6,000 mAh Devasa Pilli ve Uygun Fiyatlı Telefon İster misiniz?

Akıllı telefon sektörü

6000mAh pil denildiğinde heyecanlanmamak zor. Öyle ya, tek şarj ile normal kullanımda 3 günü görebilmek mümkün. İşin içine bir de uygun fiyat faktörü girdiğinde, çoğu kullanıcı için ideal bir telefondan söz ediyor olabiliriz. İşte büyük pilli ve uygun fiyatlı telefon, yani itel P40.

Itel P40, büyük bir pile sahip ve uygun fiyatlı telefon olarak ön plana çıkıyor. Bu markayı daha önce duymamış olabilirsiniz. İsterseniz öncelikle bu tarafta biraz bilgi verelim. Itel, Çin menşeli teknoloji üreticilerinden bir tanesi. Evet, bu da Çin menşeli. 2013 yılında kurulmuş bir şirket ve genellikle uygun fiyatlı akıllı telefon üretimine odaklı çalışıyor. Bunun yanında, firmanın feature phone, yani tuşlu eski tip cep telefonları ve televizyonlar ürettiğini de belirtelim.

Peki nedir bu uygun fiyatlı telefon, Itel P40?

Itel P40, 6.6 inç değerde ekrana sahip. IPS LCD teknolojisinin kullanıldığı ekran, HD+ çözünürlük sunuyor. Çözünürlük değeri pek yüksek değil, ama 120Hz ekran tazeleme değeriyle dikkatleri üzerine çekmeyi biliyor.

Ürün, arka tarafta ikili kamera sistemine sahip. Yapay zekâ destekli bu sistem, 13MP ana kameradan ve VGA derinlik sensöründen oluşuyor. İyi ışıklı ortamlarda, özellikle fotoğrafçılık tarafında işe yarar sonuçlar verebilir, ama beklentiler yüksek tutulmamak kaydıyla.

Çipset tarafına baktığımızda, Unisoc SC9863A çözümünü görüyoruz. Bunda her biri 1.6GHz değerde çalışan 8 tane Cortex-A55 çekirdeği de yer alıyor. GPU tarafında ise, 550MHz değerde çalışan PowerVR GE8322 var.

6,000 mAh Devasa Pilli ve Uygun Fiyatlı Telefon İster misiniz?

Üretici firma, RAM değerleri tarafında bir bilgi paylaşmış değil, ama dinamik RAM, yani boş disk alanını kullanarak RAM artırma özelliğinin tercih edilebileceğini bildiriyor. Bu da özellikle güçlü oyun ve uygulamaların çalıştırılması tarafında önemli bir avantaj olabilir.

Uygun fiyatlı telefon itel P40, Google’ın Android 12 Go Edition işletim sistemiyle gelecek ve böylece iyi performans sunmayı amaçlayacak.

6,000 mAh değerdeki pili, 18w hızlı şarj desteğiyle şarj edilebilecek ve böylece tek şarj ile yaklaşık 3 günlük deneyim mümkün olabilecek.

Ürünün arka tarafında parmak izi okuyucu sensöre yer verildiğini de belirtelim.

Renk seçenekleri tarafında da 3 seçenek var. Bunlar: sarı, mavi ve siyah.

Son olarak da gelelim fiyat etiketine. Öyle ya, deminden beri “uygun fiyat” faktörünü vurguluyoruz.

Telefon, 1560 TL fiyat etiketine sahip. Yurt dışında, firma sitesi üzerinden an itibarıyla satın alınabiliyor. Ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

İlgili Haberler

>> TikTok’a Bir Darbe Daha! Bir Ülke Daha Kısıtlamalara Gidiyor!