iPhone 15 Kamerası İle Çığır Açacak!

iPhone 15 Fiyatı

iPhone 15 serinin kullanacağı kameraların Sony tarafından geliştirileceği ve şu anki modellerden iki kat daha güçlü olacağı ortaya çıktı. İşte henüz iPhone 14 serisi yeni tanıtılmışken iPhone 15 hakkında ortaya çıkan ilk ayrıntılar.

iPhone 14 serisi geçtiğimiz aylarda tanıtıldı. Ülkemizde dudak uçuklatan fiyatlar ile karşımıza çıkan sevilen seri, özellikle kamera tarafında rakiplerine fark attı diyebiliriz. Söz konusu serinin en çok beğenilen özelliği ise, serinin Pro ve Pro Max modelleri ile gelen dinamik ada özelliği idi. Android modellerinin yıllardır kullandığı delikli ekran tasarımını, harika yazılımı ile birleştiren Apple, özellikle kullanılabilirlik tarafında sevenlerinin takdirini kazanmayı başardı.

Henüz iPhone 14 serisi yeni tanıtılmışken iP­hone 15 modelleri hakkında ilk ayrıntılar belli oldu. Özellikle serinin Pro modelinde, kullanıcıları Premium modellere daha çok teşvik etmek amacı ile daha çok özel özellikler karşımıza çıkacak. Bununla beraber iPhone 15 Pro modeli ile gelecek olan bazı özellikler hakkında da ortaya çıkan sızıntılar mevcut. İşte kamera tarafında yenilikler ile gelecek olan seri hakkında sızdırılan ilk detaylar.

iPhone 15 Kamerası İle Çığır Açacak!

İddialara göre iPhon­e 15 serisinde, Megapiksel yükseltmesi beklenmiyor. Yani serinin önceki modellerinde olduğu gibi yine 48 MP ana kamera kullanılacak. Fakat performans tarafında önemli iyileştirmelerin yer alması bekleniyor. Sony tarafından geliştirilecek olan lenslerin, düşük ışık tarafında performansının, serinin önceki modellerinden en az iki kat daha iyi olması bekleniyor. Bazı kaynaklara göre kamera sayısında da artış olabilir. Hatta arka tarafında kare biçiminde konumlandırılmış dörtlü kamera sisteminin yer alacağına dair de sızıntılar mevcut. Fakat henüz bun bilgilerin iddiadan ibaret olduğunu, henüz gerçeği yansıtmadığını da ekleyelim.

iPhone 15 Ultra

Aynı zamanda seriye ait bazı modellerin isimlerinin değişmesi bekleniyor. iPhone 15 serisine ait kamera odaklı model, iPhon­e 15 Pro Max yerine, iPhone 15 Ultra olarak adlandırılabilir. Aynı zamanda giriş çıkışlar tarafında Type-C yuvasının yer alması bekleniyor. Önümüzdeki aylarda iPhone 15 serisi hakkında yeni sızıntılar ortaya çıkacaktır. Daha fazla gelişmeden haberdar olabilmek için takipte kalmayı unutmayın.

İlgili Haberler

>> MIUI 14 Güncellemesi Alacak Telefonlar Belli Oldu!