iPhone 14 Pro Ciddi Tasarımsal Değişikliklerle Gelebilir

Apple’ın 2022 yılında satışa sunmayı planladığı iPhone 14 Pro modelinin tasarımı radikal değişikliklere ev sahipliği yapabilir. Ayrıca, bu sene bir de 5G’li SE modeli bekleniyor.

Her modelde olduğu gibi iPhone 14 Pro modelinde de resmi duyurudan önce pek çok söylenti haberle karşılaşıyoruz. The Verge’te paylaşılan yeni bilgilerde, iPhone 14 Pro ‘nun tasarımı tarafında ciddi tasarımsal değişiklikler olabilir.

Söylentilere göre iPhone 14 Pro’nun ekranında bu kez çentik detayı olmayacak. Apple, tıpkı Android modellerinde yer verilen delik kamera sistemini ekrana yedirecek. Face ID güvenlik sensörü teknolojisini ise, ekranın altında konumlandıracak. Ayrıca, söylentilerin devamında, Touch ID parmak izi okuma teknolojisinin de yine ekran altına yedirilerek kullanıcılara sunulacağı ifade ediliyor.

Baktığımızda Apple, iPhone telefonlarında çentik faktörünü yıllardır koruyor. iPhone 13 ailesindeki çentiğin, önceki serilere kıyasla biraz daha inceltildiğini söylemek mümkün. Muhtemelen 14 ailesinde de bu çentik unsuru devam edecek, ama Pro modelinde ve olursa Pro Max modelinde çentik faktörünün kaldırılabileceğinden söz ediliyor.

5G özellikli iPhone SE modeli de bu yıl gelebilir

Söylentilerin devamında, Apple’ın bu yıl geliştirilmiş bir iPhone SE modelinin de satışa sunulacağı ifade ediliyor. Zaten bu konuda daha önce de söylentiler geliyordu. Telefon, ekran ve gövde boyutları olarak önceki SE’den çok da farklı olmayabilir, ama hem gelişmiş çipset hem de 5G teknolojisi sayesinde milyonlarca kullanıcının çözüm merkezi olabilir.

iPhone 14 Pro Ciddi Tasarımsal Değişikliklerle Gelebilir

Peki ya katlanabilir ekranlı iPhone cephesinde son durum ne?

Bir diğer detay ise, katlanabilir ekranlı iPhone modeliyle ilgili. Bu konuda henüz atılmış ciddi bir adım yok, ancak Apple’ın piyasayı takip ettiği ve teknolojinin daha kullanılabilir bir seviyeye gelene kadar bekleme kararı aldığı söyleniyor. Dolayısıyla bu sene katlanabilir ekranlı bir iPhone çıkışı beklenmiyor. En iyi ihtimalle önümüzdeki sene görebileceğiz.

Apple, iPhone 14 akıllı telefon ailesini, bir aksilik olmazsa önümüzdeki eylül ayında görücüye çıkaracak.

Son gelen bilgiler, Apple’ın iPhone 13 ailesiyle büyük ilgi gördüğü yönünde. Özellikle tatil döneminde, iPhone 13 satışlarında ciddi artışlar yaşandı. Ülkemizde de 13 ailesine büyük bir ilginin olduğunu, zaman zaman Apple Store’lar önünde uzun kuyruklar oluştuğunu söylemeliyiz.

İlgili Haberler

>> Trump Sosyal Medya Uygulaması Truth Social Neredeyse Hazır. İşte Detaylar