Xiaomi 11T Pro Resmiyet Kazandı! 108MP Kamera, Süper Hızlı Şarj Ve Dahası!

Xiaomi 11T Pro özellikleri

Xiaomi’nin T serisi telefon ailesine yeni bir üye daha dahil oldu: Xiaomi 11T Pro. Ürün, özellikle kameraları ve süper hızlı şarj sistemiyle dikkat çekiyor.

Xiaomi 11T Pro, tam 108MP değerde kameraya sahip. Tabii sadece bu da değil. Ürünün arka tarafına bakıldığında, üçlü kamera sistemine sahip olduğu görülüyor. Bunlar:

108MP ana kamera
5MP telephoto sensörü
8MP ultra geniş açılı kamera

Ürünün ön tarafındaki selfie kamerası ise, 16MP değerde.

Dolayısıyla hem arka kamera sistemiyle hem de ön kamera ile fotoğrafçılık ve video çekim tarafında pek çok ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilmeniz hedefleniyor.

Süper hızlı şarj sistemine sahip

Xiaomi 11T Pro, 5000mAh pile sahip. Bu pil, normal kullanımda tek şarj ile 2 günü geride bırakma imkânına sahip. Tabii süper hızlı şarj sistemi de oldukça ilgi çekici. Cihaz, tam 120w hızlı şarj değerini barındırıyor. Dolayısıyla ürünü 0’dan %100’e yalnızca 17 dakikada şarj edebileceksiniz. Ayrıca Xiaomi, hızlı şarj sisteminin güvenlik sertifikasını da aldığını belirtiyor. Yani bu kadar kısa sürede bu kadar yüksek kapasite şarj tehlikeli midir diye şüphe etmenize gerek yok.

Xiaomi 11T Pro Resmiyet Kazandı! 108MP Kamera, Süper Hızlı Şarj Ve Dahası!

Peki ya ekran detayları neler?

Xiaomi 11T Pro, 6.67 inç değerde düz ekrana sahip. Kavisli ekran bu kez tercih edilmemiş. Cihazın ekranı, TrueColor Amoled teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve sektörün en iyi görüntüleme gerçekleştiren telefonlarından bir tanesi olduğu belirtiliyor.

Ayrıca ekran, Corning’in en güncel ekran koruma teknolojisi Gorilla Glass Victus’a da sahip.

Cihazın kullandığı çipset ise, Qualcomm Snapdragon 888. Yani evet, bu ürün için bir amiral gemisi modeli tanımlaması yapabiliriz.

Tabii Xiaomi’nin daha uygun fiyatlı bir Xiaomi 11T modeli tanıttığını da belirtelim. Bu telefonda da MediaTek Dimensity 1200 Ultra çipseti ve 67w hızlı şarj sistemi bulunuyor. Geri kalan özellikler büyük ölçüde Pro ile aynı.

Son olarak şimdi de gelelim fiyatlara

Xiaomi 11T Pro, 767 dolarlık başlangıç fiyatına sahip. TL olarak hesapladığımızda, 6 bin 500 TL yapıyor.

Xiaomi 11T’nin fiyatı ise, 590 dolar. O da TL olarak 5 bin TL yapıyor.

Bu iki modelin de ekim ayı içinde Avrupa’da satışta olması bekleniyor.

> SpaceX, Tümü Sivillerden Oluşan Dünya’nın İlk Uzay Uçuşunu Başlattı