Canlı Yayın Üzerinden Satışlar Uçuşa Geçti: Büyük İlgi Var!

Canlı yayın üzerinden satışlar son günlerin en çok rağbet gören türleri arasında yer alıyor. Özellikle de doğal ürün satanlar çok daha fazla bu alana kaymaya başladı. Peki ne oldu da canlı yayınlar ile ilgili böyle bir gelişme yaşandı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Canlı yayınlar ile ilgili en çok dikkat çeken detay hiç şüphesiz anlık etkileşim sağlayabilmesidir. Canlı yayın yapılırken o an merak edilen herşey satıcıya sorulabilir. Böylece hem kafalarda hiçbir soru işareti kalmaz hem de müşteri, almak istediği ürün konusunda kendisinden emin olur. Üstelik bu tür satışlar sadece 2 boyutlu olarak yapılmıyor. Bazı satıcılar üç boyutlu satış fırsatları bile sunabiliyor. Böylece kullanıcılar ürünlerini bütün detaylarıyla görme imkanına sahip oluyor. Sanal ve artırılmış gerçeklik gibi çeşitli detaylar ise işi çok daha farklı bir boyuta götürüyor.

Canlı yayın üzerinden satışlar büyük talep görüyor

Çinin ünlü e-ticaret sitesi Taobao’da en iyi hasılat yapan markalar yılda 200 -300’den fazla canlı yayın yaparak bu seviyeye ulaşıyor. Yine aynı e-ticaret platformu tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre, 2021 yılında 500 milyondan fazla satışı canlı yayın üzerinden yapmak mümkün hale gelecek. Böylece hem satıcılar hem de alıcılar en ufak temasta bulunmadan ticaret işlemi gerçekleştirecek.

Canlı yayın üzerinden satışlar

Moda, aksesuar, kozmetik gibi büyük sektörlerin haricinde, gıda ürünleri satışında da iyi performans sergilendiği düşünülüyor. Böylece çok daha yüksek miktarlarda kazanç diğer sektörlerden de elde edilebiliyor. Canlı yayın üzerinden satışlar şu anda e-ticaret sektörünün kalbini oluşturmaya başladı. Son derece absürd kategorilerde bile canlı yayın satışlarının yapıldığını görmek mümkün. Bu sayı ilerleyen dönemlerde daha fazla artacak gibi görünüyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’de 5 aylık dönemde, e-ticaret hacmi, geçen seneye göre %48 artışla 63,3 milyar lira oldu. En fazla artış gösteren sektörler; %75 beyaz eşya ve ev aletleri, %43 artışla giyim, ayakkabı ve aksesuar oldu. Peki siz bu rakamları nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> Zoom güvenlik güncellemesinin meyvelerini topladı mı?

>> Seksi Kadın Yayıncılar Var Dedi, Twitch’e Dava Açtı!