Gelecek Nesil BT Çözümleri Tech Data FutureIT Etkinliğinde Tartışıldı

Türkiye’nin en büyük bilişim etkinliklerinden biri olan FutureIT 6 Aralık 2017 sabahı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tech Data Türkiye tarafından düzenlenen etkinlik 15 global markanın ve 600’e yakın davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Tech Data, teknoloji ürünleri, hizmetleri ve çözümlerinde dünyanın en büyük toptancı distribütörlerinden birisi. Gelişmiş lojistik özellikleri ve katma değerli hizmetler ile Tech Data 115.000 iş ortağı ve 110’dan fazla ülkedeki son kullanıcıların çeşitli teknoloji ihtiyaçlarını etkin ve düşük maliyetle karşılıyor.

Tech Data Fortune 500 listesinde 107. sırada yer almakta, aynı zamanda kesintisiz 8 yıldır Fortune’un “Dünyanın En Çok Beğenilen Şirketleri” arasında bulunuyor. Tech Data, Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük teknoloji distribütörlerden biri olarak vizyonunu bu yıl 2. sini gerçekleştirdiği FutureIT etkinliğiyle davetlileriyle paylaştı. 600 civarında katılımcının izlediği etkinlik Türkiye’de gerçekleştirilen BT etkinlikleri arasında büyük bir öneme sahip. 15 global markanın üst düzey yöneticilerinin sahne aldığı FutureIT etkinliğinin açılış konuşmasını Tech Data Türkiye Genel Müdürü Hakkı Eren gerçekleştirdi.

Gelecek Nereye Gidiyor?

Bu soruyu sorarak konuşmasına başlayan Eren hayatımızdaki en önemli konulardan birinin “veri” olduğunun altını çizdi. Verilerin sadece kaydetmenin yeterli olmadığını söyleyen Eren “verilerin toplanmasının ardından analitik yöntemlerle bunu işimize faydalı hale getirmemiz gerekiyor. Bir karar vermeliyiz, vereceğimiz kararlar şirketlerimizin başarısını belirleyen en önemli unsurlar olacak” dedi.6F2A3943

Elimizdeki Verilerin Değerlendirilmesine 2. Dünya Savaşı Sırasında Başlandı

2. Dünya savaşında yaşanan gerçek bir hikâyeyi anlatan Eren sözlerine şöyle devam etti: “2. Dünya savaşı sırasında Amerikalı pilotların bazıları yaşanan çetin çatışmaların ardından geri dönemiyor ve dönen uçaklarda da mermi delikleri yer alıyormuş. Başlarda daha az kayıp vermek için mühendisler uçaklarda yer alan mermi deliklerinin olduğu bölgeyi daha da sağlamlaştırmayı ön görmüşler. Fakat bir matematik bilimci mermi deliği olan uçakların verilerini kayıt altına almaya başlamış. Bir süre sonra elindeki verilerden farklı bir şey denemeleri gerektiğini anlamış ve mermi deliklerinin olduğu bölgeleri değil de diğer bölgeleri sağlamlaştırırlarsa savaş sürecinde daha az uçak kaybedeceklerini ortaya çıkarmış. Ve bu doğrultuda savaş uçak tasarımları değiştirilmiş. Verinin işlenmesi farklı alanlarda farklı çözümlerin sunulmasına yardımcı oluyor. Teknoloji bir okyanus içerisinde bizlere nerede olduğumuzu ve nereye gitmemiz gerektiği konusunda değerlendirmeler sunarak her alanda yardımcı oluyor.
Sözlerine “dünyanın dev teknoloji üreticilerinin ilk ağızdan en üst düzey temsilcileri vizyonlarını anlatacak, bizleri nereye taşımak istediklerini etkinlik sürecinde gözler önüne serecek” diye devam eden Eren “etkinliğin ardından edindiğimiz bilgiler ile gelecek teknolojilere kendimizi nasıl adapte edebiliriz diye düşünmeye başlayacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bu Yıl 4.6 Milyar Dolar ARGE Yatırımı Yapacağız

Birçoğunuz Dell ve EMC markalarının son bir yılda gerçekleştirdikleri birleşmelerinin farkındasınızdır. Artık Dell ve Dell EMC olarak Dell Technologies markası altında ayrı ayrı faaliyet gösteriyorlar. Dell EMC tarafına baktığımızda son dönemde yükselen bir başarı ivmesine sahip olduklarını görmekteyiz. Tech Data tarafından gerçekleştirilen FutureIT etkinliğinin ilk konuşmacılarından biri de Dell EMC Türkiye Müdürü Sinan Dumlu’ydu.6F2A3992

