Salesforce, Türkiye’nin Dönüşüme Yön Veren İş ve Teknoloji Profesyonelleriyle “Salesforce İnovasyon Günü İstanbul”da Buluştu

Salesforce İnovasyon Günü İstanbul, dünya çapından inovasyon başarı hikayeleri ve Türk şirketlerinin katılımıyla düzenlendi. Salesforce Ekosisteminden inovatif ve ilham veren başarı hikayelerinin paylaşıldığı Salesforce İstanbul etkinliğinde  AI/Einstein Platform, Data Cloud, Tableau AI, Slack , Marketing Cloud ve Sales Cloud çözümleri üzerine yapılan oturumlar, kendi dönüşümlerini ve inovasyonlarını hızlandırmayı hedefleyen profesyoneller tarafından yoğun ilgi gördü.

Salesforce İstanbul etkinliği, yılın en büyük yapay zeka etkinliği Dreamforce 2023’te gerçekleşen Üretken Yapay Zeka (Generative AI) hakkında en son gelişmeleri aktaran yenilikler ile dolu bir gün  sundu.  Müşteri değeri ve etkili büyümeye odaklanılan etkinlikte teknolojiyi kullanmanın  inovatif yolları, kişiselleştirilmiş 1:1 müşteri deneyimleri oluşturmanın en iyi uygulamaları ve müşteriler arasında güven oluşturmanın yolları gibi konulara odaklanıldı.

Türk basınına Robin Fisher, Salesforce Kıdemli Başkan Yardımcısı – EMEA Bölgesi Büyüyen Pazarlar ve Sinan Erkiner, Salesforce Başkan Yardımcısı – Akdeniz, Orta Asya ve Doğu Avrupa Bölgesi ev sahipliği yaptı. Müşteri değeri ve etkili büyüme, etkinliğin vurguları arasındaydı.

“Salesforce İnovasyon Günü İstanbul” etkinliği inovasyonu destekleyen ve büyümeye odaklı dijital liderlere yeni teknolojiler ve trendler hakkında yol gösterici oldu. Etkinliğe katılanlar, müşterileri ile etkili büyüme sağlamak ve müşterileri ile güven oluşturmak için ihtiyaç duydukları bilgiye erişmiş oldular.

Robin Fisher, Salesforce Kıdemli Başkan Yardımcısı, EMEA Bölgesi Büyüyen Pazarlar:

“Salesforce’un vizyonu, işletmelere müşterileriyle tamamen yeni bir şekilde bağlantı kurmalarına yardımcı olmaktır. Son 25 yıl boyunca bulut, mobilite, sosyal ağlar ve veri gibi teknoloji devrimlerinin tamamında müşterilerimize destek olduk. Şimdi yapay zekanın merkezimizde olduğu bir dönemdeyiz. ve tüm dünyadaki ve Türkiye’deki müşterilerimize bundan faydalanma fırsatı sunacağız. Düzenlediğimiz Salesforce İstanbul İnovasyon Günü, Türkiye’deki müşterilerimize yapay zeka (AI) teknolojisinin en yeni gelişmelerini sunma arzumuzu gösteriyor.”  

Sinan Erkiner, Salesforce Başkan Yardımcısı, Akdeniz, Orta Asya ve Doğu Avrupa Bölgesi:

Robin Fisher, Salesforce Kıdemli Başkan Yardımcısı, EMEA Bölgesi Büyüyen Pazarlar, Sinan Erkiner, Salesforce Başkan Yardımcısı, Akdeniz, Orta Asya ve Doğu Avrupa Bölgesi
Robin Fisher, Salesforce Kıdemli Başkan Yardımcısı, EMEA Bölgesi Büyüyen Pazarlar – Sinan Erkiner, Salesforce Başkan Yardımcısı, Akdeniz, Orta Asya ve Doğu Avrupa Bölgesi

“Küçük ve orta ölçekli işletmelerden büyük şirketlere kadar Türk Şirketleri, Salesforce’un verimlilik ve yenilik için büyük bir fırsat olduğunu giderek daha fazla anlıyor. Türkiye önem verdiğimiz pazarların başında geliyor ve bu da Türkiye’deki çok geniş müşteri kitlemiz ile pazardaki büyümemize yansıyor. Müşterilerin, Salesforce’u yalnızca bir tedarikçi değil, aynı zamanda stratejik projeleri için farklı fikirler, görüşler ve bakış açıları sunan değerli bir iş ortağı olarak düşünmeleri bizi çok mutlu ediyor.”

