Alman Bankası ING DiBa Kobil’i Tercih Etti

Online bankacılık güvenliğindeki en son teknoloji olan m-Identity Protection (AST) ile donatılmış SmartSecure çözümü sayesinde, ING DiBa bankası müşterileri birikimlerinin çalınması endişesini yaşamadan çok daha güvenli ve hızlı bir mobil bankacılık hizmeti alacak.  

Almanya’nın önde gelen bankalarından ING DiBa bundan böyle mobil bankacılık işlemlerinin güvenliğini Uygulama Güvenliği Teknolojisi m-Identity Protection (AST) ile sağlayacak. Finans kuruluşları başta olmak üzere işletmelere BT güvenlik çözümleri sunan, dijital kimlik alanında uzman şirket Kobil’in geliştirdiği çözüm, SmartSecure uygulaması olarak ING DiBa bankasının müşterilerine ulaşacak. Müşteriler ise, yeni uygulama sayesinde çok yakında SMS şifrelere veya tek kullanımlık şifre cihazlarına gerek duymadan mobil bankacılık işlemlerini onaylayıp tamamlayabilecekler.

kobil

Uçbirim aygıtından bağımsız olarak kurulan yeni çözüm, işlemleri onaylamak için herhangi bir ek donanıma gereksinim duymuyor ve mobil uygulama ile sunucu programından oluşuyor. Mobil uygulama olarak çalışan SmartSecure uygulaması, kopyalama, manipülasyon ve sahte uygulama gibi risklere karşı üst düzeyde korunuyor. Aynı zamanda aşağıdaki entegre edilmiş güvenlik işlevlerini de yürütüyor:

• Hata ayıklama ve ters mühendislik işlemlerine karşı koruma;

• Güvenlik sensörleri (jailbreak tespiti, kötü amaçlı yazılım -malware tespiti);

• Yetkisiz kullanıma karşı koruma (PIN);

• Uçtan uca şifrelenmiş internet kanalı;

• Üçüncü parti uygulamaların erişimine karşı koruma.

Bu güvenlik özellikleriyle donatılan uygulama, ilk etapta imza işlemlerinde kullanılacak ve daha sonra sanal kimlik belirleyici olarak işlev görecek. Kobil güvenlik sisteminin sunucusu olarak çalışan ve ING DiBa bankasının işlem merkezine kurulmuş olan Smart Security Yönetim Sunucusu (SSMS) ise aşağıdaki unsurları kontrol ediyor:

• SmartSecure uygulamasının kaydının yaptırılmış olduğu ilk cihazda çalışıp çalışmadığı ya da uygulamanın başka bir cihazdaki kopyasının işlem yürütüp yürütmediği

• Çalışan uygulamanın hala orijinal koduyla işlem yapıyor olup olmadığı ya da değiştirilmiş bir kod ile çalışıp çalışmadığı

• Uygulamanın son sürümünün devrede olup olmadığı; dolayısıyla uygulamanın güncellenmesinin gerekip gerekmediği

• Kullanıcının işlem ile ilgili ayrıntıları elde etmek için doğru şifre girip girmediği.

ODC En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri Arasında