Türk Telekom Bulut Hizmetlerini VMware Ürün Ailesi Sayesinde Daha Hızlı ve Daha Modern Bir Yapıda Sunuyor

Türk Telekom Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olmanın verdiği sorumluluk bilinci ile bulut bilişim alanındaki hizmetlerine her geçen gün yenilerini ekliyor.

Yaptığı yatırımlara ara vermeden devam eden Türk Telekom, Bulut hizmetleri altyapısı konusunda VMware ile çalışmaya başladı. Türk Telekom yatırımlarının en yenileri ve en büyükleri arasında yer alan bu projede VMware ürün ailesi sayesinde sunulan hizmetlerin aktivasyon süreçlerinin yüzde yüz otomatik olması ve hizmet sürelerinin kısalması gibi kayda değer gelişmeler elde edilmiş durumda.

Proje öncesinde Türk Telekom altyapısında pek çok farklı ürün yer aldığı için kullanıcılar tek bir ekran üzerinden tüm bileşenleri yönetmekte zorlanıyordu. Bu sebeple hizmetler daha uzun sürede teslim ediliyor ve operasyonel efor artıyordu.

Türk Telekom Bulut Hizmetlerini VMware Ürün Ailesi Sayesinde Daha Hızlı ve Daha Modern Bir Yapıda Sunuyor

VMware ile bu sorunları ortadan kaldıran Türk Telekom kullanıcılara sunduğu deneyimleri iyileştirdi. Firma, VMware’in geniş ürün ailesi sayesinde bir bulut hizmeti altyapısı oluşturdu. Artık, Loglama, izleme, otomasyon, replikasyon gibi hizmetler için farklı entegrasyon çözümleri bulmak zorunda kalmadan, bütünleşik bir şekilde çözüm sunulabiliyor. Tüm bunların sonucunda Türk Telekom daha hızlı ve daha modern bir yapıya kavuştu. Özellikle kullandıkça öde modeli ile hizmet veren firma rakiplerinin bir adım önünde yer alıyor.

Videomuz içerisinde Türk Telekom Yöneticilerinden Bulut Servisleri Planlama ve Altyapı Operasyon Grup Müdürü Ali Elmalı, Bulut Altyapı ve Sanallaştırma Operasyon Müdürü Abdurrahim Yıldırım ve Veri Merkezi ve Bulut Servis Geliştirme Müdürü Gözde Arslan’ın proje hakkındaki görüşlerini izleyebilirsiniz.vmware bulut

Web: https://BTGunlugu.com
Twitter : https://twitter.com/AliYavuzSahin
Twitter :
https://twitter.com/BTgunlugu
Facebook :
https://www.facebook.com/BTGunlugu