Sinan Bey konuşmasında Dell EMC Türkiye’nin yapısından ve pazardaki durumlarından bahsetti. Bunun yanı sıra yaptıkları yatırımlara değinen Sinan Bey aynı zamanda Dell EMC’nin yol haritasını da katılımcılara gösterdi. Son dönemde Dijital Dönüşüm konusundaki çalışmalarından bahseden Sinan Bey, 2017 yılında Dell EMC olarak yaptıkları ARGE yatırımlarının 4,6 milyar doların üzerinde olduğunu söyledi.

“Türkiye pazarındaki durumumuz iyi ve sağlam adımlarla yolumuza devam ediyoruz. 2017 yılı 2. Çeyreği içerisinde PC pazar payımız yüzde 5 artmış durumda. Sunucu pazar payımız ise yüzde 10’un üzerinde arttı. All flash ve hyperconverge tarafında ise pazar lideri konumundayız. Türkiye’de iyi bir entegrasyon yaptığımızı iddia ediyoruz ve dijital dönüşümden bahsediyoruz. Bu durum biz dediğimiz için olmuyor, biz olan bir şeye isim veriyoruz. Dell EMC olarak iddialı olduğumuz ve fark yarattığımız üç alan bulunmakta. Bunlardan ilki İyi tarifeler sunmamız. İkincisi ise müşterilerimize ne yapacağını net ve açık şekilde söylememiz. Üçüncü olarak söylediklerimizin yapılması için gereken ürün ve çözümleri sağlayabilmemiz. Dijital dönüşüm tarifindeki diğer firmalardan net farklarımız bunlar.” Diyen Sinan Bey konuşmasının diğer bölümünde ise Dell EMC’nin bulut portföyünden ve bu alanda yaptıklarından bahsetti.

“Nesnelerin İnterneti Dell EMC için önemli bir alanda yer alıyor ve Dell EMC olarak bu konudaki çözümlere odaklanmış durumdayız. IoT ve ağ ürünleri tarafında hızlı ve iyi çözümler sunuyoruz, bulut bilişim konusunda sahip olduğu deneyimi ise kimse tartışamaz.”

Paket Yazılımlardan Özel Yazılımlara Doğru Geçmeliyiz

“Dijital dönüşümdeki önemli konulardan bir tanesi kültür değişikliği” diye sözlerine devam eden Sinan Bey, “biz sizlere teknoloji konusunda ne çözüm sağlarsak sağlayalım şirketlerin kültürü de çok önemli. İki tip şirket var. Bunlar dijital çağa doğan yeni şirketler ve geleneksel yapıdaki şirketler. Geleneksel yapıdaki şirketlerin işi günümüzde biraz zor gibi. Çünkü şirket kültürünü dijital çağa uyarlamakta zorlanıyorlar. Dijital dönüşümün temeli şirketin çalıştığı ana alanlarda yaratıcı bir fikir bulmak ve özel uygulamalarla bu fikri geliştirmek. Burada şirketi farklı kılacak şey ise yazılımı hızlı bir şekilde uyarlamak. Yazılımı çıkartıp günlük hayata uygularken aynı zamanda da yine geliştirmeye devam ediyorsanız işinizi iyi yapıyorsunuz demektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.6F2A4004

Dijital Bir Girdabın İçindeyiz

Etkinlikteki bir diğer konuşmacı “Dijital Dönüşüm İçin Sağlam Temeller” adlı sunumuyla sahne alan Cisco İş Ortakları Bölümü Lideri Emre Yükselci’ydi. Konuşmasına dijital bir girdabın içindeyiz diyerek başlayan Emre Bey günümüzde yapılan araştırmalara dikkat çekti ve sonuçlarını paylaştı. Her 10 pazar liderinden 4’ünün önümüzdeki üç yıl içerisinde değişeceğini ve 5 yıl sonra bugün var olan şirketlerin 1/3’ünün olmayacağının altını çizdi çizen Emre Bey, “2015 ile 2023 yılları arasındaki 10 yıllık periyotta dijital ekonomi 23.8 trilyon dolarlık değer yaratacak ve hali hazırda dijital iş fırsatlarının yüzde 80’i el değmemiş şekilde duruyor” diyerek sözlerine devam etti.

