2014 Magic Quadrant’ta Lider Yine VMware

VMware, x86 sunucu sanallaştırma altyapısıyla 2014 Magic Quadrant’ta birinci oldu. Şirket son beş yıldır arka arkaya birincilik koltuğuna oturuyor.

Sanallaştırma ve bulut altyapısında dünya lideri VMware, Gartner’ın 2014 Magic Quadrantı’nda x86 Sunucu Sanallaştırma Altyapısı’yla Liderler Quadrant’ında liderlik koltuğuna oturdu. Şirket, son beş yıldır arka arkaya liderliği yakalıyor.

Gartner’a göre x86 sunucu sanallaştırma altyapı pazarı, iki çok önemli pazar trendiyle ilgili ve örtüşüyor: Sanallaştırma modernizasyonu ve bulut bilişim.

 vmw_logo_1

Sektörün Hızı ve Kabul Ettikleri

vSphere with Operations Management’ın altında yatan VMware vSphere platformu ve VMware vCloud Suite; büyük şirketler, KOBİ’ler, hibrit ve açık bulut hizmeti sağlayıcılarıyla büyüyen sanal masaüstü pazarı tarafından geniş bir şekilde kullanılıyor.

 

  • VMware’in dünya çapında, tamamı Fortune 100 içinde yer alan 500.000’in üzerinde müşterisi bulunuyor.
  • VMware vSphere üzerinde kurulmuş olan VMware vCloud Hybrid Service, şirketlerin veri merkezlerini bildikleri ve güvendikleri cihazlar ve süreçlerle en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde buluta yaymalarını sağlıyor.
  • 42 ülkede 270’in üzerinde VMware vCloud açık bulut bulunuyor.
  • VMware vSphere üzerinde 4.500’ün üzerinde uygulama destekleniyor. Bunlar içinde ürün kullanımı için VMware vSphere 5.5 üzerinde sertifikalanmış SAP HANA platformu gibi yeni iş yükleri de bulunuyor.

 

VMware’in SDDC Ürünleri İş Bölümü Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü John Gilmartin, her büyüklükteki kurumun, veri merkezlerinin kalbinde yer alan ve hibrit bulut ortamlarındaki anahtar yapı taşı olarak VMware’in sanallaştırma yazılımına güvendiğini belirtiyor. “VMware’in Liderler Quadrantı’nda beş yıl arka arkaya yer alması, modern BT ortamlarındaki vizyonumuzun, stratejimizin ve sunduklarımızın etkisini açıkça ortaya koyuyor. Daha da önemlisi, kurumların veri merkezi alanlarında BT’nin etkinliğini, çevikliğini ve esnekliğini daha da artırmalarına yardımcı olacak şekilde ağ sanallaştırmasına ve yazılım tanımlı depolamaya bilişimin ötesinde yenilikler katmaya ve sanallaştırmayı yaymaya devam ediyoruz” diyor.

Visa Europe’tan Dijital Cüzdana 200 Milyon Euro Yatırım