Etkinliğin Öne Çıkan Haberleri:

-Salesforce, 1999’dan beri önemli bir yolculuğa çıkarak; hem şirketi hem etkiyi büyütmüş, gelir açısından bugün dünyanın en büyük üçüncü kurumsal yazılım şirketidir. Salesforce, bu yıl 35 milyar dolarlık bir gelir üzerine %30’luk bir kar marjı hedeflemekte. Salesforce, bulunduğu ülkelerde inanılmaz inovasyon ve etki sunmakta.

-Salesforce’un yaptığı her işi yönlendiren beş değeri bulunmakta.

-Güven, birinci değerdir. Bu, Salesforce’un şeffaflıkla hareket ettiği ve etik değerlerle öncülük ettiği anlamına gelir.

-Müşteri Başarısı: Şirket, müşterilerinin başarısını ve hizmet verdikleri müşterilerin başarısını öncelikli olarak kabul eder.

-İnovasyon: Salesforce, müşterilere hızlı değer sunmak için ürünlerinin en uygun, kullanımı kolay, entegre edilebilir, ölçeklenebilir ve küresel ürünler olmasını ister.

-Eşitlik: Salesforce, daha eşit bir dünya yaratmaya kararlıdır ve hep birlikte çalışarak daha güçlü olduğumuza inanır.

-Sürdürülebilirlik: Her şey istikrarlı bir iklimde yatmaktadır, bu nedenle Salesforce, her organizasyonun net sıfır karbon emisyonu elde etmesine yardımcı olmakta ve net sıfır bir şirket olarak örnek olmaktadır.

-Salesforce’un vizyonu her zaman işletmelerin müşterileriyle tamamen yeni bir şekilde bağlantı kurmalarına yardımcı olmak olmuştur. Müşteri 360, dünyanın bir numaralı yapay zeka CRM’i olup, şirketlere daha güçlü müşteri ilişkileri kurma, daha hızlı değer yaratma ve her teknoloji dalgasıyla inovasyon yapma fırsatı sunmaktadır.

-Şirketin tarihindeki her inovasyon, satış ve strateji, en güçlü CRM platformunun gelişimine katkıda bulunmaktadır. Eklenen her yetenek, şirketlerin müşterilerini daha yeni bir şekilde anlamalarına ve bağlantı kurmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

-Biz bir yapay zeka devriminin içindeyiz ve Salesforce, müşterilerin her yeni yapay zeka dalgasını nasıl yönlendireceğine yardımcı olacaktır. Şirket, müşterilerine son 25 yılda tüm büyük teknoloji değişimi aşmalarında destek olmuştur (bulut, mobilite, sosyal ağlar, veri ve şimdi de AI).

-Salesforce, müşterilerin AI ile dönüşmeleri konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. İlk dalga, tahmin edici (Predictive) AI ile başladı, Salesforce Einstein ile bu dönemi başlattı. Einstein, müşterilerin daha akıllıca satış yapmalarına, daha akıllıca hizmet vermelerine ve daha akıllıca etkileşimde bulunmalarına yardımcı oldu. Bu yılın başlarında çıkan Üretken Yapay Zeka (Generatif AI) ürünleri ile Salesforce, ikinci dalga olan Generatif AI’ın içindedir.

Yakında, otonom müşteri temsilcileri birbirleriyle iletişim kurabilecek ve görevler gerçekleştirebilecektir. Sonunda, yapay genel zeka (AGI) dönemine geçeceğiz, burada yapay zeka (AI) insanlar gibi düşünme, plan yapma ve problemleri çözme yeteneğine sahip olacaktır. Bu dalgaları aşarken, CRM, Salesforce müşterileri için daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale gelecektir.

