Etiketler KVKK

Etiket: KVKK

Kişisel verileri işlerken nelere dikkat edilmeli?

Kişisel verileri işlerken kurum ve kuruluşların dikkat etmesi gereken bir çok şey bulunuyor. Bu hususlar çok önemli! Veri sorumlusu, kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen,...

KVKK için alınması gereken önlemler!

KVKK kapsamında kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde işlenmesi ve erişilmesi ciddi cezalara neden oluyor. Peki ne yapmalı? Ölçekleri fark etmeksizin büyük ya da küçük tüm...

Veri ihlali için şikayetler hızla artıyor!

2019 yılı içerisinde KVKK’YA 35 tane veri ihlali bildirimi yapıldı. Bu ihlallerden 1 milyondan fazla kişinin etkilendiği söyleniyor. Kişisel verilerin korunmasına dair yapılan düzenlemeler, şirketlere...

Siber güvenlik uzmanları ve avukatlar birlikte çalışacak

KVKK uyumluluğu için Siber güvenlik uzmanları ve avukatlar birlikte çalışacak. İşte konuyla ilgili detaylar. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR)....

VERBiS için son tarih yaklaşırken uzmanlar uyarıyor

Innovera’nın veri güvenliği uzmanları, VERBiS’e kayıt yaptıracak şirketlerin KVKK konusunu hem yasal hem teknolojik açıdan uzun vadeli düşünmesi gerektiği konusunda uyardı. VERBiS ’e kayıt...

VERBiS ‘e kayıt için son gün 30 Eylül

Yıllık çalışan sayısı 50’den veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik tüm veri sorumlularının VERBİS’e kayıt...

Çalışanlarınız KVKK ile ilgili yeterince bilgili mi?

“Kişisel verilerimin işlenmesini kabul ediyorum.” beyanında bulunmak tek başına geçerli bir açık rıza mıdır? Sosyal medya hesaplarında paylaşılan kişisel verilerin korunması mümkün müdür? Halka...

KVKK Veri Sicil Kaydı İçin Tarihler Açıklandı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, kişisel veri işleyenler için zorunlu tutulan " KVKK Veri Sicil Kaydı " başvuru ve son kayıt tarihini açıkladı. Hangi şirketlerin...

KVKK Başkanı uyardı: Kişisel veriler gelişigüzel işlenemez

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, son dönemde önemi daha da artan kişisel veriler gelişigüzel ve keyfi uygulamalarla işlenemeyeceğini belirterek,...

Veri hırsızları yöntemleri gün yüzüne çıkıyor

Teknolojinin gelişmesiyle daha da yaygınlaşan kişisel verilerin çalınmasına karşı alınabilecek önlemler uzmanlarca masaya yatırılıyor. Kredi kartı başta olmak üzere son dönemde veri hırsızları göz...