OPPO katlanabilir telefon işine 2021’de giriyor

OPPO katlanabilir telefon

OPPO katlanabilir telefon işine 2021’de giriş yapacak gibi görünüyor. OPPO, Galaxy Z Flip’e benzeyen katlanabilir telefonun patentini aldı.

İlk katlanabilir akıllı telefonlar 2019’da ortaya çıktığında, form faktörlerinden herkes memnun değildi. İlk cihazlar, gerçekten katlanabilir bir akıllı telefon deneyimi yerine daha uzun bir tablet deneyimi sunuyordu. Kasım ayında Motorola, kapaklı bir tasarıma sahip Moto RAZR’ı tanıttı. Bu, katlanabilir telefonlar oluşturmak için harika bir çözüm olduğunu gözler önüne serdi. Daha sonrasında Samsung bu yıl Şubat ayında dikine katlanan Galaxy Z Flip’i tanıttı ve başarılı oldu.

Galaxy Z Flip hala Samsung’un bugüne kadarki en başarılı katlanabilir akıllı telefonu konumunda. Bu nedenle, kapak konsepti, katlanabilir segmente katılan daha fazla şirket için gitmenin bir yolu gibi görünüyor. Görünüşe göre Oppo, Galaxy Z Flip için kendi cevabını hazırlıyor.

OPPO katlanabilir telefon için kolları sıvadı

Çin teknoloji devi ve yenilikçi ürünler söz konusu olduğunda lider bir şirket konumunda. Oppo, bu bağlamda Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ile yeni bir patent başvurusunda bulundu. Patent onaylandı ve 3 Eylül’de yayınlandı. Belgelere göre cihaz, dişli döner menteşe kullanıyor. Bu sayede telefonun dört farklı kullanılabilir açıya sahip olmasını sağlanıyor.

OPPO katlanabilir telefon

LetsGoDigital’deki tasarımcılar, patent görüntülerine dayalı olarak hızlı bir şekilde bir dizi render oluşturdu. Görüntüler ilginç bir gerçeği gösteriyor. Oppo’nun katlanabilir telefonunun kapak ekranı yok. Diğer bir deyişle, telefonu kapattıktan sonra, telefonu açana kadar kimin aradığını veya hangi bildirimin geldiğini göremezsiniz. Örneğin Galaxy Z Flip, yukarıda bahsedilen senaryolar için yararlı olan küçük bir harici ekran yer alıyor.

Harici bir ekranın olmamasına rağmen, Oppo, açıldığında hala geleneksel bir ekran ve merkeze hizalanmış bir delikli kamera sunuyor. Dahası, renderlara bakılırsa ekran oldukça çerçevesiz, yanlarda kalın çerçevelere sahip Z Flip’ten çok daha fazla.

Patentler, bu akıllı telefondaki kamera sayısını açıklamıyor. Buna rağmen, render görselleri üç arka kameralı bir cihaz gösteriyor. Bu, piyasanın mevcut standartlarıyla aynı seviyede. Bugünlerde amiral gemisi segmentinde üçten az kamerası olan bir telefon görmek zor.

OPPO katlanabilir telefon

Bu patentleri ve renderlar şimdilik nihai telefonun nasıl olacağını tam anlamıyla gözler önüne sermiyor. Bu yüzden 2021 yılındaki OPPO etkinliğini beklemek daha sağlıklı olacak.

İlgili Haberler

>> Oppo Reno 5 serisinin fiyatı belli oldu!

>> OPPO A52 İndirim Fırsatı ile Dikkat Çekiyor