-Bir AI Güven Boşluğu var ve bu şirketlerinyapay zeka (AI) fırsatını gerçekleştirmesini engelliyor. CEO’lar için AI bir numaralı önceliktir, ancak müşterilerin yarısından fazlası AI’nin güvenli ve güvenilir olmadığına inanıyor. Salesforce’un pozisyonu şöyledir:

-Verileriniz Salesforce’un ürünü değildir. Şirket, müşterilerinin verileri üzerinde bir iş inşa etmez. Müşterilerine verilerinin kilidini açarak müşterileriyle bağlantı kurmalarına imkan tanıyan iş inşa eder.

-Müşterilerimiz kendi verilerinin tam kontrolüne sahiptir. Verilerini şirket içerisinde herkesle paylaşmak istemeyebilirler. Bu onların kararıdır. Ve yapay zeka konusunda, Salesforce, doğru, doğrulanabilir sonuçları ile ürün politikalarının insan haklarını ve güvenliğini korumasını, küresel olarak sorumlu yapay zeka gelişimini teşvik eden kamu politikalarını korumayı önceliklendirir.

-Güven, Salesforce’un birinci öncelikli değeridir ve bu güven, müşterilere verileri ve platformlarında neler olduğunu göstererek inşa edilir. Salesforce, Einstein Güven Katmanı ile bunu yapmaktadır. Einstein Güven Katmanı, Salesforce’un açık ve genişletilebilir olmasını mümkün kılar ve şirketlere doğru görev için kendi seçtikleri modeli kullanma yeteneği sunar. Güvenilir Yapay Zeka konusunda lider olma taahhüdümüz devam ediyor.

-Şimdi Salesforce, CRM sektörünü yeniden tanımlıyor ve müşterileri geleceğe AI+VERİ+CRM+GÜVEN ile taşıyor. Einstein, Veri Bulutu ve Müşteri 360’ın birleşimi, her Salesforce müşterisine satış, hizmet, pazarlama, ticaret ve BT alanlarında müşterileriyle yeni bir şekilde bağlantı kurma fırsatı sunuyor.

-Salesforce, güvenilir üretken yapay zeka’yı (Generative AI) iş dünyasına getiriyor. Şirket, tüm ürünlerine güvenilir yapay zeka (AI) inovasyonu katmış, şirketlerin her satış, hizmet, pazarlama, ticaret ve BT etkileşiminde güvenilir,yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan içerik sunmalarına olanak tanımaktadır.

-Salesforce, 2008 yılından beri Türkiye’de yetkili satıcıları ile faaliyet göstermekte. Salesforce’un Türkiye’de küçük şirketlerden sivil toplum kuruluşlarına ve start-up’lara kadar tüm sektörlerden ve büyüklükte müşterileri bulunmakta. Türkiye, Salesforce’un öncelikli pazarlarından biri.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerden büyük şirketlere kadar Türk şirketleri, bulutun verimlilik Ve yenilik için önemli bir fırsat olduğunu giderek daha fazla anlamış durumda. Türkiye pazarında yeni teknolojilerin benimsenme oranları oldukça yüksek. Salesforce, Türkiye’de çok geniş bir müşteri tabanına sahip. Birkaç çalışanı olan şirketlerden binlerce çalışana sahip şirketlere kadar yüzlerce şirket, müşteri odaklı dönüşümleri için Salesforce ile çalışıyor. Perakende sektörü,      e-ticaret, pazar yerleri, imalat, havayolları, otomotiv endüstrisi, Türkiye için önemli müşterilerimiz olan bazı ana sektörlerdir.

-En yeni, en gelişmiş ve alanında çığır açan (cutting-edge) teknolojiler, şirketlere her seferinde, tüm kanallarda ve tüm etkileşimlerinde, kişiselleştirilmiş benzersiz bir müşteri deneyimi sunma imkanı sağlıyor. Salesforce, şirketleri müşterilerine daha da yakınlaştırıyor ve hem global hem de Türk şirketlerinin sürekli olarak en yeni teknolojilere otomatik olarak erişebilmelerini sağlama konusunda taahhüt veriyor. Bu da şirketlere kendi sektörlerinde yenilik yapma, inşa etme ve rekabette öne geçme fırsatı sunuyor.

İlgili haberler

>> Yeni Nesil Müşteri Deneyimi Yönetimi Araştırması 2023’ün Sonuçları Açıklandı