Red Hat Enterprise Linux 8 ‘in kullanıma açıldığı duyuruldu

Red Hat OpenStack Platform 15 Red Hat Modernleştirme ve Taşıma Çözümleri Red Hat, OpenShift Service Mesh Red Hat Enterprise Linux 8.1 Beta Red Hat Enterprise, Linux 8.1 Beta Red Hat, NVIDIA Kurumsal açık kaynak yazılımı, yazılım dünyası, Red Hat Red Hat Enterprise, Linux 8 Red Hat, Microsoft, açık kaynak, KEDA Red Hat, Google Cloud, hibrit bulut Red Hat logosu

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, kurumsal BT ortamlarında daha fazla kurulum yapma imkanı sunan işletim sistemi Red Hat Enterprise Linux 8’in kullanıma açıldığını duyurdu.

Herhangi bir ortamda çalışan tüm iş yükleriyle uyumlu olan Red Hat Enterprise Linux 8, evrilen tüm kurumların farklı teknoloji ihtiyaçlarını tek bir kurumsal Linux deneyimiyle karşılıyor. Yeni nesil kurumlar, yeni Linux iş yüklerinin üretimi ve dijital dönüşüm stratejilerinin uygulanması gibi birçok işlemi dünyanın öncü kurumsal Linux platformu üzerinde gerçekleştirecekler.

Hibrit bulut dönemi için yeniden tasarlanan Red Hat Enterprise Linux 8, iş yüklerini ve işlemlerini kurumsal veri merkezlerinden çoklu genel bulutlara kadar her yerde destekleyecek şekilde oluşturuldu. Red Hat’e göre bir işletim sitemi, teknoloji yığınında sadece var olmanın ötesinde, inovasyonu hızlandırmalı. Linux konteynerleri ve hibrit buluttan DevOps ve yapay zekaya (AI), Red Hat Enterprise Linux 8 sadece hibrit bulutta kurumsal BT’yi desteklemek için değil, bu yeni teknolojilerin gelişmesine yardımcı olmak için oluşturuldu.

Red Hat Ürün ve Teknolojiler Başkanı Paul Cormier, konuyla ilgili şunları söyledi: “Son yirmi yıl içerisinde Linux’un niş bir işletim sisteminden kurumsal veri merkezleri için bir varsayılana dönüştüğüne tanıklık ettik. Müşterilerimizin tasarlayabileceği neredeyse tüm kurumsal BT ortamlarını ve günlük iş yüklerini destekleyen Red Hat Enterprise Linux da bu dönüşümün ön saflarında yer aldı. Red Hat Enterprise Linux 8 bunu yapmaya devam ediyor. Ek olarak yalnızca üretime hazır bir Linux olmanın yanında bulut ölçeğindeki inovasyonların da hızlandırıcısı oluyor.

Hibrit ve çoklu bulutu hizmete almanın önemi artarken, işletim sisteminin de evrilmesi gerekiyor. IDC’ye göre müşterilerin yüzde 70’i halihazırda çoklu bulut ortamlarını hizmete alırken, tipik BT portföyünde yer alan uygulamaların yüzde 64’ü de genel veya özel bulut ortamında yer alıyor. İşletim sistemini bu BT inovasyonunun ve çok daha fazlasının temel taşı olarak nitelendiren Red Hat’in sponsorluğunda gerçekleşen bir IDC araştırmasına göre Red Hat Enterprise Linux’un 2019’da küresel iş gelirinin 10 trilyonluk kısmını etkilemesi bekleniyor.

Red Hat Enterprise Linux 8: Hibrit bulut için akıllı Linux 

Red Hat, kurumların 15 yıldan uzun süredir ilk başta veri merkezlerinde, bugün ise hibrit bulutlarında Linux üzerinden inovasyon yapmasına yardımcı oluyor. Veri merkezlerinin boyutu, sunduğu imkanlar ve iş yüklerinin karmaşık yapısı büyüdükçe Linux temelli üretim sistemlerini hizmete almak ve yönetmek için gereken beceriler de aynı şekilde kritik öneme sahip oluyor. Red Hat Insights ile tüm bunlar için gerekli zeka özellikleri ve uzmanlık, Red Hat Enterprise Linux aboneliğinin içinde dahili olarak yer alıyor. Böylece Red Hat’in Linux uzmanlığı da ‘Hizmet olarak’ (as-a-service) şeklinde kullanıcılara ulaştırılıyor.

Red Hat Insights, güvenlik zafiyetlerinden kararlılık sorunlarına kadar birçok BT sorunun proaktif olarak tespit edilmesine ve çözülmesine yardımcı oluyor. Red Hat’in açık teknoloji alanındaki engin bilgilerini temel alan tahmin analitiğini kullanan Insights, yöneticilerin sorun yaşamamasına ve üretim ortamlarında beklenmeyen duraklamalarla karşılaşmamasına yardımcı oluyor.

