Avea 162 Engelli Bireyi İş Sahibi Yaptı

“Özümüzle Üretiyoruz” projesi ile 8 yılda 3 bin 201 engelli bireyin iş sahibi olmasına katkı sağlayan Avea, projenin 9. yılında ise, 162 engelli bireyin daha iş sahibi olmasına destek oldu.

Türkiye’nin geleceğine sürdürülebilir bir katkı sağlamak üzere 2005 yılında FEV işbirliğiyle “Özümüzle Üretiyoruz” projesini hayata geçiren Avea, proje kapsamında, engellilerin toplumda daha aktif olarak yer almalarını sağlamak üzere istihdam edilmelerini desteklemeyi sürdürüyor.

Avea Ozumuzle Uretiyoruz Projesi_2

 “Özümüzle Üretiyoruz” dedi, 9 yılda 3 bin 363 engelliye istihdam sağladı

Türkiye’nin en büyük engelli kariyer planlaması olan “Özümüzle Üretiyoruz” projesinin, Avea’nın toplumsal sürdürülebilirlik vizyonunun bir parçası olarak toplumsal değer yaratmak üzere geliştirildiğini ifade eden Avea Kurumsal İletişim Grup Direktörü Füsun Feridun;    Fiziksel Engelliler Vakfı’yla (FEV) birlikte 2005 yılından bu yana  “Türkiye’nin en büyük engelli kariyer planlaması” projesini yürütmekteyiz. Engelliler ile ilgili yapılan en geniş kapsamlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirirken önceliğimiz; engelliler için en büyük sıkıntılardan biri olan iş bulma sorununa çare olmaktı. Ülkemizde iş bulma konusunda türlü güçlükler yaşayan engelli bireylerin, iş arama sürecinde de karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirilen “Özümüzle Üretiyoruz” projesine destek vererek; 2005 yılından bugüne tam  3 bin 363 engelliyi iş sahibi yaptık. Bu sayı neredeyse Avea’nın mevcut toplam çalışan sayısına eşit. 3 bin 363 değişen hayat… Onlar artık geleceğe daha fazla umutla bakıp, hayattan daha fazla keyif alıyor. Avea olarak, bu duygunun bizde yarattığı değeri tarif etmek gerçekten zor…”

Füsun Feridun, Türkiye’de yaklaşık 9 milyon engelli bireyin bulunduğunu ve bu rakamın da Türkiye nüfusunun yüzde 12,29’una denk geldiğine dikkat çekerek; “Engelli bireylerin yüzde 80’den fazlası henüz işgücüne dahil değil. Bu bireylerin sahip oldukları özellik ve yeteneklere göre çalışma hayatına dahil edilmeleri, toplumsal olduğu kadar işgücüne ve ekonomiye de önemli bir katkı sağlıyor. Engelli bireylerin toplumda olmaları gereken yere gelmelerini destekleme yaklaşımıyla toplumumuza ve aynı zamanda ülke ekonomimize bir katma değer yaratılmasında pay sahibi olmak, bizler için çok önemli ve gurur verici”  olduğunu söyledi.

Kanser Terapi Çözümlerinde de Dassault Systèmes İmzası