Red Hat, Enterprise Linux 9 ile İnovasyonlar için Merkez Oluşturuyor

Red Hat Inc., inovasyonların açık hibrit bulutta daha tutarlı bir şekilde geliştirilmesini sağlayacak şekilde tasarlanan Linux işletim sistemi Red Hat Enterprise Linux 9 ‘u tanıttı. Fiziksel sunucular, bulut sağlayıcıları ve kurumsal ağların en uzak noktaları gibi birçok alanda çalışabilen Red Hat Enterprise Linux 9, otomatikleştirilmiş ve dağıtılmış bir BT dünyasında gelişen pazar güçlerine ve değişen müşteri taleplerine paralel olarak kurumsal dönüşüme güç vermek için tasarlandı. Platform ilerleyen haftalarda genel erişime açılacak.

Müşterilere tercih imkanı ve esneklik sağlayan Red Hat Enterprise Linux, 20 yıldır veri merkezinde ve bulutta bulunan kurumsal BT yapılarının temelinde yer alıyor. Bu inovasyon platformu sayesinde Red Hat müşterileri altyapılarını, uygulama veya bulut sağlayıcılarını modern BT için gereken tutarlılıkla seçebiliyor. Bu imkanları sayesinde Red Hat Enterprise Linux, inovasyonlar için bir merkez haline geliyor.

Red Hat’in sponsorluğuyla gerçekleştirilen bir IDC araştırmasında[1] Red Hat Enterprise Linux, 2022’de küresel ekonomiye 13 trilyon dolardan fazla katkı sağlayacağı öngörülüyor. Bu katkının içinde Red Hat müşterilerinin ticari faaliyetlerinin desteklenmesiyle 2022’de elde edilecek toplam 1,7 trilyon dolar da yer alıyor.

IDC’nin tahminlerine göre “2023’e kadar G2000 sıralamasındaki şirketlerin yüzde 40’ı bulut belirleme süreçlerinde BT ihtiyaçlarından çok kurumsal çıktılara odaklanarak sağlayıcıların portföyünün cihaza, sınır bilişim alanlarına, veriye ve ekosisteme erişebilme imkanlarına değer verecek.” Red Hat’e göre tüm bu alanlara erişebilen ve hem inovasyon hem de üretim yaparken stabil bir yapı sağlayabilen standartlaştırılmış bir platform sunmak çok önemli. Red Hat Enterprise Linux 9 ise, tüm bu ihtiyaçları ve çok daha fazlasını gidererek operasyon ekiplerinin ve geliştiricilerin yeni inisiyatifleri mevcut iş yüklerini veya sistemleri geride bırakmadan kullanıma alabilmesini sağlıyor.

Veri merkezlerinde, bulut sağlayıcılarında ve sınırda tutarlı inovasyon için her yerde kullanılabilen bir platform

Müşteriler tüm büyük bulut pazar alanlarını kapsayan geniş erişilebilirlik ve kullanıma alma seçeneklerine sahip Red Hat Enterprise Linux 9 ‘u özel operasyonel ihtiyaçlarına uyacak şekilde istediği yerde ve istediği şekilde kullanabiliyor. Mevcut müşteriler Red Hat Enterprise Linux aboneliklerini Red Hat Cloud Access ile istediği buluta taşıyabilirken, bulutun ölçeğine ve gücüne sahip olmak isteyen müşteriler de platformu Amazon Web Services (AWS), Google Cloud, IBM Cloud ve Microsoft Azure gibi büyük bulut sağlayıcıların pazar alanlarından istediği zaman kullanıma alabiliyor.

Red Hat, Enterprise Linux 9 ile İnovasyonlar için Merkez Oluşturuyor

Red Hat Enterprise Linux, özellikle sınırda artan BT ihtiyaçlarını giderecek önemli iyileştirmeler sunuyor. Bunların arasında aşağıdakiler yer alıyor:

Uzaktan dağıtımları daha fazla kontrol ve güvenlik özellikleriyle denetlemek ve ölçeklendirmek için hizmet olarak sunulan kapsamlı sınır yönetimi, tek bir arabirim üzerinden el değmeden kaynak sağlayan, sistem sağlığını gösteren ve güvenlik açıklarını daha etkili bir şekilde azaltan işlemleri kapsıyor.

Yeni güncellenen bir konteynerin başlatılıp başlatılmadığını otomatik olarak algılayabilen ve ardından konteyneri önceki çalışan sürüme geri döndürebilen Red Hat Enterprise Linux’un entegre konteyner yönetim teknolojisi Podman, konteynerleri otomatik geri alma imkanı sunuyor.

Red Hat Enterprise Linux 9 aynı zamanda Red Hat’in önemli işletim sistemi özelliklerini hizmet olarak sunma çalışmalarını da öne çıkarıyor. Bunların ilki olan yeni imaj oluşturma hizmeti, ana platformun mevcut özelliklerine ek olarak özelleştirilmiş dosya sistemleri ve büyük bulut sağlayıcıları için imaj oluşturmayı ve AWS, Google Cloud, Microsoft Azure ve VMware gibi sanallaştırma teknolojilerini destekliyor.

Red Hat ve AWS, Red Hat Enterprise Linux’un en yeni versiyonunun ilk günden itibaren AWS üzerinde çalışabilmesi için on yıldan uzun süredir iş birliği yapıyor.

Yakın zamanda atılan adımlarla müşteriler artık Red Hat Enterprise Linux tabanlı iş yüklerini AWS tarafından tasarlanmış Graviton işlemcileri kullanan AWS bulut sunucularında çalıştırabiliyor. AWS Graviton işlemciler ve Red Hat Enterprise Linux 9 arasındaki entegrasyon sayesinde Amazon Elastic Compute Cloud’da (Amazon EC2) çalışan çok çeşitli bulut iş yüklerinin fiyat/performansı iyileştirilebiliyor.

İlgili Haberler

>> Cisco, Web 3.0 Dünyasındaki En Büyük 5 Tehlikeyi Açıkladı