Önümüzdeki on yılda 6 endüstri özel sektördeki dijital değerin ($23,8 Trilyon) %71’ini temsil edecek diyerek başka bir konuya dikkat çeken Emre Bey bu sektörlerin dağılım payını ise şöyle açıkladı. 6.4 trilyon dolar üretim sektörü, 3.1 trilyon dolar finansal hizmetler, 2.8 trilyon dolar perakende sektörü, 2 trilyon dolar servis sağlayıcılar, 1.4 trilyon dolar sağlık sektörü ve 1.1 trilyon dolar ise petrol-gaz sektörü.

Tabii ki tüm bunlarla birlikte yaşadığımız alanlar da dijital dönüşümden nasibini alacak ve yaşadığımız şehrin çehresi değişerek daha akıllı bir dünyaya adım atacağız. Sadece biz değil dünya bir dönüşüm içerisinde ve ülkelerde bu değişime ayak uydurmalı, uydurmak zorunda. Gelecekte var olacak ülkelerin dijital dönüşüm çerçevesinde kendini yenilemesi ve adapte etmesi gerekiyor. Dijital bir ülkenin tanımını yarasak: Ülke çapında dijital stratejisi olan, vatandaşlık hizmetlerinin tümünü dönüştüren, regülasyonları dijitale göre oluşturan, eğitim hizmetleri, sağlık hizmetleri, ulaştırma hizmetleri vb. alanlarda teknolojiyi daha çok kullanan ülkeler. Sadece ülkeler ve bizler değil kurumların da bu dönüşüme katılarak bir bütün halinde çalışılması gerekiyor. Peki neler yapmalıyız?

Yarının Ağlarına Hazır Olmalıyız?

Gelecekte ağ teknolojilerinin çok daha önemli hale geleceğini vurgulayan Emre Bey sürekli öğrenen, sürekli adapte olan ve tehditlere karşı sizi kesintisiz koruyan ağlar yaratmak için odaklanmamızı öneriyor. “Bu ağların nesnelerin internetine hazır, buluta hazır, entegre güvenlik sistemleri ile uyumlu ve mobiliteye hazır olması şart “diyerek sözlerine devam eden Emre Bey özellikle güvenlik konusunda hassas davranılması gerektiğini söylüyor.

“Saldırılar giderek artıyor. Amansız saldırganlar ve yorulmak bilmeyen savunanlar amansız bir savaş içerisinde. En büyük tehdit ise siber saldırılara karşı koyacak kişilerin yetenekli ve deneyimli olmaması” diyen Emre Bey sözlerine şöyle devam etti: “Cisco olarak sunduğumuz ürünler az insan kaynağıyla yönetecek kadar basit ve tek bir muhatap ile uçtan uca çözüm sağlayabiliyoruz.“6F2A4024

BT Ekonomisi Dünyanın Düzenini Değiştirecek

1938 yılında Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan IBM Türk ülkemizdeki en köklü bilişim çözümleri sunan firmalardan bir tanesi. En büyük artıları ise sektördeki deneyimleri diyebiliriz. IBM de diğer teknoloji üreticileri gibi dijital dönüşüme odaklanmış durumda ve bu konuda Türkiye’de de yatırımlarını sürdürüyor.
Etkinlik içerisinde söz aldığı sunumda IBM’in vizyonundan bahseden IBM Türk Veri Depolama Çözümleri Satış Müdürü Umut Orhan Aydemir şöyle söylüyor: IBM, yapay zeka, güvenlik, makine öğrenmesi ve açık standartlara yatırım yapan ve sunduğu ürünleri, hizmetleri bu doğrultuda üreten bir firma. Umut Bey’in sunumdaki en dikkat çekici sözü ise şöyle: “Teknoloji dönüşürken şirketler müşterilerinin BT ekonomisini okumak için sürekli araştırma içinde olmalı.”

Her Şeyin Bilgisayarlarla Hesaplandığı Bir Dünyada Yaşıyoruz

Teknoloji her yere entegre olacak, herkes ve her şey birbirine bağlanacak, her şey anlaşılabilir olacak diyerek konuşmasına başlayan HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak HPE olarak Hibrid BT çözümlerine ağırlık verdiklerini söyledi ve “Bugünkü teknoloji ile bir akıllı telefon üzerinde geçmişte ayrı ayrı kullandığımız yaklaşık 25 servis ve cihaz var. HPE olarak Gelişen teknolojiler ve farklılaşan yaşam anlayışı gereği akıllı erişim katmanlarına odaklanıyoruz” dedi.6F2A4033

