Esnafa Kira Desteği Başvurusu Nasıl Yapılacak?

esnafa kira desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa kira desteği açıkladı. Destek kapamının mümkün olduğunca geniş tutulması amaçlanıyor. Peki ne kadarlık bir destek verilecek ve bu desteklerden kimler yararlanabilecek?

Salgın nedeniyle özellikle esnafların çok zor durumda kaldığı bilinen bir gerçek. Her geçen gün artan vaka sayısı ile birlikte işler daha da zorlaşmaya başladı. Bu nedenle hükümet esnaflar için ayrı bir yardım paketi oluşturmayı düşünüyor.

Esnafa kira desteği ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte, 1 milyon 239 bin 438 esnafın yüzü gülmeye başladı. Salgın başlar başlamaz ilk olarak restaurant ve cafe işletmeleri kapatıldı. Bu durum onların çok büyük bir zarara uğramasına neden oldu.

Esnaflarla birlikte onların ailesi ve borçlandıkları kişiler de mağduriyet yaşamaya başladı. Kısacası toplumun belkemiğini oluşturan esnaflar zor durumda kalınca bu tüm vatandaşları bir şekilde etkiledi. Şimdi ise esnafların zor durumdan kurtulması için bazı küçük yardımlar yapılması düşünülüyor.

  • Bütün esnaflara kira yardımı yapılacak.

 

  • Büyük şehirlerde yaşayan esnaflar için 750 TL kira desteği verilecek.

 

  • Küçük şehirlerde yaşayan esnaflar için 500 TL kira yardımı sunulacak.

 

  • Tüm bu yardımlar 3 ay süreyle geçerli olacak.

Esnaflara kira yardımı ile birlikte başka desteklerin verilmesi de düşünülüyor.

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarında destek sunulacak

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan yardımlardan bir diğeri de; elektrik, su ve doğalgaz faturaları ile ilgiliydi. Esnafların tamamına yine pandemi yardımları kapsamında toplam 3 milyar 718 milyon liralık yardım verilecek.

esnafa kira desteği

 

  • Esnafa kira desteği ile birlikte, her esnaf için 1000 TL yardım yapılacak.

 

  • Bu yardımlarda yine büyük ve küçük şehirlerin farkı gözetilecek.

 

  • Bu yardımlar sayesinde elektrik, su ve doğalgaz faturalarında ödeme kolaylığı sağlanacak.

Bu yardımlar şu ana kadar kesinleşmiş olanlar. Yardımlardan yararlanmak isteyen esnaflar, büyük bir ihtimalle Hazine ve Maliye Bakanlığı üzerinden bu yardımları alacak.

Esnaflar için geri ödemeli krediler gündemde

Yapılan açıklamalarda esnaflar için ayrıca geri ödemeli krediler verileceği söyleniyor. Burada dikkat edilecek nokta ise gelir kaybı üzerinden olacak. Esnaf ne kadar çok gelir kaybına uğramışsa o kadar fazla destek alabilecek.

Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak kabine toplantısı ile birlikte, detaylar yavaş yavaş netleşecek. Ancak şimdilik tüm bu yardımların kesin olarak verileceğini söyleyebiliriz. Sizce bu yardımlar esnaflar için yeterli olacak mı? Tahminlerimizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Girişimci ve yatırımcı ekosisteminin yeni gözdesi: Paya Dayalı Kitle Fonlaması

>> Sosyal Medya Şirketleri 30 Milyon TL Ceza Aldı: Twitter, Facebook, YouTube Ne Yapacak?