Telegram görüntülü konuşma özelliği test ediliyor!

Telegram ücretli hizmet

Telegram görüntülü konuşma özelliğine geçiyor. WhatsApp’in bir numaralı rakibi olan Telegram, geçtiğimiz günlerde ayırt edici özelliklerinin başında gelen çoklu cihaz desteğini WhatsApp’e kaptırmıştı. Telegram’in bu hamlesiyle uygulama, WhatsApp ile ortak bir özelliğe daha sahip oldu. 

Telegram görüntülü konuşma özelliğine yavaş yavaş geçmeye başlıyor. Güncellemeler ile birlikte zamanla tam anlamıyla görüntülü konuşma yapılabilecek olan uygulama hızla büyüyor.

WhatsApp, mesajlaşma uygulamaları arasında dünyanın en fazla kullanıcıya sahip uygulaması konumunda. WhatsApp’in ardından bu alanda en çok kullanılan uygulama ise Telegram olarak dikkat çekiyor. WhatsApp kadar kullanımı yaygın olmasa da platform, özellikle WhatsApp’in çöktüğü zamanlarda kullanıcı sayısını katlıyor. Zaman zaman WhatsApp’in güvenlik açıklarıyla eleştirilmesi sonucu da uygulamanın kapısı yeni kullanıcılar tarafından çalınıyor.

Telegram görüntülü konuşma özelliği sabırsızlıkla bekleniyor

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp, Telegram’de bulunan çoklu cihaz desteği özelliğini entegre etmeye başladığını duyurmuştu. Bu güncelleme ile WhatsApp’in Telegram’in kullanıcılarını kapacağı iddia edilmişti. Bu kez Telegram’in WhatsApp’in sevilen özelliği görüntülü konuşmayı test ettiği yönündeki gelişmeler gündemde.

iOS beta sürümünde, Telegram görüntülü konuşma özelliği üzerinde çalışıldığı görülüyor. Apple iOS beta sürümüne geçen kullanıcılar, sevilen mesajlaşma uygulamasında sesli aramanın yanı sıra görüntülü aramanın da çalıştığını fark etti. iOS beta Telegram kullanıcıları bu yenilikten son derece memnun iken, Android kullanıcıları sabırsızlanmaya başladı bile.

Uygulamadaki video arama özelliği şu an yalnızca iOS beta sürümünde yer alıyor. Test aşamasındaki yeni özelliğin kısa süre içerisinde Android cihazlara da gelmesi beklenmekte.

Telegram hızla büyüyor

Telegram görüntülü konuşma özelliğine geçerken uygulamayı bilmeyenler veya ayrıntılı öğrenmek isteyenler için platformdan bahsedelim. Çoklu platform desteği sunan uygulama tıpkı WhatsApp gibi anlık mesajlaşma servisidir. Rus programcı Pavel Durov tarafından 2013 yılında geliştirildi.

Uygulamanın geliştiricileri 2016 yılında Telegraph ismini verdikleri yeni bir uygulamayı oluşturarak, kullanıcıların çeşitli formatlarda içerik ve hikaye yazmaları için ortam oluşturdu.

Uygulama hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemlerde (Windosws, OS X, Linux) çalışabiliyor.

Bu anlık mesajlaşma uygulamasını kullananlar metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı, çıkartma ve 1,5 GB’a kadar dosya paylaşımı yapabilmekte.

Telegram’in dikkat çekici özellikleri

Telegram’in ilgi çekici diğer özellikleri ise başlıca şu şekilde;

  • Kendini imha edebilen süreli mesajlar: Gönderilen bir mesaj belirlenen süre sonunda karşılıklı olarak her iki cihazdan otomatik olarak silinebiliyor.
  • Karşılıklı mesaj silme: Bir mesajın – içeriğin silinmesi durumunda karşı taraftan da otomatik olarak silinmesi mümkün.
  • Gizlilik: İletinin üçüncü taraflara iletilmesinin engellenmesi.
  • Ekran görüntüsü bildirimi: Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye, sohbette iki kişinin de görebileceği şekilde bildirim gidiyor.
  • Mesaj düzenleme: Hatalı yazılan mesajı sonradan düzenleyebilme özelliği var.
  • Otomatik veri silme: Öntanımlı ayarlara göre uygulama 6 ay boyunca kullanılmazsa hesaptaki dosyalar (mesajlar, medya dosyaları kişi listesi vb.) silinir. İstenirse hesabın silme periyodu ayarlardan 1 yıla çıkarılabilir.
  • Numara gizliliği: Telefon numarası ile kayıt olunan Telegram, istenilen irtibatlarda telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile de görüşme yapılabilmesine imkan tanıyor.

Telegram’ın, hükümetler de dahil olmak üzere hiçbir üçüncü partiye veri paylaşmadığı biliniyor.

>> WhatsApp yeni güncelleme ile çoklu cihaz desteğine geçecek

>> Telegram Grup Görüntülü Görüşme Yapabileceksiniz!