Veri her geçen gün değerleniyor. Veri artık her yerde ve veriler her şeyimiz. 2016 yılının Mayıs ayında Facebook aktif kullanıcı sayısı 1.1 milyarken bir gün içinde Facebook kullanıcıların paylaştıkları veri miktarı 4 Petabayt’dı. 2020 yılında 10 nm işlem teknolojisine sahip akıllı araçların günlük depolanması gereken veri miktarının 40.000 petabayt olacağı ön görülüyor. Öngörülere baktığımızda 2020 yılında dünyada 8 milyar insan 20 milyar adet bağlantılı cihazı kullanacak. Ayrıca kullanıcılar 100 milyar sosyal altyapı üzerinde faaliyet gösterirken karşılarında kullanabilecekleri 1 trilyon uygulama yer alacak. Uygulamalar ve şu günlerde veri diye tabir ettiğimiz bilgiler farklılaşacak. Bu durum iş dünyasının daha hızlı hareket etmesine olanak sağlayacak.

Böyle bir dünyada doğru şeylere yatırım yapmak gerekiyor diyen Güngör Bey, “HPE olarak Hibrid BT çözümleri daha kullanılabilir hale getiriyoruz. Sahip olduğumuz güç ve deneyim ile gelecek nesil akıllı teknolojilerin kullanılması konusunda müşterilerimiz ve teknolojiler arasında köprü oluyoruz” diyor.

Bilgi Teknolojileri İle Nereye Gidiyoruz?

Verilerin önemi her geçen gün artıyor ve bu verileri analiz ederek işine yansıtan firmalar başarılı oluyor diyerek sözlerine başlayan NetApp Türkiye Müdürü Behçet Yumrukçallı NetApp’in son dönemdeki başarısından ve bulundukları pazarın daralmasına rağmen kendilerinin pazardan daha fazla pay almaya başladıklarını söyleyerek sözlerine devam etti. AllFlash ürünlerindeki başarılarının altını çizen Behçet Bey Emea bölgesinde 2 yıl önce 4. Sıradayken şimdilerde 1. Sıraya çıktıklarını belirtti.6F2A4041

“Son iki yılda NetApp’ın pazardaki hisse senedi 2.5 kattan fazla büyüdü. Bu durum geleceği adreslediğimizin bir kanıtı, verilerin önemi her geçen gün artıyor ve elindeki verileri analiz ederek işine yansıtan firmalar başarılı oluyor” diyen Behçet Bey sözlerine şöyle devam etti: “Artık veriler, güvenlik duvarlarının arkasında gizli cihazlara kilitlenmiyor. Bunun yerine, giderek birden fazla konumda (bulut ve şirket içi depolama) yer buluyor, verinin nerede olduğunu ve kaynağını bilmenizi gerekti ren sürekli değişen bir veri akışı bulunmakta. Yapılandırılmış veri, yapılandırılmamış veri, makine öğrenimi ve yeni nesil veri akışı veri merkezlerinin odaklanması gereken konular. NetApp sizlere veri tabanı bir veri merkezli dünyası vaat ediyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

IoT Dönemi İçin Yenilikçi Ortaklar

Hitachi Vantara Kanal Satış Müdürü Bahadır Öztürk söz aldığı oturumda “operasyonel teknolojiler tarafında 110, BT tarafında ise 60 yıllık deneyimimiz var. Nesnelerin interneti konusunda bu deneyimlerimizden yararlanarak çözümler sunuyoruz” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti: “Dijital dönüşüm iş dünyası ve toplumu derinden etkiliyor. Avrupa’da bu değişime “Endüstri 4.0” diyoruz. Çin’de ise bu dönüşüm “Made in China 2025” olarak adlandırılıyor. Japonya’da “Society 5.0”, Hindistan’da “Digital India” ve Amerika bölgesinde “Industrial IoT” olarak adlandırılıyor. “6F2A4061

Hitachi Vantara IoT teknolojileri ve bu teknolojilerin insan hayatına uyarlanmasına odaklanmış bir firma. Şimdiye kadar ulaştırma, alıllı şehirler, enerji, sağlık ve endüstri alanlarında birçok başarılı proje gerçekleştiren firma vizyon olarak kendisine sosyal yenilikler ve yarının büyük verisini belirlemiş durumda.“

