TikToK CEO’su İfade Verecek! Platformun Yasaklanması Gündemde. Peki Niye?

TikTok CEO’su Shou Zi Chew, Amerika Enerji ve Ticaret Komitesi’nde ifade vermek için hazırlık yapıyor. Energycommerce.house.gov’daki bilgilere göre Chew, son dönemde yaşanan veri sızıntıları ve casusluk suçlamaları hakkında konuşarak meclisi bilgilendirecek ve TikTok’un ileriye dönük kapsamlı planlarından bahsedecek. Şirket, karşılıklı yapılacak müzakereler ile sorunların aşılabileceğini düşünüyor. Aksi durumda platformun Amerika’da tamamen yasaklanması gündemde.

TikTok CEO’su Shou Zi Chew, 23 Mart’ta Amerika Enerji ve Ticaret Komitesi’nde, katılımcıların karşısına çıkarak son dönemde yaşanan can sıkıcı sorunlar üzerine konuşacak, gelen soruları yanıtlamaya çalışacak.

Bu mecliste daha önce Facebook, Google ve Twitter gibi büyük teknoloji markaları da tartışılmıştı. Şimdi de sırada TikTok var. Yetkililer, bu oturumda platform ile ilgili pek çok endişeyi gündeme getirecek ve rahatlatıcı cevaplar almayı bekleyecek. Endişe duyulan bazı başlıklar şöyle:

– Platformdaki kullanıcı verilerinin güvenliği ve gizliliği,
– Platformun çocuklar üzerindeki etkisi,
– Platformun Çin Komünist Partisi ile ilişkisi ve Amerikalılardan elde edilen verilerin paylaşılıp paylaşılmadığı.

Platform, Çin merkezli Bytedance şirketinin bir markası ve tüm dünyada milyarlarca kez indirilmiş bir platform. Eğitimden eğlence sektörlerine kadar pek çok farklı noktada tercih ediliyor ve içerik üreticilerine ciddi miktarlarda paralar da kazandırıyor.

TikToK CEO'su İfade Verecek! Platformun Yasaklanması Gündemde. Peki Niye?

Trump, aslında TikTok’u yıllar önce yasaklayacaktı, ama…

Trump Başkanlığındaki ABD yönetimi, 2020 yılında TikTok’u yasaklamayı planlıyordu. Gerekçe yine aynıydı; Amerikalı kullanıcıların verilerinin Çin’e aktarılma ihtimali.. Yasaklama olmamıştı. Çünkü TikTok, Amerika’daki tüm verileri Oracle’ın sahibi olduğu sunuculara taşıyarak güven tazelemişti.

Amerika’daki devlet dairelerinde ve pek çok üniversitede uygulamaya erişim yasaklandı

Platform, Amerika’daki pek çok eyalette, devlet kurumlarında ve üniversitelerde yasaklı konumda. Devletin verdiği cihazlarda uygulama kullanılamıyor. Üniversitelerin Wi-Fi ağlarında da platforma erişim yasak.

Tabii bu yasaklar, pek çok kullanıcıyı sinirlendirmiş durumda. Bazı kullanıcılar, seçim hakkının kendilerine verilmesi gerektiğini düşünüyor; “Eğer riskli bir durum var ise, bırakın da buna kullanıcılar karar versin ve bu doğrultuda uygulamayı kullansınlar ya da kullanmasınlar.” Yakın zamanda bazı protestoların yaşandığı haberleri de gelmişti. Hatta protesto gerçekleştirenler arasında profesörler dahi var.

Peki siz ne dersiniz?

İlgili Haberler

>> Tremors Dönebilir! Yeni Yeraltı Canavarı İster Misiniz? Kevin Bacon Konuştu