6G Adımları Atıldı: Perdenin Arkasında Samsung Var!

6G

6G desteği için adımlar atıldı. Samsung’un da kurucu üyeler arasında yer aldığı program ile birlikte 6G için çalışmalar sürdürülmeye devam edecek.

Samsung, 2019’da ilk 5G telefonunu piyasaya sürdü ve aynı yıl, yeni nesil ağlar üzerinde çalışmak için Samsung Research bünyesinde Gelişmiş İletişim Araştırma Merkezi’ni (ACRC) kurdu. Şimdi ise, Samsung Research Amerika şubesi, Princeton Üniversitesi ile ortaklık kurarak NextG Girişimi Kurumsal İştirakler Programının kurucu üyesi oldu. Bu programda Ericsson, Intel, MediaTek, Nokia Bell Labs, Qualcomm ve Vodafone gibi şirketler de yer alıyor.

6G Adımları Atıldı: Perdenin Arkasında Samsung Var!

Amaç, akademik araştırmaları gerçek dünya ürünlerine dönüştürmek ve 6G’nin mümkün kılacağı gelecekteki uygulamalara yönelik politika yapıcılarla iş birliği yapmak. Princeton Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu Dekanı Andrea Goldsmith, “NextG programımız, hızlı değişim çağında anlamlı inovasyon ve küresel liderliği desteklemek için gereken kablosuz teknoloji ve politika etrafında derin işbirliklerini teşvik etmeyi amaçlıyor” dedi. Program, bulut ve uç ağlar, akıllı algılama ve ağ esnekliği gibi yeni gelişmeleri araştırıyor.

6G desteği

Samsung, Princeton’ın 6G girişimine katılarak yeni ağ teknolojisinin planını hızlandırmayı amaçlıyor. Birkaç yıl önce, Samsung 6G’nin ilk ticari uygulamalarının 2028’de gerçekleşeceğini tahmin etti, ancak toplu ticarileşme 2030’a kadar gerçekleşmeyecek. Yeni nesil ağ teknolojisinin hedefi, 1000 Gbps en yüksek veri hızlarını ve 100 mikrosaniyeden daha az gecikmeyi sunmaktır. Bu, daha hızlı bağlantılar ve daha düşük gecikme süreleri sağlayarak bir dizi yeni uygulama ve hizmetin ortaya çıkmasını sağlayabilir.

Samsung, Princeton Üniversitesi ile NextG Girişimi’ne katılarak 6G teknolojisinin gelişimini hızlandırıyor. Program, akademi ve endüstri arasındaki işbirliğini teşvik ediyor ve bulut, uç ağlar, akıllı algılama ve ağ esnekliği gibi alanlarda yeni gelişmeleri araştırıyor. Samsung’un hedefi, 2028’de 6G’nin ticari uygulamalarını başlatmak ve 2030’a kadar geniş çapta kullanıma sunmak. 6G, 1000 Gbps’lik yüksek veri hızları ve 100 mikrosaniyeden daha az gecikme sağlayarak yeni nesil hizmetlerin ve uygulamaların gelişimine olanak tanıyacak. Önümüzdeki günlerde 6G teknolojisi hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıkacaktır. Takipte kalın.

İlgili Haberler

>> Silent Hill 2 Remake Yapım Sürecinin Bitmesine Ne Kadar Kaldı?