YouTube’tan Nihayet Android Kullanıcılarına Beklenen Müjde!

Dünyanın en büyük video kütüphanesi YouTube, sunduğu hizmet kalitesini daha iyi hale getirmek ve daha kolay kullanım sunabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu haberimiz, video servisinin Android cihazlar için hazırladığı yeni widget ile alakalı. Artık telefonunuzun ana ekranındayken de YouTube’un önemli başlıklarına kısayoldan ulaşabilirsiniz.

YouTube, Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet kullananlar için yeni bir widget, yani aracını kullanıma sundu. Bu araç, platformdaki bazı önemli başlıklara hızlıca erişmenize izin veriyor. Evet, telefonunuzun ana ekranındayken de bunu yapabilirsiniz. Nasıl mı?

YouTube'tan Nihayet Android Kullanıcılarına Beklenen Müjde!

Android’teki yeni YouTube widget’ıyla kısayoldan videolara erişin

1. Telefonunuzun ana ekranındayken boş bir noktaya bir süre basılı tutun ya da iki parmağınızla ekranda sıkma hareketini gerçekleştirin. Böylece widget’lar, duvar kağıtları ve diğer detaylar karşınıza çıkacaktır.

2. Widget’lar, yani araçlar başlığını göreceksiniz. Aşağıda doğru (Ya da telefon modelinize göre yana doğru da olabilir) biraz gittiğinizde, YT kısayol aracını göreceksiniz. Seçerek ana ekranınıza ya da diğer ekranlarda boş noktaya yerleştirebilirsiniz. Evet, hepsi bu kadar.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra, uygulamanın Shorts başlığına ve Abonelik kısmına tek seferde hızlıca erişebilirsiniz. Öte yandan, ekranda arama çubuğu da var. Böylece daha hızlı video ve müzik aramaları gerçekleştirebilirsiniz.

Gençler Hangisini Daha Çok Tercih Ediyor? YouTube mu, TikTok mu, Facebook mu?

Mashable’da yer alan ve Pew Research Center’ın araştırma sonuçlarına dayandırılan haberde, gençler arasında YouTube’un TikTok’tan daha popüler olduğu belirtildi.

YT, 13-17 yaş arası gençlerin bir numaralı sosyal medya platformu konumunda. Araştırmaya katılan gençlerin %95’lik dilimi, YouTube’u ilk sıraya koyuyor ve katılımcıların %19’luk dilimi de bu platformu neredeyse sürekli kullandıklarını bildiriyor.

Hani genç kitle hakkında “Onlar TikTok kullanmayı, dolayısıyla kısa videolar izlemeyi seviyorlar” denir ya, görünüşe göre bu pek de doğru bir düşünce değil. Çünkü YT’da uzun videolar da var.

Öte yandan YT, üyelik gerektirmeden de kullanılabilen bir platform. Bu da onu daha erişilebilir ve kolay kullanılabilir konuma getiriyor. Bu sebeple de listedeki çoğu platformdan ayrılmayı başarabiliyor.

İlgili Haberler:

>> İnsanları, cihazları ve verileri her yerde güvence altına alabilir miyiz?