4,7 inçe yükseltmek istiyorlarsa bu telefona rahatlıkla geçebilirler. Apple’ın kullandığı yeni teknolojiler sayesinde uygun fiyatlı bir iPhone almak istiyorsanız iPhoneSE 2020 en iyi tercih olarak karşımıza çıkıyor. Ama Türkiye şartlarında bu telefona 5300 TL vermek aklımdaki sorulardan bir tanesi.

>> Yeni iPhone SE Performansı Nasıl? İşte Sizlere Karşılaştırmalı sonuçlar…