Western Digital Veri Merkezi İçin Daha Yüksek Seviyede Esneklik ve Ölçeklenebilirlik Sunuyor

Yeni RapidFlex Fabric Bridge ve  Ultrastar Çift Bağlantı Noktalı NVMe SSD’lerden gücünü alan geliştirilmiş OpenFlex Data24 Platformu yeni nesil ayrıştırılmış depolama için Veri Merkezi içerisinde NVMe-oF’un devreye alınmasını basitleştiriyor.

Veri merkezi, mimarları yapay zeka, nesne depolama, dosya paylaşımı ve çok daha fazlasının potansiyelini ortaya çıkarmak için buluttan edge’e ve hatta kurumsal alana kadar, gittikçe artan seviyelerde flash depolama kullanıyor.

Aynı zamanda, harcamaları kontrol altında tutmaya odaklanıyor ve depolama alanlarını daha verimli bir şekilde yönetme, ölçeklendirme ve kullanmaya yardımcı olacak çözümler bulmak durumunda kalıyorlar. Bu durum, depolama kaynaklarının iyileştirilmiş performansı, kullanılabilirliği ve esnekliği için NVMe flash over fabric’i (NVMe-oF) parçalara ayırmaya ve paylaşmaya yönelik büyüyen bir trendi tetikliyor.

Müşterilere NVMe/NVMe-oF depolamayı devreye almayı kolaylaştırmaya yardımcı olmak için, Western Digital (NASDAQ: WDC), geliştirilmiş OpenFlex Data24 3200 NVMe-oF JBOF/Depolama Platformu’nu, bir sonraki nesil RapidFlex A2000 ve C2000 NVMe-oF ağ bağlantı cihazlarını (FBD) ve yeni Ultrastar DC SN655 PCIe® Gen 4.0 çift bağlantılı NVMe SSD’sini duyurdu.

Bu yeni depolama çözümleri, müşteriler için NVMe ve NVMe-oF’u devreye almayı basitleştirmek için daha fazla esneklik ve seçenek sağlayan bir ekosistemi mümkün kılıyor. Western Digital artık verilerin sunucu başlatıcısından depolama hedefine gittiği çözümler sunmak için Ethernet kablosunun her iki ucunu da hedefleyen dikey entegrasyon yeteneklerine sahip tek şirket olma özelliğini taşıyor.

Futurum Group’ta kıdemli stratejist Randy Kerns, “NVMe-oF, flash’ı birden çok sunucu ve uygulamada verimli bir şekilde paylaşıp ölçeklendirirken NVMe SSD’lerin performansını ortaya çıkarabileceği için modern veri merkezi altyapısında devrim yaratmaya hazırlanıyor.

Western Digital, genişleyen NVMe-oF çözümleri portföyüyle ekosistemin büyümesini ve şeffaf standartları desteklemeye devam ediyor; bu da şirketi, geniş bir uygulama yelpazesi dahilinde benimsenme oranını sürdürmek için mükemmel bir konuma getiriyor.” açıklamalarını yaptı.

Veri Merkezi İçin Bütünleşik OpenFlex Data24 3200 NVMe-oF Depolama Platformu

Western Digital OpenFlex Data24 3200, NVMe flash performansını, paylaşılan bir depolama mimarisine genişleten tam entegre bir NVMe-oF depolama platformu.

OpenFlex Data24 depolama kaynaklarını işlem kaynaklarından ayırıp Ethernet üzerinden paylaşarak, birden fazla uygulama ve sunucu tarafından yaygın olarak kullanılabilir hale geliyor; ve daha fazla kaynak kontrolü ve ölçeklenebilirlik sağlayarak aşırı kaynak kullanımına gerek kalmadan gelişmiş depolama kullanımı sağlıyor.

RapidFlex FBD’leri kullanan Data24 3200, altı adede kadar ana bilgisayarın anahtar olmadan bağlanmasına izin veriyor. Anahtarlamalı bir ortam, çok düşük uygulama gecikmesiyle yüzlerce terabayttan petabaytlarca NVMe flash’a ölçeklendirme yetenekleri sağlayarak daha da fazla ana bilgisayarı ve Data24 platformunu ölçeklendirmeye olanak tanıyor.Western Digital Veri Merkezi

Yakınsanmış Ethernet (RoCE) üzerinden RDMA’ya ek olarak, geliştirilmiş Data24 artık yeni TCP bağlantı desteği sunuyor. 2U 24 yuvalı bir platformda sunulan ve 5 yıllık sınırlı garantiyle desteklenen Data24 3200, düşük gecikmeli çift bağlantı noktalı PCIe Gen 4.0 SSD’lerden oluşan tek bir platformda 368 TB’a1 varan kapasiteyle düşük güç, yüksek kullanılabilirlik ve kurumsal sınıf güvenilirlik sağlamak üzere tasarlandı.

