Üniversitelerdeki Çağrı Merkezi Bölümlerine İlgi Artıyor

Ülkemizdeki 14 üniversitede bulunan çağrı merkezi hizmetleri ön lisans programı, sektöre nitelikli işgücü yetiştiriyor. Bu program, özellikle iş hayatına erken atılmak isteyen gençler için ideal fırsatlar sunuyor.   

Önümüzdeki 3-4 yıl içinde toplam 100 bin kişiye iş olanağı sağlayacağı tahmin edilen çağrı merkezi sektöründeki yatırımlar İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Anadolu’nun birçok ilinde artmaya devam ediyor. Son beş yılda sektöre 200 milyon TL yatırım yapıldı ve bu yatırımla sektörün sağladığı istihdam, iki katına çıktı ve genç işgücüne diğer sektörlere kıyasla çok daha fazla kariyer fırsatları sunulmaya başlandı.

HGEYCOJJVB4PFJ7_320x240

14 üniversitede çağrı merkezi hizmetleri ön lisans programı mevcut
Hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti, tüm sektörler için olmazsa olmaz faktörler arasında. Bu ihtiyacı karşılayan çağrı merkezi sektörünün vatandaşlara ve ülke ekonomisine doğrudan, çok önemli katkıları bulunuyor. Nitelikli insan kaynağı temini ve istihdamın sürekliliği ise çağrı merkezi sektörünün en önemli gündemlerinden ve gelişime açık noktalarından biri olmaya devam ediyor. Çağrı merkezi işinin bir meslek olarak algılanması ve gençlerin sektördeki kariyer fırsatlarının farkına varmaları bu noktada çok önem kazanıyor.

Ülkemizdeki 14 üniversitede bulunan çağrı merkezi hizmetleri ön lisans programı, sektöre nitelikli işgücü yetiştirmeye başladı. Bu program, özellikle iş hayatına erken atılmak isteyen gençler için ideal fırsatlar sunuyor.  Programdan mezun olan öğrenciler, istihdam alanı giderek artan sektördeki kalifiye çalışan ihtiyacının karşılıyor. Şu anda Antalya, Bitlis, Burdur, Düzce, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sivas ve Zonguldak olmak üzere toplam 14 üniversitede Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı bulunuyor.

Dünya genelinde 250, bizde 2.000 kişiye bir Müşteri Temsilcisi düşüyor

Düzenlenen sertifika ve eğitim programlarının önemine dikkat çeken Tarakçı, “Büyüme potansiyeli yüksek olan sektörümüz, genç nüfusa istihdam olanağı sağlaması, ekonomiye ve bölgesel kalkınmaya destek vermesi, Avrupa ülkelerine hizmet ihracatı yapabilecek imkâna sahip olması ile dikkat çekiyor. Kişi başına düşen Müşteri Temsilcisi bağlamında ise henüz yeterli sayıya sahip değiliz. Dünya genelindeki rakamlara bakıldığında, 250 kişiye bir Müşteri Temsilcisi düşerken, Türkiye’de 2.000 kişiye sadece bir Müşteri Temsilcisi düşüyor.

Ülkemizdeki bu potansiyeli değerlendirmek adına en kritik ihtiyaçlardan biri olan nitelikli insan kaynağının, örgün eğitim kurumları aracılığı ile sağlanması ve bu girişimlerin yaygınlaşması sektörümüz adına oldukça olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır, işin meslek olarak algılanması yönündeki çalışmalarımızı da destekleyecektir. Çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, farklı paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı, sektör problemlerine çözüm getirmeyi hedefleyen ÇMD olarak, çalışan memnuniyetinin, istihdamın sürekliliği ve sektörün gelişimi açısından çok kritik buluyoruz ve dernek olarak gündemimizdeki konuları, sektörümüzdeki tüm paydaşların fayda sağlayacağı şekilde değerlendiriyoruz” dedi.  

Üniversite ve Sanayi El Ele Veriyor