İşletmenizin buluta yolculuğunda dikkat etmesi gereken 7 püf noktası

Buluta Yolculuk bir değişim yönetimi sürecidir. Şirketinizin Teknolojisine, yönetim şekline, iş fonksiyonlarına, organizasyon şemasına ve birçok başka noktasına dokunur. İşte bu yolculukta Amazon Web Services’in başarıyı getirdiğini gördüğü ve önerdiği yedi yöntem;

Şirket Yönetiminin Desteği Sağlayın

Üst Düzey yönetimin desteği, ister teknik olsun isterse kültürel, anlamlı değişim yaratılmasında temel öneme sahip. CIO/CTO rolü sürekli olarak evrim geçirirken bugünün teknoloji yöneticileri hiç olmadığı kadar şirketin değişimin yönetimini üstlenmeli. Bu, şirket yönetiminden destek almayı ve kendi ekibinize destek ve yukarıdan koruma sağlamayı da içeriyor. Hedefe açıklık getirmek, belirlenen hedef doğrultusunda iş ve teknik amaçların uyumunu sağlamak, yeni kurallar yapmak ve gerektiğinde eskilerini yıkmak anlamına geliyor.

Personelinizi Eğitin

İnsanlar genellikle bilmedikleri şeylerden korkarlar. Korktuklarında ise, kendilerini rahat hissettikleri şeylere tutunmaya daha meyillidirler. Kimi durumlarda, bu buluta yolculuğunuzda önünüze engeller çıkartabilir. Personelinizi yeni beceriler ile donatmak, korkularını azaltmanın harika bir yoludur. Şirket çalışanlarınıza öğrenme ve değişimde yer alma fırsatını vermeniz Yolculuğunuzu hızlandıran bir etken olacaktır.

AWS_Logo

Deneysel bir kültürü yaratın

Bulut üzerinde yeni şeyler denemenin maliyeti kullanıla gelmiş yöntemlere göre çok daha düşüktür. Bulutta, ön maliyetler yok denecek kadar az olurken, herhangi bir şeyin işe yaramaması halinde, ayağınıza pranga olacak taahhütler de yoktur. Her projeyi bir şeyler öğrenebileceğiniz bir deney gibi gördüğünüzde, kuruluşun zaman içinde giderek hızlanarak gelişim kaydetmesine yardımcı olacak bir eğitim çarkı yaratmış olursunuz. İster BT oluşumunuzun sadece bir bölümüne dokunan tek proje ister paralel koşan birçok proje olsun, kuruluşunuza hangi strateji uyarsa uysun, başarılarınızı kutladığınızdan ve başarısızlıklardan çıkarttığınız dersleri kurum geneline yaydığınızdan emin olun.

Destek verebilecek ortaklar ile işbirliği yapın

Birçok işletme, BT tedariki için çok sayıda ortak ile birlikte çalışır. Bu iş ortakları, personel takviyesi, yönetilen hizmetler, lisanslı yazılımlar, SaaS çözümleri vs. gibi çok farklı biçimde ve alanda hizmet verir. Önde gelen BT hizmeti sağlayıcıların her birinin, bir noktada bulutu kendi işinde nasıl kullanacağını belirlemesi gerekmiştir ve örneğin; bunların birçoğu hizmetlerine AWS Ortak Ağı (AWS Partner Network-APN) üzerinden erişim sağlıyor. Yolculuğunuzda mevcut iş ortaklarınızdan yardım alabileceğiniz gibi, bulutta doğduktan sonra birkaç yıl içinde saygın şirketler haline gelen çok sayıda kuruluş ile de çalışabilirsiniz.

Bir Bulut Mükemmellik Merkezi Yaratın

Eskiden uzun zaman alan altyapı yönetim işlerinin, yazılım ve otomasyon ile buluta devredilmesi sayesinde, geleneksel altyapı işleten kuruluşların organizasyonlarında sıkça görülen uygulama geliştirme takımları ile altyapı yönetim takımları arasındaki çizgi de gitgide bulanıklaşıyor. Buluta Yolculuk, kuruluşların bu sınırları ve takımların aralarındaki protokolleri yeniden değerlendirmesi için bir fırsat yaratıyor. Bu değerlendirmede birçok müşterimizin bulutla gelen en başarılı uygulamaları, yönetim şekillerini ve otomasyonu kurumsallaştırmak üzere her iki takımdan kişilerle bir Bulut Mükemmellik Merkezi oluşturduğunu görüyoruz.

Hibrit bir Mimari Oluşturun

Hemen hemen her işletmenin var olan ve şirkete halen fayda sağlayan BT yatırımları var. Var olan yatırımların ve yenileme döngülerinin yönetilme şekli farklılık göstermekle birlikte şirketler için birden bire tamamen buluta geçmek mümkün olmayacaktır. Hibrit bir mimari kurmak, mevcut yatırımlarınızdan halen yararlanabilirken buluttan en yüksek verimi alabilmenize de imkan verir. Hibrit, ana işlem ünitelerinin (Mainframe) yönetiminde yaygın bir model olan yekpare uygulamaların küçük parçalara ayrılarak ayrışmış hizmetler (micro services) mimarisine geçiş için harika bir fırsat da yaratıyor.

“Önce Bulut” Politikasını Oturtun

Şirketler bulut konusunda tecrübelendikçe buluttaki BT ortamlarını yönetmek eski BT ortamlarını yönetmekten daha verimli bir hal alıyor. Bu noktada kuruluşların “Önce Bulut” politikası benimsediklerini görüyoruz. Böyle şirketler, BT projelerinde artık “Neden bulut?” sorusunu sormak yerine “Neden bulut değil?” sorusuna odaklanıyor. Bu, kuruluşa önemli bir mesaj verirken buluttan aldığınız faydaları en üst düzeye çıkartmanızı sağlıyor. Şirketler için giderek daha büyük önem kazanan, teknolojiden anlayan kaynaklarınızın, önemli bir kısmını altyapı yönetmeye değil asıl işinize değer katmaya ayırmanız için gerekli ortamı da yaratıyor.

KASPERSKY LAB, ANKARA’DA OFİS AÇMA PLANINI DA DUYURDU