Yeni Nesil RapidFlex FBD’ler: A2000 ASIC ve C2000 Fabric Bridge PCIe Adaptör Kartı

RapidFlex NVMe over Fabrics yapı köprüsü cihazları ailesi, bir Ethernet yapısı genelinde yüksek düzeyde ölçeklenebilir paylaşılan depolamaya dayalı yeni nesil iş yüklerini etkinleştirmek için yazılım tanımlı altyapılara bir Kendin Yap (DIY) yaklaşımını benimseyerek OEM’ler/ODM’ler ve büyük kuruluşlar için temel yapı taşlarını sağlar.

ikinci nesil düşük güçlü, yüksek performanslı FBD’lerin iki versiyonu bulunuyor: RapidFlex A2000 denetleyici ve yeni OpenFlex Data24 gibi çözümlere güç sağlamak için A2000 çipini bir PCI adaptörüne yerleştiren RapidFlex C2000.

Veri Merkezi için yeni RapidFlex FBD, PCI veri yolunu Ethernet üzerinden dışa aktaran ve harici olarak bağlanan SSD’lerin sanki sunucunun içindeymiş gibi görünmesini sağlayan benzersiz bir cihaz. Bu yeni versiyon ayrıca, Gen 4 PCIe’nin 16 şeridiyle eşleşen ek bir 100 GbE portuyla performansı iki katına çıkararak tüm NVMe all-flash dizilerinde bir PCIe kök kompleksi sunarak yeterliliğini ve devreye alınmasını kolaylaştırır.

A2000 ve C2000 FBD’ler, mevcut hedef modu yeteneğine başlatıcı modu özelliği ekler, böylece müşteriler artık sunucularında NVMe-oF bağlantısı için geleneksel bir Ethernet NIC yerine daha uygun maliyetli ve daha düşük güçlü başlatıcı kartların kullanılmasına olanak sağlar.

Veri Merkezi İçin Kurumsal sınıf Ultrastar DC SN655 Çift Portlu NVMe SSD

Ultrastar DC SN655, ayrıştırılmış depolama, nesne depolama, depolama sunucuları ve diğer görev açısından kritik uygulamalar gibi çeşitli uygulamalar ve iş yükleri için yüksek performanslı, yüksek kapasiteli depolamaya ihtiyaç duyan bulut, OEM ve kurumsal müşteriler için tasarlanmış uygun maliyetli, çift portlu, yüksek kapasiteli bir PCIe Gen 4.0 NVMe SSD.

Ultrastar DC SN655, veri merkezi gibi kurumsal yüksek kullanılabilirlik gereksinimleri için sürekli veri erişimi sağlamak üzere basit, ölçeklenebilir, tek veya çift portlu bir yol sağlayan dikey olarak entegre edilmiş bir SSD olma özelliği taşıyor. Ayrıca, hem depolama hem de karma iş yükü bilgi işlem uygulamalarını hedefleyerek kapasiteleri yeni 3,84 TB’tan 15,36 TB’a1 çıkarıyor ve sürücü güvenilirliğini arızalar arasındaki ortalama süreyi (öngörülen) 2,5 milyon saate çıkarıyor.

Ek olarak, SN655 büyük yapılandırılmamış iş yükleri2 için bir milyondan fazla maksimum rastgele okuma IOP’si ve gelişmiş Hizmet Kalitesi (Qos) sunuyor. Cihaz, açılır kapanır U.3 15 mm form faktörüyle gelir ve U.2 geriye dönük uyumluluk gösteriyor. SN655 ayrıca, verilerin gerektiğinde kullanılabilir olmasını sağlamak için elektrik kesintisi koruması ve uçtan uca veri yolu koruması gibi ek kurumsal özelliklerde sunuyor.

Western Digital’ın Platformlar bölümü başkan yardımcısı ve genel müdürü Kurt Chan, “NVMe ayrıştırılmış depolamanın gerçeğe dönüşmesi ve verilerin katlanarak artmasıyla hedefimiz, veri mimarlarına, depolama stratejilerini geleceğe hazır hale getirmelerine ve sürekli değişen iş yükü taleplerini karşılamak için ölçekten feragat etmeyen bir performans sunmalarına yardımcı olmak için güvenilir SSD’ler ve basitleştirilmiş NVMe-oF çözümleri sağlamak. RapidFlex ve Ultrastar’ı Data24’te birleştiren Western Digital, kuruluşlara flaşı paylaşmaları ve işlerine daha fazla değer katmaları için dönüştürücü, yeni nesil bir yol sunuyor.” açıklamalarında bulundu.

OpenFlex Data24 3200 NVMe-oF Depolama Platformu, RapidFlex A2000 ve C2000 FBD ailesi ve Ultrastar SN655 çift portlu NVMe SSD şimdi örnekleme aşamasında.

İlgili Haberler

>> Yeni Nesil Depolama Sistemleri: Gelecekte En Çok Bunlar Kullanılacak