Ucuz Netflix Abonelik Sistemi Ne Zaman Geliyor?

Netflix

Dijital yayın platformu Netflix, tarihinde bir ilk olarak geçtiğimiz çeyrekte abone sayısında düşüş yaşadığını açıklamıştı. Bu gelişmenin sonrasında, firmanın ikinci çeyrek için daha güçlü sonuçlar elde etmeye yönelik hamleleri olmuştu. Görünüşe göre bu yeni hamleler de yeterli olmamış. Düşüş sürüyor. Bir yandan da ucuz Netflix abonelik modeli için çalışmalar sürüyor. İşte detaylar.

Netflix, 2022 yılının ikinci çeyreği itibarıyla üye sayısındaki düşüşü durduramadı. PhoneArena sitesindeki bilgilere göre platform, bu son 3 aylık dilimde yaklaşık 1 milyon üye kaybetti, ki bu çok ciddi bir rakam. Öte yandan, platformun bu dönemde 2 milyon üye kaybedebileceği tahmin ediliyordu. Yani tahminlere kıyasla yine de durumun iyi olduğunu söylemek mümkün. Platform, şu sıralar ucuz Netflix abonelik modeli için ekstra mesai harcıyor.

Tahminlere göre 100 milyon hane, Netflix’i para ödemeden kullanıyor. Burada da devreye şifre paylaşımı giriyor. Firma, yasa dışı şifre paylaşım konusunu ortadan kaldırmak için “Yeni kullanıcı ekle” özelliğini yakında sunacak. Bu özellik, normal aylık ücrete ek ufak bir ücret karşılığında devreye girecek. Böylece paylaşılan şifreyi kullananlardan da biraz para alınabilecek.

Ucuz Netflix Abonelik Sistemi Ne Zaman Geliyor?

Ucuz Netflix için çok az kaldı

Öte yandan, çok az az paraya Netflix kullanmak isteyenler de var. Bunun için de reklamlı akış planlaması yapılıyor. Yani bir şeyler izlerken, tıpkı TV’de olduğu gibi Netflix’te de çeşitli reklamlarla karşılaşacaksınız. Sizden alınmayan para, reklamlar aracılığıyla kazanılabilecek. Bu projenin de en erken 2023’ün başlarında kullanıma sunulabileceği konuşuluyor.

Şu an Netflix’te ne izleyebilirim?” diyorsanız…

Stranger Things dizisinin 4. sezonu, yakın zamanda yayımlandı ve çok popüler. Önceki sezonlara kıyasla çok daha uzun bölümler barındıran sezon, aynı zamanda heyecan düzeyi ve görsel kalitesiyle de izleyicileri etkiliyor. Eğer nerd olarak nitelendirilen izleyicilerdenseniz; gerek müzik, gerekse de sinema dünyasına yönelik pek çok irili ufaklı sürpriz detayı da göreceksiniz.

Öte yandan, Capcom’un video oyun serisinden uyarlanan Resident Evil dizisine de göz atabilirsiniz. Eğer zombi temalı aksiyon gerilim dizilerini seviyorsanız, bu dizi de ilginizi çekecektir. Bu arada, şimdiden ikinci sezon için çalışmaların başladığını ve eğer yeni sezon gelirse oyundan da tanıdığımız pek çok popüler karakterin dizide olacağını söyleyebiliriz.

İlgili Haberler

>> Software République Güvenli Mobilite Hedeflerini Açıkladı