2023 Yılında Televizyonları Biz Yöneteceğiz

IPTV Derneği Başkanı Atıf Ünaldı, ITVF 2014 İstanbul Tv Forum ve Fuarı’nda gerçekleşen  “Tv Yayıncılığının Geleceği” oturumunun açılış konuşmasını yaptı.  

13 Haziran tarihinde Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda gerçekleşen “IPTV,Web Tv ve Bulut Teknolojilerinde Tv Yayıncılığını Gelecekte Neler Bekliyor?” panelinin açılış konuşmasını IPTV Başkanı Atıf Ünaldı yaparken, Ünaldı konuşmasının ardından “Bulut Teknolojilerinin Tv Yayıncılığına Katkıları” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Ünaldı’nın moderatörlüğünü yaptığı panele Fightnetwork Türkiye Program ve Prodüksiyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Dr. Volkan Üst, IPTV Derneği Başkan Yardımcısı Merve Naz Atmaca, Huawei Kamu Kurumsal İletişim Direktörü Hakan Bakır konuşmacı olarak katıldı.

itvf 2014

ARTIK TELEVİZYONU “BEN YÖNETİYORUM”

Türkiye’de second screen uygulamalarının ve dünyada multiscreenin son durumunu ve genel izleyici  profilinin nasıl gelişeceğini soran Ünaldı’ya Merve Naz Atmaca şu cevabı verdi “Second Screen Türkiye’de çok yeni ve gelişmekte olan bir pazar. Daha çok alışverişe,ticarete yönelik second screen uygulamaları yer almakta.Televizyon izleyicilerinin Video on demand(VOD) geçişleri birden bıçak gibi keskin olmayacak. Ben artık internetten dizi izleyen, televizyona bağlı değilim, artık ben yönetiyorum televizyonu o beni yönetmiyor durumuna gelinmesi için alt yapıya ihtiyaç var. Telefondan televizyon izleyeceğiz noktasında net bilgi veremesemde şu gerçek ki yapılan araştırmalarda Türkiye’de second screenle ilgilenen yani televizyon izlerken başka ekrana bakabilen kitleyle dünyada 4. Sıradayız!”

YAYINCILIK SEKTÖRÜ BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN ÜRETTİĞİ MECRALARI KULLANACAK!

Huawei  Kamu Kurumsal İletişim Direktörü Tv yayıncılığının geleceğini “Yayıncılık sektörünün kullanacağı mecralar artık bilişim sektörünün ürettiği mecralar olacak.Huawei şirketi olak Lte Advanced üzerinden yayıncılara hizmet vermeyi konuşuyoruz.Mobilite noktasında mobil sabit yakınsamasının içerisindeyiz. Genel olarak  uzun dönemde TV platformlarının eğilimlerine bakacak olursak; 2020 yılına kadar TV platformlarında* kullanım açısından yüzdesel olarak büyük bir değişiklik beklenmemektedir. IPTV’de küçük bir yükselişe karşılık, karasal yayıncılık gene küçük oranlarda düşüş beklenmektedir. Bunun en önemli sebebi olarak da IPTV’nin interaktivite kabiliyeti olarak gözükmektedir. İzleyici/kullanıcıların taleplerine etkili cevap vermesinden dolayı mobil teknolojiler üzerinden video trafiğinin %70’lere varan artışlar öngörülmektedir”sözleriyle açıkladı.

YAYIN AKIŞLARI EVRİLECEK!

Volkan Üst “Eskiden reytingler gelirdi bakılırdı süreç ne olacaktı diye düşünülürdü ancak artık   social monitoring yapıyoruz. Kim ne hakkında nerede, nasıl yorum yapmış bakıyoruz. Content yaratma, contenti bulma, contenti işleme kısmında bir devrim yaşıyoruz.Bunu sağlayan IPTV’dir.Ayrıca yayın akışları ölmeyecek evrilecek!Bugünkü anlamda yayın akışları olmasa da yer alacak. Content bir estrüman ve bizde her türlü güzel eseri çalabiliyoruz tabiî ki yeni tv teknolojileri sayesinde…” cümleleriyle yayıncılıkta içerik ve yayın akışlarının geleceği hakkında görüşlerini belirtti.

6 Milyon Adet TP-LINK Ürünü Satıldı