2022 Yılının Başarısız Teknoloji Titanları Kimler Oldu

Akıllı ev teknolojileri

2022 yılının başarısız teknoloji titanları belli oldu. Hadi gelin bitirmek üzere olduğumuz bu yılın en başarısız isimlerine birlikte bakalım.

Teknoloji devleri genellikle büyük başarıları ile övünmeyi sever. Fakat tüm bu başarılarını hemen ardında bazı yenilgiler de yer alıyor. 2022 yılı için yapılan başarısız CEO araştırmaları sonuçlandı. Böylece kimlerin kendi alanında kötü sonuçlar elde ettiği ortaya çıktı.

Listemizde ilk sıralarda Amazon CEO’su Jeff Bezos yer alıyor. Kendisi e-ticaret devi olarak bilinen Amazon şirketinin aynı zamanda kurucusu. Fakat e-ticaret devinin 10.000’den fazla insanı işten çıkarması nedeniyle kendisi başarısız bulundu.

2022 yılının başarısız teknoloji devleri

En kötü performans sergileyen yöneticiler içerisinde Mark Zuckerberg ilk sıralarda yer alıyor. Bildiğiniz üzere kendisi metaverse sevdası nedeniyle şirketi çok zor durumda bıraktı. Şubat ayında Meta hisseleri sert bir düşüş yaşadı. Bunlara ek olarak 11 bin çalışan işten çıkarıldı.

2022 yılının başarısız

Yaşanan tüm bu gelişmelere paralel olarak Elon Musk en başarısızlar içerisinde yer alıyor. Kendisi Twitter platformunu aldığından beri hem Tesla hem de Twitter hisselerinde düşüşlere neden oldu. Yaşanan tüm bu gelişmeler onun çok sert bir şekilde eleştirilmesine neden oldu. Ayrıca Twitter binasına çalışanlar için yatak getirmesi büyük tepki aldı.

FTX her şeyi batıran bir yöneticiye sahip

FTX CEO’su Sam Bankman Fried en başarısız yönetici olarak listenin zirvesine yer almayı başardı. Kendisi dünyanın dört bir yanından müşterisi olan bir şirketi batırdı. Ayrıca milyonlarca kullanıcının varlığını tamamen kaybetti.

2022 yılının başarısız CEO’ları yukarıdaki gibi. Bu başarısız yöneticiler aslına bakacak olursak bundan yıllar önce en başarılar içerisinde yer alıyordu. Yani teknoloji dünyasında her an her şey hızlı bir şekilde değişebilir. Bu nedenle dikkatli hamleler yapmanın önemi her geçen gün daha fazla artıyor. Peki sizce en başarısız yönetici kim?

İlgili Haberler:

>> Türk Telekom’un Dijitalde Hayat Kolay projesinin mentorluk süreci tamamlandı

>> “Devletlerin Dijitalleşmesi” raporuna göre 2030 yılına kadar devletlerin dönüşümü şu beş alanda öne çıkacak