Güvenlikten Vazgeçmeden Dijital Bir Çalışma Alanına İhtiyacımız Var

Citrix, insanlar, kurumlar ve nesneleri olanaklı kılmak için, güvenli bir şekilde bağlantı kurabildiği ve erişilebilir olduğu bir dünyaya güç katmayı hedefliyor. İnsanların üretken olmak için ihtiyaç duydukları uygulamaları, verileri ve hizmetleri birleştiren ve Bilişim Teknolojileri’nin karmaşık bulut ortamlarına uyum sağlamasını ve bu ortamları yönetmesini kolaylaştıran kapsamlı güvenilir dijital çalışma alanını sağlayarak müşterilerin geleceği yeniden hayal etmelerine yardımcı olan firma bu konuda sunduğu çözümler ile oldukça iddialı.6F2A4097

Citrix Türkiye Kurumsal Ürünler Müdürü İlkay Aygün yaptığı konuşmasında, “günümüzün mobil dünyasında cihazların, son noktaların ve ağların yönetilmesi ve güvenliğinin sağlanması konusundaki baskılar, BT altyapılarının ve yöneticilerinin sınırlarını zorluyor. Geleneksel yaklaşımlar ve çözümler yeni ortaya çıkan saldırılara ayak uyduramıyor. Bunun yerine en önemli iş varlıkları olan uygulamalarınızın ve verilerinizin güvenliğinin sağlanmasına odaklanarak üretkenlikten ödün vermeden güvenliği hem basitleştirebilir hem de güçlendirebilirsiniz. Yaptığımız araştırmalardan çıkan sonuçlara baktığımızda, Türkiye’de uygulama güvenliğine yeterince önem verilmediğini görüyoruz. Oysa ki mobil cihazların arttığı ve BYOD eğiliminin güçlendiği günümüzde, uygulama güvenliği tehdide en açık alanlardan biri” dedi.

Güvenliğe Yeni Bir Yaklaşım Kazandırmak Amacıyla Kurulduk

2015 yılında Raytheon Cyber Products ve Websense’in birleşmesiyle kurulan Forcepoint, Websense’in kullanıcı koruma, veri güvenliği ve bulut uzmanlığı ile Raytheon’un iç tehdit ve analitik teknolojisini ve Stonesoft’un yeni nesil ağ güvenlik kabiliyetlerini tek bir çatı altında buluşturuyor. Buluta erişim güvenlik aracısı (CASB) Skyfence’i de bünyesine katan Forcepoint, 2017 yılı itibariyle bulut uygulama güvenliği ve görünürlüğü alanını da kapsayan bir hizmetler bütünü sunuyor.

Bu sayede 360 derece siber koruma sunan Forcepoint deneyimli ekibiyle aralarında üst düzey güvenlikle korunan büyük ölçek
li kurumların da olduğu 20.000’i aşkın kuruma hizmet sağlıyor. Sahip olduğu uzmanlıkla Forcepoint, güvenlik süreçlerini sadeleştirerek şirketlerin hem veriye hızlı ve kolay bir şekilde erişmesine olanak tanıyor hem de veri ve bilgi hırsızlığının önüne geçiyor.6F2A4101

Etkinlikte söz alan konuşmacılar arasında yer alan ForcePoint Türkiye Müdürü Levent Turan, güvenlik sektöründe insan odaklı yaklaşımın başarıyı da beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor. Levent Bey’in konuşmasının bir bölümü şöyle: “Siber güvenlik tehditleri, geçtiğimiz son 10 yıl içinde büyük bir değişimle; amatör tehditlerden daha profesyonel tehditlere dönüştü, ticari ve ulusal güvenlik boyutunda kendine çok kritik bir konum yarattı. Bu nedenle güvenlik çözümlerine de farklı bakış açıları ve yeni nesil çözümler geliştirmenin önemi artıyor. Sektörümüzde insan davranışlarının incelenmesi ile birlikte şirketlerin siber güvenlik davranışlarını belirlemesi ve bugün en büyük tehditler arasında yer alan Shadow IT gibi hareket ve operasyonları anında tespit etmesi mümkün oluyor. Kurumlar ve hükümet organları SaaS ve bulut IT modellerine geçiş yaparken, anında aksiyon alınması gereken günümüz dijital dünyasında kullanıcıları ve verileri korumak üzere şüpheli hareketleri anında tespit edecek, riskleri analiz edecek ve hızlı sonuç alacak akıllı sistemlere ihtiyaç duyuyor”.

