İlginç Tesla Direksiyon Modeli Çok Kötü Sonuçlara Neden Oldu: Bu Defa Olmadı Musk

ilginç Tesla direksiyon

İlk gördüğünde herkesin dikkatini çekmeyi başaran ilginç Tesla direksiyon modeli ne yazık ki kötü sonuçlar aldı. Kullanıcılar genellikle olumsuz puan verdi. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketleri içerisinde yer alan Tesla her geçen gün biraz daha yeni fikirlerle karşımıza çıkıyor. Ancak bu defa kullanıcılardan eksik puan aldığı kötü bir tasarım ile karşımıza çıktı. Şirket direksiyon modelini değiştirdiğine adeta pişman oldu. Kullanıcı yorumları tahmin edeceğinizden daha kötü.

Tesla Model S Plaid modeli şirketin en yeni direksiyonları içerisinde yer alıyor. Genellikle heyecan verici ve pozitif yorumlar alan bu otomobil modeli sadece direksiyon yönünden eleştirildi. Elon Musk direksiyonun fütüristik olduğunu defalarca vurgulamıştı. Aslına bakacak olursak bu yeni direksiyon tamamen deneme amaçlıydı.

İlginç Tesla direksiyon modeli kafa karıştırdı

Şekil ve boyut olarak diğerlerinden son derece farklı olan bu direksiyon yarım gibi görünüyor. Üstelik diğer direksiyonların daire şeklinin tam aksine dikdörtgeni andırıyor. Bu durum direksiyonun gerçekten de diğerlerinden çok daha farklı görünmesini sağlıyor.

https://www.mercedes-benz.com.tr/passengercars.html

Aracın direksiyonunu deneyen kullanıcılar son derece olumsuz yorumlar yaptı. Bunlardan ilki sürüş güvenliği ile ilgiliydi. Bazı sürücüler direksiyonun özellikle manevralarda kontrolden çıktığını söyledi. Ayrıca yüksek hızlarda ani bir kontrol kaybı yaşanması ile birlikte kazanın muhtemel olduğu ifade edildi. Hatta bazı kadın sürücüler ellerinin küçük olması nedeniyle çok fazla ağrı yaşadıklarını ifade etti.

Tesla direksiyon tasarımından vazgeçebilir

Şirketin bu kadar çok eleştiri almasının bir diğer nedeni ise direksiyon üzerinde yer alan dokunmatik sinyal butonları. Normal şartlarda bu sinyal butonları kenarda bulunur. Ancak bu yeni model için sinyal butonları direksiyonun hemen üzerine konuldu. İlginç Tesla direksiyon modeli bu nedenle sevilmedi.

Kafa karışıklığına ve dikkat dağınıklığına neden olan bu tür tasarımlar açıkçası tehlikeli olarak görülüyor. Muhtemelen Tesla böyle bir yarım direksiyon tasarımından vazgeçecek. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Tesla Uygun Fiyatlı Otomobil İçin Düğmeye Bastı: Ucuz Elektrikli Araç Üretilecek

>> Teknoloji Bakanı Uçan Arabalar Konusunda Kesin Konuştu: Yeni Teknolojiler