Telefona zarar veren uygulamalar listesi yayınlandı, İşte o listenin tamamı

Mobil uygulamalarda yeni dönem

Akıllı telefonlar günlük en fazla kullanılan teknolojik cihazların başında geliyor. Peki telefona zarar veren uygulamalar konusunda bilgi sahibi miyiz? Pcloud tarafından yapılan araştırma telefonlara zarar veren uygulamalar konusuna ışık tutuyor.

Telefona zarar veren uygulamalar listesi Pcloud tarafından yapılan kapsamlı araştırma sonucu yayınlandı. En popüler 100 uygulamayı analiz ederek araştırma yapan PCloud oldukça ilginç sonuçlara ulaşmış durumda. Bu uygulamalar sadece telefon pilini tüketmiyor aynı zamanda fazla hafıza kaplayarak telefonu da yavaşlatıyor.

Telefona Zarar Veren Uygulamalar

Telefonlarımızda bizlere hangi uygulamaların en çok zarar verdiğine bakarken firma üç şeyi analiz etmiş. Konum veya kamera gibi her uygulamanın kullandığı uygulamalar. Bu uygulamaların kullandığı pil ve karanlık modun kullanılabilirliğinin olup olmadığı.

Bu üç faktörün sonuçları birleştirilerek en popüler 100 uygulamadan hangisinin Telefona zarar veren uygulamalar arasında olduğu hesaplanmış.

Sosyal Medya Uygulamaları Piliniz Boşaltıyor

Listeye genel olarak bakıldığında sosyal medya uygulamaları telefonun pilini boşaltan ilk 20 uygulamadan altısını oluşturuyor. Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, WhatsApp ve Linkedin gibi uygulamalar bunlar. Bu uygulamlar fotoğraflar, wifi, konumlar ve mikrofon gibi 11 ekstra özelliğin arka planda çalışmasına izin veriyor.

Tüm bunların çalışması için daha fazla güç gerekiyor ve nihayetinde telefonunuzdan ve pilinden daha fazlası talep ediliyor. Ayrıca, bu altı sosyal medya uygulamasından yalnızca Instagram, bir telefonda %30’a kadar daha fazla pil ömrü tasarrufu sağlayabilen karanlık moda izin veriyor. Bu özelliğe izin veren diğer tek sosyal medya uygulaması Twitter. Bu da Twitter uygulamasının neden ilk 20’ye girmediğini açıklıyor.

telefona zarar veren uygulamalar

Telefona Zarar Veren Uygulamalar Arasında Depolama Canavarları Var 

Ortalama bir telefon 64 GB depolama alnına sahip. Bu alanın 10 GB’a kadarı işletim sistemi tarafından kullanılıyor. Uygulamaların ne kadar depolama alanı gerektirdiğini hesaba katmak için, en çok kullanılan 100 uygulamaya bakılmış. Ve her birinin ne kadar MB alana ihtiyacı olduğu listelenmiş.

telefona zarar veren uygulamalar

Seyahat uygulamaları en fazla depolama alanına sahip uygulamalar arasında

Telefona zarar veren uygulamalar listesinde United Airlines uygulaması, 437,8 MB alan gerektiren en büyük telefon depolama alanını kaplıyor. Ardından 325.1 MB alan gerektiren Lyft uygulaması ve 299,6 MB alan Uber uygulaması geliyor. Bu uygulamaların tümü bol miktarda alana ihtiyaç duyar ve sonuç olarak telefonunuzu yavaşlatır ve depolama alanınızı tüketir.

Neyse ki, United Airlines gibi seyahat uygulamaları siz tatilde değilken kolayca kaldırılabilir.

İnternetinizi hızlandırmanın yolları! Bunları yaparsanız hızınız kat kat artacak

Bununla birlikte, günlük olarak kolay ulaşım söz konusu olduğunda, Lyft ve Uber gibi uygulamalar zorunlu uygulamlar olarak karşımıza çıkıyor. Her ikisini de silmek yerine, yalnızca bir güvenilir ulaşım uygulamasına sahip olabilirsiniz. Böylece alanınızı ekonomik kullanmış olursunuz.

Microsoft Teams, evden çalışma ve çevrimiçi toplantılar için bir gereklilik haline geldiğinden, dünya çapında çok sayıda şirket için temel bir uygulama haline geldi. Ancak bu video konferans uygulaması, yalnızca 82,1 MB alan gerektiren Zoom ve 111,2 MB alan Skype’a kıyasla 232,2 MB alan gerektiriyor. Alternatifler, telefonunuzdaki boş alan miktarını azaltmaya yardımcı olabilir. Ve ayrıca telefonunuzun sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.

Bir yemek dağıtım servisine bağlı kalmak, depolama alanından tasarruf sağlayabilir

Telefona zarar veren uygulamalar listesindeki Uber Eats, My Mcdonalds ve Yelp Food gibi uygulamalar depolama alanınızı tüketen en iyi 30 uygulama arasında yer alıyor. Kullanılan depolama alanı miktarını azaltmak ve telefonunuzun hızını artırmak için yalnızca bir yemek dağıtım uygulamasına bağlı kalmayı deneyebilirsiniz. Çok sayıda yemek uygulaması aynı veya benzer restoranları barındırıyor. Bu nedenle bir tanesi yeterli olabilir. Veya birden fazla yemek uygulamasını denemek istiyorsanız, gerektiğinde bunları silip yeniden indirebilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifrenizi unutmamalısınız.

Genel olarak telefona zarar veren uygulamalar arasında pilinizi boşaltma konusunda sosyal medya uygulamalarının hala en büyük telefon katillerinden biri olduğunu açıkça gözüküyor. Bununla birlikte, arka planda birden fazla uygulamanın çalışmasını gerektiren fitness veya seyahat gibi uygulamaların, telefonumuzun pili ve depolama sistemi için zararı var.

İşte Telefona Zarar Veren Uygulamalar Listesi ve Yüzdelik Oranları

Fitbit – %92

Verizon – %92

Uber – %87

Skype – %87

Facebook – %82

AirBnB – %82

BIGO LIVE – %82

Instagram – %79

Tinder – %77

Bumble – %77

Snapchat – %77

WhatsApp – %77

Zoom – %77

YouTube – %77

Booking – %77

Amazon – %77

Telegram – %77

Grindr – %72

Likee – %72

LinkedIn – %72

İlgili Haberler

>> Akıllı Telefonların Isınma Problemi Nasıl Giderilir: Cebinizde Patlamadan Bunları Uygulayın