Trend Micro AV-Test 2014’te Bir Numara

Trend Micro OfficeScan AV-TEST 2014 Dayanıklılık Değerlendirmesinde en yüksek puanı alarak birinci oldu. OfficeScan performans konusundaki üstünlüğüyle dikkat çekti. 

Trend Micro, OfficeScan çözümünün AV-Test’in kurumsal uç nokta çözümlerine yönelik dayanıklılık testinden en yüksek puanı aldığını açıkladı. Altı aylık bir değerlendirme sürecini içeren testte küçük ve orta ölçekli şirketlerin kullanabileceği sekiz farklı güvenlik çözümü değerlendirildi. Trend Micro OfficeScan performans, koruma ve kullanılabilirlik alanlarında en yüksek puanı alarak birinci sırayı aldı. OfficeScan teste katılan diğer çözümlere oranla ortalama yüzde 26 oranda daha yüksek puan aldı.

trendmicro_logo

OfficeScan yüzde yüz tehdit saptama ile 60 bin zararlı yazılımı engelledi.

AV-Test’te, güvenlik yazılımlarının Windows XP, Windows 7 ve 8 platformları üzerindeki koruma, performans ve kullanılabilirlik durumlarını altı ay boyunca ölçüldü. OfficeScan’ın testlerdeki en çok dikkat çeken özelliği ise performans alanında oldu. Değerlendirmede performans verileri için hem gerçek hem de AV-Test referans testlerinde yaratılan ortamlar üzerinden çeşitli testler gerçekleştirildi. Gerçek ortamda yapılan testlerde birkaç saat önce ortaya çıkan henüz tanınmayan tehditler, referans testlerinde ise dört haftalık ve yaygın olarak görülen zararlı yazılımlar üzerinden değerlendirme yapıldı. OfficeScan, AV-Test referans testleri kapsamında yüzde yüz tehdit saptama oranıyla yaklaşık 60 bin zararlı yazılımı engelledi.

Trend Micro OfficeScan hem fiziksel hem de sanallaştırılmış uç noktaları güvenlik altına alarak gelişmiş tehditlere karşı koruma sağlıyor. Kullanıcılara sunduğu uygulama kontrolü, mobil güvenlik, uç nokta şifreleme gibi özellikleriyle tam koruma sağlıyor.

Siber Güvenlik İstanbul’da Konuşulacak