Çin’den insan beyni benzeri yapay zeka geliştirmeye yönelik laboratuvar

Çin’in ilk insan beyni benzeri yapay zeka teknolojisi laboratuvarı, Cumartesi günü, Doğu Çin’in Anhui eyaleti başkenti Hefei’de açıldı. Laboratuvarda ülkenin en üst düzey araştırmacılarının toplanarak, bu alanda teknolojinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Ulusal Geliştirme ve Reform Komisyonu tarafından Ocak ayında kurulması onaylanan laboratuvar, Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde insan beyni benzeri hesap yapan bir yapay zeka paradigmalarını geliştirmeyi ve bunun uygulamalarını araştırmayı amaçlıyor.

Kuantum iletişim teknolojisi geliştirmedeki öncü rolüyle tanınan üniversite, bu ulusal laboratuvarı, -Fudan Üniversitesi, Çin Bilim Akademisi Shenyang Otomasyon Enstitüsü, Çin’in en büyük “online” araştırma aracı operatörü Baidu gibi- ülkenin başka bir dizi en önemli araştırma kurumları ile işbirliği halinde bünyesinde barındırıyor.

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ve ulusal laboratuvarın Başkanı Wan Lijun, insan beyninin bilgileri ayıklama ve sınıflandırma yetisini taklit ederek bütünsel bir yapay zeka teknolojisi geliştirme paradigması oluşturulabileceğini belirtti.

Laboratuvar, mesajları tanıma ve problem çözümünde görüntü ağlarını kullanma gibi makine yönlendirmeye dönük araştırmalar gerçekleştirecek. Ayrıca, teknolojik gelişmelerin yeni uygulama alanlarına odaklanacak.

WannaCry saldırısı yeni ve tehlikeli bir model yarattı