Hindistan sosyal medya platformları için ilginç bir karar aldı!

sosyal medya

Hindistan hükümeti, vatandaşlarını denetlemek için sosyal medya platformları için tartışmalı bir karara imza attı.

Kişisel verilerin korunması günümüzde oldukça sık tartışılan bir konu. Facebook ile patlak veren bu olaydan sonra tüm firmalar önlemlerini almış ve kullanıcılarının verilerini diledikleri gibi işleyemez hale gelmişti. Özellikle Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarını etkileyen verileri koruma kanunu, Hindistan’da şekil değiştirecek.

Hindistan hükümeti vatandaşlarını denetleyebilmek için sosyal medyalarda neler yaptılarına erişmek için bir yasaya onay verdi. Hükümetin bir emri yada yargı emri olmadan kullanıcıların 72 saat içerisinde Facebook, Instagram, YouTube ve TikTok gibi platformlarda neler yaptıklarına erişim izni sağlanabilecek.

Facebook Türkiye’de daha güvenli internet için çalışmalarını sürdürüyor!

Buna ek olarak platformların bu bilgileri 180 gün boyunca saklamaları gerekiyor. Yasa tasarısı halinde olan bu yönetmeliğin çok yakında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse; Facebook, Twitter ve TikTok gibi dev isimlerin Hindistan’da faaliyet gösterebilmeleri için verileri saklamaları ve hükümet ile paylaşmaları gerekecek.

sosyal medya

Buna benzer bir olan Apple cephesinde yaşanmıştı. Çin hükümeti Apple’ın Çin’de faaliyet gösterebilmesi için sunucularını Çin’e taşımasını istemişti. Apple da bunu kabul etmiş ancak müşterilerinin verilerini hükümet ile paylaşmayacağını açıklamıştı.

Böyle bir hamleyi Çin’den beklerken Hindistan’dan gelmesi oldukça ilginç oldu. Ancak yine de sosyal medya devleri Hindistan’daki potansiyeli hiçe sayamayacak ve hükümetin dediklerine uyacak.