Bugün Her Şey Daha Kolay

Sunduğu servisler ile tüm dünyada birçok kuruluşun çözümlerini sunmak için tercih ettiği Amazon Web Services Türkiye’de de Tech Data distribütörlüğünde servislerini kurumsal firmalara sunuyor. FutureIT etkinliğinde söz alan Amazon Web Services Türkiye Müdürü Yinal Özkan özellikle bulutta doğan firmalara dikkat çekerek konuşmasına başladı. Son dönemde büyük değerlere ulaşan Airbnb, Oscar, Robinhood gibi firmaların servislerini AWS bulut servisleri üzerinden verdiğini söyleyen Yinal Bey kurumların sahip oldukları işlerini AWS çözümleriyle birlikte hızlı ve kolay bir şekilde farklı bir konuma taşıyabileceklerinin öneminden bahsetti.6F2A4109

“Makine öğrenme çözümleri platformumuz üzerinde çalışıyor ve bugün yüzlerce firma bu çözlerimizi sorunsuz bir şekilde kullanıyor” diyerek sözlerine devam eden Yinal Bey AWS olarak sunucusu olmayan firmalara uygulamalarını sunmak ve çalıştırmak için komple konteyner platformu da sunuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Dijital Dönüşüm Döneminde Kurumsal Ağ Oluşturmak

Extreme Networks Marmara Bölge Müdürü Umut Altun etkinlikteki konuşmasına şöyle başladı: Bugün buraya size bazı sorular sormak için geldim. Sizden cevap beklemeyeceğim. Bunlar üzerinde düşünmenizi sağlayabilirsem, buradan mutlu ayrılacağım. Konuşmasına günümüzün trendleri dijital dönüşüm, siber güvenlik, nesnelerin interneti, her yerde kablosuz bağlantı ve bulut bilişimden bahsederek devam eden Umut Bey ardından “Bize göre dijital dönüşümün temeli ağ. Konuştuğumuz yenilikler hep ağ temelli. Bulut ve nesnelerin internetinin ne olduklarından artık bahsetmeyeceğim. SDN/NFV bunların mimari açılımları. Burada güvenlik, çok önemli. Belki de en önemlisi işi basitleştirmeye ihtiyaç var” dedi.6F2A4130

“IDC’ye göre birkaç önemli trende baktığımızda bulutun değer kazandığını görüyoruz. Peki kurumsal ağınız buluta hazır mı? Buluta taşınmak için ne gibi yatırımlar yapmanız gerekecek? Açık standartlar ve yazılımın önemi katlanarak artıyor. Bunlara önem veren bir üretici ile mi çalışıyorsunuz yoksa hala kendi tescilli teknolojilerini kullanan üreticiler ile mi çalışıyorsunuz? Bu soruların cevaplarını dürüst olarak kendinize vermeniz gerekiyor. Bu cevaplar ile gelecekte düzgün yatırımlar yaparak işinizi daha iyi yerlere getirmeniz mümkün. Extreme Networks’ün odaklandığı konula baktığımızda ise; uygulama görünürlüğü ve kontrol, yazılım güdümlü kurumsal ağlar ve otomatikleştirilmiş güvenlik alanlarının olduğunu görüyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Dileğimiz bu tarz firmaların artmasıyla birlikte sunulan hizmet kalitesinin daha yukarılara çekileceği yönünde. Bu sayede geleceğe daha çabuk adapte olabiliriz.

Düşünme Hızı Artarken, Sabırsız Dünyaya Cevap Vermek

Mellanox Technologies, sunucular, depolama cihazları ve birleşmiş altyapılar için uçtan uca Ethernet ve InfiniBand ara bağlantı çözümleri ve servisleri sunan bir firma. Mellanox bağlantı çözümleri, en yüksek verim ve en düşük gecikme süresini sağlayarak veri merkezlerinin verimliliğini artırarak, verilere uygulamalar için daha hızlı ve güçlü bir sistem performansı sağlıyor.6F2A4135

FutıreIT etkinliğinin son konuşmacısı olarak sahneye çıkan Mellanox Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü Altay Gençay son dönemdeki bilgisayar hızlarına dikkat çekiyor. Özellikle iş analitiği ve hesaplama konusunda bir devrim yaşandığını söyleyen Altay, Mellanox sunduğu cihaz ve servisler ile hız konusundaki tüm sorunların aşılacağının garantisini veriyor.

Etkinlik Hakkında

Tech Data Türkiye tarafından düzenlenen FutureIT etkinliğine 600’e yakın BT profesyoneli katıldı. Katılımcılar Tech Data’nın distribütörlüğünü yaptığı markaların üst düzey yöneticilerinden yakın geleceğe hazır olmak için değerli bilgiler edindiler.