MIUI 12.5 : Her zamankinden daha hızlı, daha güvenli ve daha güzel

Xiaomi 28 Aralık 2020 tarihinde Çin’in Bejing kentinde, en son amiral gemisi akıllı telefonlarının yanı sıra MIUI 12.5 adlı özel arayüzünün en son sürümünü tanıttığı büyük bir etkinlik gerçekleştirmişti.

Bu haberimizde MIUI 12 ‘nin devamı niteliğinde olan MIUI 12 .5 ‘i mercek altına alıyoruz. Bu yeni yazılım güncellemesi büyük gizlilik iyileştirmeleri, optimize edilmiş uygulama işleme ve bildirim alma, bağlı Windows cihazlarında zahmetsizce bazı işler yapma yeteneği ile birlikte gelecek.MIUI 12.5

Xiaomi, yeni güncellemenin adının kulağa küçük bir şey gibi geldiğini söylüyor. Bu gerçek gibi gözükmüyor ve aslında ileriye doğru büyük bir adım ve 2021’de telefonlarına güç veren şey olacak. Şirket neden 13 adı ile devam etmediği konusunda karar verdiğini açıklamadı, ancak tahminimize göre işin ucunda bazı batıl inançlar var.

Yeni MIUI 12 .5 ile estetik ve görsel tasarım daha da iyileştirilmiş olarak gözüküyor. Sahnedeki şirket yöneticisi arayüzü iOS ile karşılaştırdı ve geçiş efektlerinin hemen hemen aynı olduğunu söyledi. Xiaomi ayrıca Apple, Huawei, Oppo, vivo ve Meizu ile karşılaştırıldığında en az sistem uygulaması getiren şirket olmakla övünüyor.MIUI 12.5

MIUI 12.5 Bellek Kullanımı Yüzde 35 Azaltacak

Yine şirket yetkilisinin söylediklerine göre çekirdek yapının yeniden yazıldığı için eski sürüme göre MI UI 12.5 yüzde ​​20 daha az bellek ve yüzde 25 daha az güç kullanıyor ve arka plan bellek kullanımı ortalama yüzde 35 azalmış durumda. Yeni yazılım güncellemesi ile Xiaomi telefon sahibi kullanıcılar ayarlar, kamera ve telefon görüşmeleri için yalnızca bir avuç önceden yüklenmiş uygulama ile karşılaşacaklar. Artık yeni Bloatware ile Xiaomi telefonlara başka bir uygulama yüklü gelmeyecek.

MIUI 12.5 ‘de tıpkı MI UI 11 ve MI UI 12 ‘de olduğu gibi, yeni bir dinamik duvar kağıdımız daha var. Bu sefer Sichuan, Çin’deki Four Sisters Dağı’nın en yüksek zirvesi ve etrafınızdaki gerçek hava durumuna göre gerçek hayata adapte oluyor. Manzaralarda ve seslerde de daha fazla özelleştirme var. Birden çok bildirim, dünyanın çeşitli yerlerinden esinlenerek dört farklı tonda gelecek.

Yeni MI UI 12 .5 ile güvenlik konusunda da geliştirmeler yapılmış. Uygulamaların konumunuza, özel verilerinize, panoya erişimini engellemenize izin verecek ve şifreleri veya diğer hassas bilgileri kaydetmeyecek.

Şimdilik çin ile sınırlı olacak ilk kapalı beta için bir düzineden fazla akıllı telefon uygun bulunmuş durumda. Tüm Mi 10 cihazlarının yanı sıra Redmi K30 ve hatta bazı Redmi Note 7 sürümleri ve Xiaomi Mi 9 serisi gibi 2019’un başından itibaren piyasaya sunulan bazı telefonlar MI UI 12 .5 kapalı beta sürümünü alabilecek.

İlgili haberler

>> MIUI 12.5 Güncellemesi Alacak Xiaomi Telefonlar Tam Liste!

>> MIUI 12.5 güncellemesi sürpriz bir şekilde ortaya çıktı