Bina içindeki ve bulut tabanlı çeşitli altyapılarda çalışan karmaşık yönetim sistemleri, BT departmanlarının işini güçleştiriyor. . Red Hat Enterprise Linux için katmanlaştırılmış bir eklenti olan Red Hat Smart Management, yönetim uygulamalarının karmaşıklığını en aza indirirken BT ekiplerinin hibrit bulut bilişimden faydalanmasını sağlıyor. Red Hat Enterprise Linux’un ayrık hizmete alımları için Red Hat Satellite’ı bina içindeki sistem ve bulut yönetim hizmetleriyle birleştiren Red Hat Smart Management, Red Hat Enterprise Linux hizmete alımlarını hibrit bulutta yönetmek, yamalamak, yapılandırmak ve gözlemlemek için birçok özellik sunuyor.

Modern uygulamalar için son derece hızlı bir yol 

BT organizasyonları, kurumlarının evrilen ihtiyaçlarını karşılamak ve kalabalık pazarlarda rekabet avantajı elde etmek için yapay zekadan (AI) nesnelerin internetine (IoT) birçok yeni iş yükü arıyor. Linux bu farklılaşmış hizmetlere gerekli inovatif gücü sunuyor ancak sadece Red Hat Enterprise Linux 8 bu inovasyonu dayanıklı bir kod tabanıyla; kapsamlı güvenlik güncellemeleriyle, ödüllü destekle, geniş test edilmiş ve doğrulanmış destekleyici teknoloji ekosistemiyle ulaştırıyor.

Red Hat Enterprise Linux her zaman uygulamalar için istikrarlı ve güvenli temeliyle biliniyor. Ancak geçmişte geliştiricilerin istediği en güncel dilleri ve yapıları bu istikrardan ödün vermeden eklemek çok zordu. Red Hat Enterprise Linux 8, Application Streams’i tanıtarak; sürekli güncellenen ve hızla değişen dilleri, yapıları ve geliştirici araçlarını Red Hat Enterprise Linux’a ekliyor. Bu sırada Red Hat Enterprise Linux’u sektörün temel ölçütü haline getiren ana kaynakları olduğu gibi kalıyor. Böylece geliştiriciler, kurumsal sınıf bir işletim sistemi sayesinde; üretim süreçlerini kararlı bir şekilde devam ettirebiliyor ve çok daha hızlı inovasyon yapabiliyor.

Red Hat Enterprise Linux 8: Fırsatlar dünyasının kapısı herkese açılıyor 

Linux, yeni nesil kurumsal uygulama tasarlayan geliştiricilerin bir numaralı işletim sistemi olmaya devam ediyor. Uygulamaların üretim aşamasına geçildiğinde kararlılık; gelişmiş güvenlik ve test/sertifika süreçleri çok daha önemli bir hale geliyor. Bu noktada artık sorumluluk, geliştiricilerden operasyon ekiplerine kayıyor. Üretim uygulamalarında da Linux’un birincil platform olarak kabul edilme trendi gözleniyor. Linux’un yönetim becerileri modern veri merkezleri için kritik öneme sahip. Red Hat Enterprise Linux 8, Linux dünyasına adım atmayı kolaylaştırırken Windows yöneticilerinin, Linux’u yeni kullanmaya başlayanların ve yeni sistem yöneticilerinin komut satırından korkmadan çok daha fazla içeriğe erişebilmelerini sağlıyor.

Red Hat Enterprise Linux 8; granüler sysadmin görevlerinin karmaşıklığını Red Hat Enterprise Linux web konsoluyla yok ediyor. Konsol, Red Hat Enterprise Linux sistemini yönetmek ve gözlemlemek için; sanal makinelerin sağlığından bütün sistem performansına kadar her alanda kullanımı kolay ve tutarlı bir grafik ara yüzü sunuyor. Red Hat Enterprise Linux, kullanım kolaylığını daha da artırmak için bina içinde yapılan güncellemeleri de destekliyor. Böylece Red Hat Enterprise Linux 7 instanslarını Red Hat Enterprise Linux 8 sistemlerine dönüştürmek isteyen kullanıcılara daha modern, verimli ve az zaman gerektiren bir yol sunuyor.

Red Hat Enterprise Linux 8, aynı zamanda Red Hat Enterprise Linux System Roles ile birlikte geliyor. Red Hat Enterprise Linux System Roles; üretim esnasında Linux’u yönetmek ve yapılandırmak için gereken karmaşık görevleri otomatikleştiriyor. Red Hat Ansible Automation’ın güç verdiği System Roles, yaygın ve karmaşık sysadmin görevlerine yönelik hazır iş yükleri için önceden yapılandırılmış Ansible modüllerinden oluşuyor. Bu otomasyonla yeni sistem yöneticileri Linux protokollerini çok daha kolay benimseyebiliyor ve yapılandırma sorunlarının en yaygın sebeplerinden biri olan insan hatası azalıyor. 

