Xiaomi Fabrikası 24 Kişi Alacak: Peki Şartlar Ne?

Xiaomi Mix Fold 2, En Büyük Katlanabilir Ekranlı Telefon Olabilir

Türkiye’de açılması planlanan Xiaomi fabrikası 24 kişi almayı düşünüyor. Şirketin Türkiye temsilcisi tarafından önemli açıklamalar yapıldı. İşte merak edilen detaylar.

Xiaomi fabrikası uzun bir süre sonra kesin olarak açılıyor. Bildiğiniz üzere akıllı telefon firmaları başta olmak üzere Türkiye’de fabrika açan marka sayısı çoğaldı. Özellikle Çin merkezli şirketler bu konuda biraz daha aktif. Birçok şirket tarafından ülkede çeşitli fabrikalar açılacağı söylenmişti. Şimdi ise bu artık kesin olarak gerçekleşiyor.

Akıllı telefon şirketlerinin bu tür girişimlerini anlamak mümkün. Avrupa oldukça önemli bir pazar ve oraya hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorlar. Çin üzerinden Avrupa’ya akıllı telefon tedarik etmek ne yazık ki o kadar kolay değil. Bunun farkında olan şirketler Türkiye üzerinden lojistik sağlamaya çalışacak.

Xiaomi fabrikası 24 kişi işe almayı planlıyor

Fabrika açılacağını duyan kişiler ilk olarak işe alım yapılıp yapılmayacağını merak etti. Konuyla ilgili bilgi veren Xiaomi Türkiye yöneticisi İrfan Öztürk güzel haberlerle geldi. Türkiye’de açılacak olan fabrikada 24 kişinin çalışacağı ifade edildi. Bunların test mühendisi ve mühendislik teknikeri olacağı söylendi.

Xiaomi akıllXiaomi fabrikası 24 kişiı telefon üretimi

Xiaomi Türkiye tarafından verilen ilana bakıldığında birçok fırsatın ortaya çıktığı görülüyor. Mesela şu an için sadece montaj hatlarının kullanılacağı ifade edilse bile ilerleyen dönemlerde anakart üretimi bile yapılabilecek. Böylece daha fazla kişiye ihtiyaç duyulacak.

Akıllı telefon şirketleri Türkiye’yi avantajlı bulabilir

Bildiğiniz üzere döviz kurunun aşırı yükselmesi ile birlikte Türkiye’de işçilik büyük oranda ucuzladı. Bu durum aynı zamanda ucuz bir iş gücü anlamına geliyor. Özellikle Asyalı firmalar böyle bir avantajı kaçırmak istemiyor. Her ne kadar üzücü bir durum olsa bile yine de büyük şirketlerin Türkiye’de fabrika açmasına destek sunuyor.

Bütün bunlara ek olarak Türkiye’nin jeopolitik konumu son derece iyi. Avrupa’ya yakın olması bunu daha da güçlendiriyor. Ayrıca Ortadoğu ile sınır komşusu olmamız bir diğer önemli faktör. Xiaomi fabrikası 24 kişi alımı ile ilgili sizler ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Uygun fiyatlı Xiaomi Mi 11 Lite, 4G versiyonu ile karşımıza çıktı!

>> Mansur Yavaş Ankara Koronavirüs Vakaları İle İlgili Tweet Attı: Durum Ciddi!