2022 Otomobil Yıldızı Belli Oldu: İşte Herkesin Gözdesi

2022 otomobil yıldızı

2022 otomobil yıldızı herkes tarafından merak ediliyordu. Konuyla ilgili otomotiv distribütörleri derneği önemli bazı açıklamalar yaptı. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Temmuz 2022 genel olarak değerlendirildiğinde otomotiv piyasası için fena sayılmayan sonuçlar ortaya çıktı. Yılın en çok satan markalarına baktığımızda özellikle bazı modellerin biraz daha ön plana çıktığını görüyoruz. Haziran 2022 ile kıyaslandığında ise Temmuz satışları biraz daha fazla.

2022 yılında Ocak ayı ile Temmuz ayı döneminde en çok satılan 10 otomobil modeli içerisinde zirve Fiat Egea Sedan modelinde. Bu araçlardan 36102 adet satıldı. Başlangıç fiyatına baktığımızda 379.900 TL olduğunu görüyoruz. Yani kullanıcılar daha çok uygun fiyatlı modellere yöneldi.

2022 otomobil yıldızı ortaya çıktı

Bu yılın yıldız otomobillerine baktığımızda 2. sırada Renault Clio yer alıyor. Bu araç diğerlerine göre biraz daha düşük bir vergilendirmeye sahip. Aracın satış adedi 24.377 olarak kayıtlara geçti. Başlangıç fiyatı ise 435.000 TL düzeyinde.

2022 otomobil yıldızı

Bu yılın şampiyonları içerisinde elbette Toyota Corolla modeli de yer alıyor. Satış adedine baktığımızda 18.961 sayısı bizleri karşılıyor. Bu aracın başlangıç fiyatı ise 539.450 TL düzeyinde. Dacia Duster ise bu yıl 15128 adet satıldı. Başlangıç fiyatı 483.000 TL düzeyinde. Hyundai Bayon modeli bu yıl 7768 adet satıldı. Başlangıç fiyatı 472.000 TL olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’de otomobil kullanıcıları düşük fiyatlı modellere yöneliyor

Türkiye’de özellikle düşük fiyatlı otomobil modellerinin tercih edildiğini görüyoruz. Özellikle Fiat Egea Sedan bunlar içerisinde en çok dikkat çekenlerden. Zirve neredeyse her zaman ona ait. Başlangıç fiyatının diğerlerine oranla biraz daha düşük olması iyi bir satış rakamı elde etmesini sağlıyor. 2022 otomobil yıldızı böylece belli oldu.

Son dönemlerde ÖTV ile ilgili çok fazla iddia ortaya atıldı. Eğer bu iddialar doğruysa araç fiyatlarında bir miktar daha düşüş yaşanabilir. Fakat döviz kurunun ani ataklar yapması ve vergiler fiyatların çok daha fazla artış göstermesine neden olabilir.

İlgili Haberler:

>> Elektrikli Otomobilde Türkiye Ne Durumda? Sonuçlar İçler Acısı

>> Ek Gümrük Vergisi Otomobil Fiyatlarını Arşa Çıkaracak