Yeni fırsatları güvenlikten ödün vermeden sunuyor

BT inovasyonları açık kaynak dünyasında gerçekleşiyor. Linux da Linux konteynerleri; Kubernetes, sunucusuzlar ve yapay zeka gibi kurumsal teknolojilerde yaşanan büyük gelişmelerin hızlandırıcısı olarak sıkça görev alıyor. Daha güvenli ve sağlam açık kaynak tedarik zinciriyle desteklenen Red Hat Enterprise Linux 8; BT kurumlarının yalnızca belirli iş yükleri için gerekli paketleri hizmete alarak üretime hazır inovasyonları benimsemesine yardımcı oluyor. Bu da potansiyel riskleri en aza indirirken gelişmekte olan teknolojilerin benimsenmesini güçlendiriyor.

Red Hat Enterprise Linux 8; güvenliği daha da artırmak için OpenSSL 1.1.1 ve TLS 1.3 kriptografi standartlarını destekliyor. Bu destek sayesinde yalnızca tek bir komut ile tüm sistemde uygulanabilen kriptografi standartlarının en güçlülerinden ve yenilerinden bazılarına erişerek uygulamalara özel ilke ve ayarlamalara duyulan ihtiyaç da azalıyor.

Bulut yerlisi uygulamalar ve hizmetler sıklıkla dijital dönüşüme yön veriyor. Red Hat Enterprise Linux 8 de Red Hat konteyner araç setine tam destek sunuyor. Açık standartları temel alan bu araç seti, konteynerleşmiş uygulamaları yaratmak; çalıştırmak ve paylaşmak için gerekli teknolojileri sağlıyor. Konteyner geliştirmelerini modernleştirmenin yanında çok yer kaplayan ve daha az güvenli konteyner bekletici programlarına duyulan ihtiyacı azaltıyor.

Her veri merkezinde. Her bulutta. Her uygulamada 

Sürekli büyüyen bir iş ortağı ekosistemine sahip olan Red Hat Enterprise Linux 8; binlerce sertifikalı uygulamanın, Linux konteyner imajının, donanım yapılandırmasının ve bulut sağlayıcılarının bir parçası. Red Hat’in kapsamlı testler sonucunda; diğer BT liderleriyle oluşturduğu derin iş birliklerinden güç alan Red Hat Enterprise Linux 8 belirli donanım yapılandırmaları ve iş yükleri için katma değer sunuyor. Yapılandırmalar arasında ARM ve POWER mimarilerinin yanı sıra gerçek zamanlı uygulamalar ve SAP çözümleri yer alıyor.

Red Hat Enterprise Linux 8; Red Hat OpenShift Konteyner Platformu 4 ve ilerleyen günlerde kullanıma açılacak olan Red Hat OpenStack Platform 15’ten başlayarak Red Hat’in tüm hibrit bulut portföyünün temelini oluşturuyor. Red Hat Enterprise Linux 8 üzerine kurulan bir diğer çözüm ise yakında çıkacak olan Red Hat Enterprise Linux CoreOS. Red Hat OpenShift Konteyner Platform hizmete alımlarını düzenlemek üzere tasarlanan Enterprise Linux CoreOS; mümkün olan en küçük boyutlarda ayak izi bırakan bir işletim sistemi olarak dikkat çekiyor.

Red Hat Enterprise Linux; Red Hat OpenShift 4; Red Hat OpenStack Platform 15 ve Red Hat Virtualization 4.3’ün yer aldığı Red Hat hibrit bulut altyapısında genellikle misafir işletim sistemi olarak destekleniyor.

Red Hat Enterprise Linux 8, Red Hat sertifikalı Linux konteynerlerini oluşturmak için Red Hat Enterprise Linux’tan elde edilen bir kullanıcı alanı görüntüsü olan Red Hat Evrensel Görüntü Temeli’yle aynı zamanda kullanıma açılıyor. Red Hat Evrensel Görüntü Temeli; Red Hat Linux aboneliğine sahip olan veya olmayan tüm geliştiricilerin erişimine açık. Böylece kurumsal kullanıma hazır konteynerleştirilmiş uygulamaları oluştururken daha güvenli ve güvenilir bir altyapı kullanılabiliyor. Evrensel Görüntü Temeli’yle yapılan uygulamalar, her yerde çalışabiliyor. Aynı zamanda Red Hat Enterprise Linux veya Red Hat OpenShift Konteyner Platformu üzerinde çalıştığında Red Hat Enterprise Linux’un yaşam döngüsünün faydalarına ve desteğine de sahip oluyor.

İnternette en fazla kadın polis arandı