Apple Watch’un Düşme Algılama Sistemi Hayat Kurtarıyor. Nasıl mı?

Apple Watch

Apple’ın bir süre önce Apple Watch’a sunduğu özelliklerden biri de düşme algılama. Bu özellik sayesinde kullanıcının zor duruma düşme hali algılanıyor ve gerekli yerlere haber veriliyor. 

Geçtiğimiz günlerde Apple Watch’ın düşme algılama özelliği ile ilgili ajanslara düşen haber bir hayli ilgi çekici. ABC ajansının haberine göre: 25 yaşındaki adlı kişinin hikayesi bu özelliğin nasıl yararlı olduğuna dair iyi bir örnek teşkil ediyor.

Schneider karın ağrısı sebebiyle yakınlarındaki bir hastaneye babasıyla birlikte başvuruyor. Başvuru ardından doktoru bekleyen Schneider lavaboya gitmek için yerinden kalkıyor. Lavabodayken kendini halsiz hissederek halsiz düşen düşen Schneider yere düşüyor. Yere düşerken kafasını vuran Schneider baygınlık geçiriyor. Kolundaki Apple Watch yerde baygın yatan Schneider’ın durumunu anlıyor ve hemen babasına bilgi veriyor. (Muhtemelen bilgi ver özelliği Schneider’ın babası olarak işaretlenmiş)Brandon Schneider apple watch düşme algılama

Baba oğlu hakkındaki bu mesajı aldığında hemen lavaboya koşuyor. Ardından yetkililere haber veren baba oğlunu büyük bir hayati tehlikeden kurtarmış diyebiliriz.

Schneider olayın ardından hemen tedavi altına alınıyor ve CT taraması gerçekleştiriliyor. Tarama sonucu kırık kafatası ve hemotomların gelişti gözleniyor. Ve Schneider acil ameliyata alınıyor. Bir anlamda Apple Watch’un Düşme Algılama Sistemi sayesinde hemen müdahale ile bir hayat kurtarılıyor.

Apple Watch Düşme Algılama Sistemi Nasıl Açılıyor?

Apple Watch SE ile Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple’ın akıllı saatlerinde yer alan düşme algılama sistemi acil yardım için saatin diğer fonksiyonlarını kullanıyor. Apple Watch sert bir düşüş ile kullanıcının yaklaşık bir dakika hareketsiz olduğunu algılarsa otomatik olarak acil servisleri arıyor.

Apple Watch’unuzu ayarlarken ya da Sağlık uygulamasında yaşınızı girdiyseniz ve yaşınız 55 veya üzeriyse bu özellik otomatik olarak açılıyor. Yine de, 18 yaşında veya daha büyük olan herkes Apple Watch SE ile Apple Watch Series 4 ve daha yenisinde düşme algılamasını şu adımları izleyerek de açabilir:

Apple Watch üzerinde Ayarlar uygulamasını açın.

SOS > Düşme Algılama bölümüne gidin, sonra Düşme Algılama’yı açın.

Bilek Algılama’yı kapatırsanız Apple Watch SE ile Apple Watch Series 4 ve daha yenisi sert bir düşüş algılasa bile otomatik olarak bir acil durum araması yapmaz.

Ayrıca bu uygulamayı şu şekilde açmanız da mümkün. iPhone’unuzda Apple Watch uygulamasını açıp, Saatim’e dokunup, Acil SOS’e dokunun, ardından Düşme Algılama’yı açabilirsiniz.

İlgili Haberler

>> Apple’ın Eylül Ayında Tanıtacağı Tüm Cihazlar Ortaya Çıktı