Squid Game İlginç Bilgiler: Senaryo Başta İstenmedi, Yönetmen PC’sini Sattı ve Dahası

Squid Game video oyunu

Squid Game, son dönemin en popüler serisi. Milyonlarca kişi tarafından izlenen dizi, Netflix almadan önce aslında yıllardır bir köşede bekliyormuş. İşte dizi hakkında bazı ilginç detaylar.

Squid Game ilginç bilgiler haberi ile karşınızdayız. Yakın zamanda tüm dünyada yayımlandı ve büyük ilgi gördü. Hatta Netflix yetkilileri bile, bu dizinin şimdiye kadarki en büyük Netflix yapımı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi.

Bir süre önce yaptığımız haberlerimizde, dizide kullanılan telefon numarasının gerçek olduğundan ve numaranın sahibi olan kişiye günde 4000 civarı aramanın geldiğinden söz etmiştik. İşin ilginci ise, numaranın sahibinin diziden haberi yoktu.

Bir diğer ilginç bilgi ise, dizideki banka hesap numarasına bazı seyircilerin ufak miktarda da olsa para yatırmaya başlamalarıydı.

Şimdiki haberlerimizden bir tanesi ise, Squid Game senaryosunun dizi olmak için aşağı yukarı 10 yıldır beklediği yönünde.

Squid Game, ilk başta pek çok stüdyo tarafından geri çevrilmiş

Wall Street Journal’daki bilgilere göre yazar ve yönetmen Dong-hyuk, o yıllarda annesi ve büyükannesiyle yaşıyordu ve senaryolarını yazdığı laptopunu da 675 dolar karşılığı satmak zorunda kalmıştı.

Dong-hyuk, bu dizinin senaryosunu 10 yılı aşkın bir süre önce kaleme almış ve Güney Kore’deki pek çok yapım şirketine götürmüştü. Şirketler ise, bu projenin çok mantıksız ve grotesk olduğunu belirterek geri çevirmişlerdi.

Sonra yıllar geçti ve bu projeyi Netflix keşfederek hayata geçirdi. Netflix, bunun aslında gerçeği anlatan bir proje olduğunu düşünüyordu. Zaten Dong-hyuk da zengin ve fakirler arasındaki uçuruma dikkat çekmek istemişti. Yönetmen, güncel röportajlarından bir tanesinde de bu uçurumun Kovid pandemisi sebebiyle iyice genişlediğini düşünüyor.

Squid Game İlginç Bilgiler: Senaryo Başta İstenmedi, Yönetmen Ailesini Terk Etti ve Dahası

Squid Game ilginç bilgiler: Güney Kore’de internet bant genişliğini olumsuz yönde etkilediği için mahkemelik oldu

Güney Koreli internet sağlayıcısı SK Broadband, Squid Game’den, daha doğrusu diziye gösterilen yoğun ilgiden şikayetçi. Reuters’ta yer verilen bilgilere göre şirket, dizinin çok fazla kişi tarafından izlenilmesi sonucu internet hızında düşüşlerin ve sorunların yaşandığını, bu bağlamda çeşitli bakım çalışmalarına da gereksinim duyulduğunu belirterek diziyi mahkemeye verdi.

Netflix ise, internet sağlayıcısı ile görüşerek konu hakkında bilgiler toplayacağını ve izleyicilerin de etkilenmeden bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi için çalışacağını belirtti.

Paris’te Squid Game mağazası açılışında kavga çıktı

Dizinin bu kadar popüler olması, haliyle yan ürün satışlarıyla birlikte yapımcıların daha çok gelir elde etme arzusunu da teşvik etti. Bu bağlamda, 3 Ekim itibarıyla Paris’te dizinin temasını taşıyan bir mağaza açıldı. Bu mağazada, dizide görülen pek çok ürün satılıyor. Ayrıca mağazanın iç tasarımı için dizideki pek çok detaydan yararlanılmış. Çalışanlar da tıpkı dizideki gibi tulumlu ve maskeli. İlginç olan ise, açılış esnasında bazı müşterilerin kavgaya tutuşmuş olmaları. Belki de bir reklam çalışmasıdır, belki de diziden fazla etkilenmişlerdir.

Bu arada, pek çok hayranda şimdiden Squid Game 2. sezon için beklentiler oluştuğunu tekrarlayalım. Serinin yazarı ve yönetmeni ise, böyle bir şey için pek çok yazar ve yönetmenden oluşan bir çalışma grubunun kurulması gerekebileceğini dile getirmişti.

> Nobel Tıp Ödülünün Sahipleri Belli Oldu: Tahmin Ettiğiniz Kişiler Değil