Google Asistan Güncelleme Alıyor: İşte Yeni Özellikler!

Google Asistan güncelleme

Kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayan Google Asistan güncelleme almaya hazırlanıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar. 

Neredeyse tüm büyük şirketlerin yapay zeka destekli uygulamaları var. Bu tür uygulamalar, asistan olarak isimlendiriliyor ve son derece işlevsel kullanılabiliyor. Basit bir örnek vermek gerekirse; Google, Amazon ve Microsoft bunlardan sadece küçük bir bölümü. Şimdilerde bankalar bile asistan yazılımları yüklüyor. Tüm bunları bir kenara bırakacak olursak, Google asistan platformunun asıl bombayı patlattığını söyleyebiliriz. Google yeni entegrasyonlar sağlayarak asistanda önemli değişiklikler yaratacak.

Google Asistan güncelleme önemli özellikler getirecek

Google platformunun sanal asistanı denilince muhtemelen birçok kişi, alarm kurmak ve takvim düzenlemek gibi detaylara takılacaktır. Oysaki yapay zeka kullanılan bir teknolojiye göre bu bir hayli küçük hedefler olarak kalıyor. Google işte tam da bu algıyı değiştirmek için güncellemelere ağırlık verecek gibi görünüyor. Böylece firma; Amazon ve Apple gibi şirketlerin gerisinde kalmak istemiyor.

Google Asistan güncelleme

Şirketin öncelikli hedeflerinden bir tanesi de hiç şüphesiz mobil uygulamalarla bağlantı sağlayabilmek. Bu sayede çok daha işlevsel bir kullanım imkanı ortaya çıkacak. Google Asistan güncelleme ile birlikte mesaj atma ve müzik açma gibi işlemler yapılabilecek. Diyelim ki elinizde önemli bir iş var veya mutfakta yemek yapıyorsunuz. Google Asistan’a, istediğiniz kişiye mesaj atmasını söyleyebilirsiniz. Bu sayede işinizi bırakmanıza da gerek kalmaz.

Platformun getireceği asistan yenilikleri arasında sadece bu yok. Aynı zamanda dilediğiniz müzikleri de dinleme imkanınız olacak. Mesela yine telefona ulaşmadak “ok, Google” diyebilir ve Spotify üzerinden istediğiniz müziği açabilirsiniz. Böylece Google Asistan güncelleme, müziğinizi bile ayarlayabilir. Özellikler sadece bunlardan ibaret olmayacak. Tüm bunlara ek olarak diğer uygulamalar konusunda da platform ek erişim hakkına sahip olacak.

Hazır konu diğer uygulamalardan açılmışken belirtelim. Google tarafından geliştirilen asistan programı, neredeyse tüm akıllı telefon uygulamalarına erişmek istiyor. Böylece uygulamalar üzerinden bile hayatınızı kolaylaştırmaya çalışacak. Sizce Asistan programı daha başka hangi özellikler almalı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Toyota Tavan Asistanı İle Tanışın: Her İşi Yapabiliyor!

>> Yapay Zeka özellikli Akıllı Güvenlik Kameraları neler sunuyor?