2020 En Popüler Sosyal Medya Platformu Belli Oldu: Yok Artık Dedirtti!

sosyal medya kullananlar hapis

Geniş kapsamlı yapılan çalışmalar sonucunda 2020 en popüler sosyal medya platformu sonunda belli oldu. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Visual Capitalist isimli bir şirket 2020 en çok kullanılan sosyal medya platformu araştırması yaptı. Araştırma sonuçları herkeste büyük bir şaşkınlık yarattı. Hatta bu firma 2020 yılını araştırmakla kalmadı aynı zamanda 2008 yılına da göz attı. 2008 yılında MySpace, Kuzey Amerika ve Avrupa gibi ülkelerde azımsanmayacak kadar çok kullanıcıya sahipti.

Zaman ilerledikçe bu platform arka plana düştü ve şimdilerde yerini bir başka devasa platforma bıraktı. Orta Afrika ülkeleri dışında hemen hemen tüm dünya bu uygulamayı kullanıyor.

2020 en popüler sosyal medya platformu dünyayı ahtapot gibi sardı

2020 yılında en fazla tercih edilen uygulama Facebook oldu. İşin ilginç tarafı Facebook’un liderliği değil. Asıl tuhaf olan böylesine devasa bir kullanım oranına sahip olması. Dünyaya gelen insanların yüzde 40 gibi bir bölümü Facebook kullanıyor.

2020 en popüler sosyal medya

Elbette sadece Facebook değil. Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaları kullananlar da çok büyük bir çoğunluk oluşturuyor. Böyle bir durumda Facebook şirketinin değeri kat kat artabiliyor. Peki Facebook bunu nasıl sağladı?

Facebook veri hırsızlığı suçlamasıyla defalarca kez yargılandı

Neredeyse herkesin bir şekilde Facebook ile bağlantılı uygulamaları kullanması aynı zamanda bazı tehlikelere de yol açıyor. 2020 en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, şu aralar veri hırsızlığı ile suçlanıyor. Hatta sırf bu yüzden defalarca #deletefacebook kampanyası bile başlatıldı.

Şirket ile ilgili ortaya çıkan davalara bakıldığında, genellikle kullanıcıların verilerine izinsiz ulaştığı yönünde bir algı var. Yani firma bize haber vermeden verileri kullanıyor. Bu durum aynı zamanda ele geçirilen verilerin satılma ihtimalini de ortaya çıkarıyor.

Şu anda Çin ve Rusya gibi bazı ülkelerde Facebook tercih edilmiyor. Bu nedenle şirket henüz zirveyi göremedi. Eğer bu ülkelerde de kullanıma sunulursa çok yüksek bir kullanıcı sayısına ulaşabilir. Peki siz Facebook platformuna güveniyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> TikTok Uygulama İçi Ödeme Hizmeti Sunacak: İşte Tüm Detaylar

>> Apple, Amazon ve daha fazlası: İşte 2020’de Değer Kazanan Teknoloji Firmaları Listesi