Anker Soundcore R50i İnceleme: Uygun Fiyatlı Gerçek Kablosuz Kulaklık

Çin menşeli teknoloji şirketi Anker, kısa süre önce İstanbul’da özel bir etkinlik gerçekleştirdi ve güncel ürün yelpazesini görücüye çıkardı. BT Günlüğü ekibi olarak biz de bu etkinlikteydik ve cihazları yerinde deneyimleme şansına eriştik. Tabii bu etkinliğin bir de assolist ürünü vardı, ki o da “Anker Soundcore R50i”ydi. Uygun fiyata kaliteli işitsel deneyimler sunmayı vadeden bu kablosuz kulaklık, 1 haftadır test merkezimizde. Bu yazımızda da deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Anker Soundcore R50i, gerçek kablosuz kulaklık formunda bir ürün. Eğer bir kulaklıkta hem iyi ses hem de uygun fiyat etiketini bir arada elde etmek istiyorsanız, öyleyse göz önünde bulundurabileceğiniz ürünlerden bir tanesi de bu. 600 TL satış fiyatı etiketi bulunan cihaz, internette kolaylıkla bulunabiliyor.

Anker Soundcore R50i, dayanıklı ip askılı bir taşıma kutusuyla geliyor. Anker yetkilileri, taşıma tarafında kolaylık sağlayan ip askının kullanıcılar tarafından istenen faktörler arasında yer aldığını bildirmişti.

Kulaklıklar, 10mm sürücülere sahip ve değiştirilebilir silikon başlıklarla geliyor. Kulak boyutlarına göre, farklı boyutlarda olmak üzere 3 çift silikon başlık mevcut. Kendi adıma konuşmam gerekirse, kulakta oldukça sağlam bir tutuş hissi sunduğunu söyleyebilirim.

Kulaklığın kutusu, mat plastik malzeme kullanılarak hazırlanmış ve şık görünüyor. Yine de, cebinizde taşırken bozuk para ve anahtar gibi objelerle yanyana getirmemeye özen gösterin. Çünkü çizilmelere karşı pek dayanıklı değil.

Dayanıklılık demişken, kulaklıklarımızın IPX5 su sıçramalarına karşı dayanıklılık sertifikasına sahip olduğunu belirtelim. Yani hafif yağmur altında da kullanabilir, spor esnasında terleseniz bile deneyimlerinizi devam ettirebilirsiniz.

Anker Soundcore R50i İnceleme: Uygun Fiyatlı Gerçek Kablosuz Kulaklık

Anker Soundcore R50i, Bluetooth 5.3 bağlantı teknolojisine sahip.

İster Android isterseniz de iOS cihazlarınızla saniyeler içinde eşleştirebilirsiniz. Eşleştirebilmek için kutu kapağını açmalı ve iki kulaklığı da dışarıya çıkarmalısınız. Böylece beyaz led ışığın yanıp sönmeye başladığını göreceksiniz. Bu, eşleştirme modunun aktifleştiği anlamına geliyor.

Merak ettiğimiz konulardan bir tanesi, Android tarafındaki özelliklerin aynen iOS tarafında da korunup korunmadığıydı… Çünkü bazı üreticiler, bazı özellikleri sadece Android tarafında sunuyor. Anker yetkilileri, iki platform tarafında da aynı deneyimin sunulabileceğini bildiriyor. Tabii gelişmiş deneyim için akıllı mobil cihazınıza Anker’in “Soundcore” uygulamasını kurmalısınız.

Soundcore uygulaması, hem farklı ses profilleri hazırlayabilmeniz hem dokunmatik tuşları özelleştirebilmeniz hem de ekstra bass özelliğini aktifleştirebilmeniz için önemli.

Tabii aynı anda hem ekstra bass özelliğini hem de özelleştirilmiş ses seçeneklerini işaretleyemiyorsunuz. Duruma göre bir seçim yapmanız gerekli.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gelişmiş bass özelliği, uygun fiyatlı bir kulaklık için fazlasıyla iddialı. Deneyimlerken sanki amiral gemisi kulaklık kullanıyormuşum gibi hissettim doğrusu. Tabii bu bass seçeneği, bass detayı ön plana çıkan bazı şarkılarda diğer melodileri ve vokali bastırabiliyor. Bu gibi durumlarda ekolayzırda seçimler yapmanızı öneriyoruz. Yani mutlaka ekstra bass açık kalmalı diye bir kural yok.

Ürün, hem bir şeyler dinlerken hem bir şeyler izlerken hem de oynarken gayet iyi performans sunuyor. Ses ve görüntü arasında ciddi bir senkron farkıyla da karşılaşmadık.

Peki telefon görüşmeleri tarafında kalite nasıl derseniz, tatmin edici performanslar sunulabiliyor. Yapay zekâ desteği sayesinde ortam sesleri olabildiğince azaltılıyor. Aktif gürültü engelleme özelliği yok, ama sınıfına göre iyi bir görüşme performansı sunduğunu söyleyebiliriz.

Anker Soundcore R50i İnceleme: Uygun Fiyatlı Gerçek Kablosuz Kulaklık

Ufak tefek gecikmeler bazen can sıkabiliyor

Anker Soundcore R50i kulaklıkların dokunmatik panelleri var. Birkaç dokunuşla şarkılar arasında geçişler yapabilir, ses düzeyini ayarlayabilir, gelen aramaları cevaplayabilir ya da reddedebiliriz. Ama…

Dokunmatik sistemin cevap süresi biraz uzun. Örneğin…

Diyelim ki bir şarkı değiştireceksiniz. Kulaklıklardan bir tanesine 2 saniye basılı tutarak bir sonraki şarkıya geçiş yapabilirsiniz. Önce bir ses duyuyorsunuz. Bu ses, dokunuşla verdiğiniz komutun algılandığını gösteriyor. Sonrasında da şarkı başlıyor. Ama şarkının ilk birkaç saniyelik dilimini duyamıyorsunuz ve sanki şarkıyı ilerletmiş gibi oluyorsunuz.

Sonrasında, müzik dinlerken size birkaç saniye içinde birkaç bildirim gelirse, şarkı duruyor ve kaldığı yerden devam etmeyebiliyor. Aynı durum, bazen telefon aramalarının ardından da yaşanabiliyor.

Anker Soundcore R50i, beraberinde Type-C kablosuyla geliyor. Ürün, tam şarj ile 10 saate varan dinleme süresini sunabiliyor. Kutudaki şarj değerini de işe kattığımızda, toplamda 30 saatlik deneyim mümkün olabilir. Ben, ürünü etkinlikte %100 şarj değeriyle almıştım ve hâlâ taşıma kutusundaki pilden faydalanarak şarj ediyorum. Her gün en az 1 saat kullandım ve henüz elektrik prizine takma ihtiyacım olmadı. Öte yandan, hızlı kullanım için ürünü sadece 10 dakika şarj ederek ekstra 2 saatlik dinleme deneyimi elde edebilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Asus Expertbook B1 Dizüstü PC İnceleme: Çalışanlar ve Öğrenciler İçin